вторник, 9 декември 2014 г.

Меркел едва не припадна от глад на интервю

По време на пресконференция с представители на телевизия ZDF в Кьолн Ангела Меркел е почувствала слабост и прекъсна срещата с журналистите, съобщи „Билд”. Според медията, канцлерът няма здравословни проблеми и прилошаването й е в резултат от гладуване.
Добрата новина е, че след като се отделила за няколко минути, хапнала котлети с картофено пюре и варени моркови, полети с чаша вино, Меркел се почувствувала много по-добре и се върнала в залата, за да продължи с интервюто.

Журналисти забелязали, че по време на похапването си силната жена на Германия се отказала от зелената салата, която също била сервирана. След интервюто, канцлерът била и на приема за медиите по повод партийния конгрес, който върви в Кьолн.

Според неофициална информация, Ангела Меркел полага напоследък големи усилия, за да отслабне. Тя вече е успяла да свали десетина килограма, като се отказала напълно от хлебните изделия и тлъстите меса. Има информации, че в менюто й не са включени и такива традиционни немски лакомства като наденички и кифлички с пълнеж. Вместо тях, тя е включила в храненето си много плодове.