петък, 5 декември 2014 г.

На тази дата: 5.12.1945г.Американски бомбардировачи изчезват безследно над Бермудския триъгълник.

1945 г. американски бомбардировачи изчезват безследно над Бермудския триъгълник.


Пет бомбардировача излитат от военновъздушната база във Форт Лодърдейл, Флорида за рутинна тричасова мисия. Полетът трябвало да ги отведе 190 км на изток и 117 км на север. Впоследствие обратният им път бил около 190 км. Те обаче така и не се завръщат в своята база.

Районът, в който изчезват безследно, е известен още като Бермудският триъгълник. Той е известен и с мистичните изчезвания на морски и въздушни съдове, както и с факта, че предизвиква множество смущения в различни по тип апаратури, включително радио и компас.

Съществуват различни хипотези, опитващи се да обяснят тези изчезвания, които се свързват с необичайни климатични явления, необикновени магнитни сили или отвличане от НЛО. Според други автори обаче, изчезванията на морски и въздушни съдове в тази част на света не е по-често явление отколкото на други места в световния океан и могат да се обяснят с естествени причини.

В научните среди са направени опити за обяснение на явленията, които са се случили в зоната на Бермудския триъгълник и които причиняват изчезването на морски и въздушни съдове. Съществуват няколко основни научни хипотези.

Едната от тях е свързана с географските характеристики на района, където се срещат студеното Лабрадорско и топлото Гълфстриймско течение, като менят често своята скорост и местоположение. Това създава нерегулируеми вихри и чести мъгли, които притежават значителна сила и затрудняват движението на съдовете.

Съществуват и теории, свързани с необичайни магнитни явления или генериране на инфразвук от морските вълни. Или че отдолу (под морето) има голямо находище на магнетитна руда (руда, от която правят магнитните стрелки на компасите.