понеделник, 22 декември 2014 г.

Елтън Джон стана булка

Мегазвездата на световната поп сцена сър Елтън Джон сключи законен брачен съюз със своя партньор Дейвид Фърниш. Двамата съобщиха за това на своите страници в Instagram и Twitter.

Двойката обяви, че ще се ожени/омъжи преди точно 9 години - на 21 декември 2005 г. Днес еднополовите бракове във Великобритания вече са законни, затова младото семейство Елтън и Дейвид реши да направи и официална сватба, отбеляза NEWSru Israel.

"Тогава ние шумно отпразнувахме сключването на гражданския брак. Сега имаме отличен повод да се възползваме от новите закони и да устроим още един празник. На нас много ни провървя, че живеем в тази страна", каза малко преди събитието сър Елтън.

Сватбената церемония се състоя в имението Уиндзор край Лондон. Сред поканените бяха актрисата Елизабет Хърли, семействата на Ози Озбърн и Дейвид Бекъм и други знаменитости. Двамата синове на хомосексуалната двойка - Илайджа и Закари - носeха венчалните пръстени.

Елтън Джон обеща, че ще пусне снимки от церемонията в Instagram, за да могат всички по света да се порадват на щастието на влюбените.

В началото на своята кариера 67-годишният днес британски музикант с рождено име Реджиналд Кенет Дуайт криеше своята сексуална ориентация и за известно време дори бе женен за жена. По-късно се декларира като гей и започна стръвно да защитава правата на събратята и посестримите си.

Великобритания стана 15-ата страна, легализирала еднополовите бракове. Законът влезе в сила на 29 март тази година и стана знаков момент в историята на страната, известна с железните си традиции.