вторник, 16 декември 2014 г.

Методи на ЦРУ за измъчване!

ЦРУ са една от най-могъщите разузнавателни служби в света и имат свой „арсенал“ от
техники за изтръгване на информация от заловените.

Техниките на ЦРУ са толкова ефикасни, че разпитвания се пречупва за около 35 секунди. В тази статия ще разгледаме не само практиките на ЦРУ, но и на МО на САЩ. Техниките включват дрогиране с „серум на истината“, сексуално, психическо и физическо мъчение. През 2012г. бившия офицер от ЦРУ Джон Кирякус беше осъден, за това че разкри някои от методите, които правителството на САЩ използва за мъчения на определени лица.

В далечната 1938г. швейцарския химик Алберт Хофман, който почина през 2008г., създава наркотикът LSD. Той го създава с благородни цели и първоначално успешно е прилаган в някои лечения.

По-късно обаче идва едно от най-големите разочарования в живота на създателя на LSD. МИ6 и ЦРУ започват да го използват, за да създадат перфектния „серум на истината“, който да бъде даван на задържани  с цел изтръгване на информация.

Британските МИ6 първоначално давали от наркотика на собствените си агенти без тяхно знание през 1953г. до 1954г. Случая беше разкрито едва наскоро – през 2006г. и от разузнавателната служба изплатиха огромни компенсации на агентите, които без тяхно знание са били превърнати в опитни зайчета.

Карта на ФЕМА концентрационни-лагери на територията на САЩ
Методите на ЦРУ и Министерство на Отбраната в САЩ са подложени на голям натиск от
самите граждани и чужди организации. У дома, американците имат стотици FEMA лагери и военни затвори като Гуантанамо, който Обама беше обещал че ще затвори, но така и не го направи.

В лагерите и военните затвори се използват техники, които са нелегални, но по законите на САЩ за национална сигурност тези места са под специална юрисдикция, която позволява използването им. Даване във вода, събличане чисто гол и подлагане на всячески унижения, пускане на чисто гол затворник срещу бесни и озлобени кучета, пускане на ток по тялото, психически атаки и много други.

Техниките в тези лагери и затвори често включват и сексуално насилие, потавящо задържаните в подобни положения, в които те да стоят с часове наред.

В наръчниците на ЦРУ тези положения се наричат „стресови“ – задържаните са принудени да стоят в засрамващи и унижителни или неудобни и болезнени положения часове наред. Сред методите в сексуалното насилие съществува и принудителното мастурбиране. Задържаните са карани да мастурбират часове наред.

Една от най-често използваните техники при разпити е давенето с вода. В най-ужасната си форма то представлява потапяне  с главата надолу в барел пълен с вода, но най-често се прилага по този начин.