понеделник, 17 ноември 2014 г.

Реформатори седят на разстояние един от друг в тв студио

Димитър Делчев от Движение "България на гражданите" и Гроздан Караджов от Гражданския съвет към Реформаторския блок отказаха да седнат един до друг в тв студиото на бТВ тази сутрин.

Водещият Антон Хекимян трябваше да притичва ту до единия, ту до другия, за да им задава въпроси.

"За пръв път чувам, че някой от нашата коалиция е забранил да се сяда заедно", впечатлен бе Караджов, след като се разбра, че младият палитик от движението на Меглена Кунева е инициатор на разделението.

На упоритите подканяния на Хекимян да се съберат в студиото, Делчев упорито извърташе, че примерно в парламента седели един до друг и нямало проблем там да си говорят.

Той намекна, че повод за искрите напоследък е, че партньорите им в РБ им спускали зам.-министри, за които те въобще не са знаели. Делчев отправи и забележка към Караджов, че не го виждали на заседанията на парламентарна група, където се взимат решенията.

В отговор синият политик отговори, че изборът на Найден Зеленогорски на мястото на Меглена Кунева като съпредседател на ПГ (около което също се разразил скандал) безпроблемно е станал от втори път, защото първият път просто не е бил в дневния ред. Караджов определи случващото се вътре в коалицията като "високо равнище на напрежение". Продължавайки да седи надалеч от Делчев, той напомни, че е имало джентълменско споразумение за конгрес, на който да се избере лидер, но това не било спазено. Човекът на Кунева му отвърна, че не е прав, като директо поясни:

"Не сме имали договорка да избираме Радан Кънев за лидер задължително преди изборите."

Караджов директно заплаши, че през януари или февруари ще има "конгрес на желаещите", нищо че една част от коалицията не го иска, "а тези, които не желаят, може да останат да си вегетират."

На въпрос към Делчев как гледа на конгрес без участието на Меглена Кунева, той отговори, че "конгрес ще има, но не казваме кога".

"Януари или февруари конгрес ще има със или без всички желаещи. Ще бъде конгрес на желаещите. Това ще повлияе на управлението благотворно, защото тези мизерлъци ги прави организация, която не може да се управлява себе си... Мен ме е срам от това, което се случва... Ние трябва да започнем да управляваме себе си и тогава да почнем да управляваме страната", каза Караджов.