четвъртък, 20 ноември 2014 г.

ПФ дава време на Борисов

„Ще изчакаме Бойко Борисов да вземе решение относно назначаването на Орхан Исмаилов за
зам.-министър на отбраната".

Това коментира Валери Симеонов, съпредседател на „Патриотичен фронт ВМРО-НФСБ", след среща с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет относно назначаването на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната.

"Има желание от двете страни за решаване на проблема, защото ние не желаем да събаряме правителството в навечерието на зимата", обясни той.
Обсъдени са били професионалните качества на Орхан Исмаилов. От Патриотичния фронт заявиха, че засега няма да оттеглят подкрепата си за правителството.

Красимир Каракачанов от ВМРО вече даде знак по-рано днес, че неговата структура няма да следва по-острия тон на политическо говорене към кабинета.

Симеонов уточни, че ще се изчака отговора на Борисов, който днес не можел да вземе решение, тъй като трябвало да се запознае със случая.

Няма драма сред националистите, нито с ГЕРБ, увери Симеонов.

„Срещата мина доброжелателно от двете страни. Бяхме приети и изслушаха нашите аргументи. Няма какво друго да направим, освен да изчакаме министър-председателят да вземе решение по този въпрос", добави той.

„Просто при нас така стоят нещата, че това е заложено в нашите програми и ние не можем да приемем назначаването на представители на партии, изградени на етнически принцип или пък на такива, за които има много основателни съмнения, че обслужват външни интереси. Не можем да допуснем представители на такива партии да заемат отговорни постове. До момента няма драма. Има желание от двете страни за решаване на проблема", каза още Симеонов.