сряда, 31 декември 2014 г.

Оцеляла българка от гръцкия „Титаник“ : Три пъти ме избутваха от стълбичката на хеликоптера, мъжете бяха по-нахални

Три пъти се качвах по стълбичката на хеликоптера и три пъти ме избутваха. Мъжете бяха по-нахални от нас, жените. Най-накрая успях да се кача. Кошмар беше! Страшно! Това сподели за страшния инцидент пред Нова телевизия една от спасените българки, които бяха на борда на горящия ферибот „Норман Атлантик“.

Корабът „Сан Джорджо” с оцелелите от ферибота-факла акостира късно снощи на италианското пристанище Бриндизи.

„Един от шофьорите разказа – петима от тези, които са спали в камионите си, са починали. Един от оцелелите обаче ни каза, че е видял огън да излиза от единия камион. И от там тръгнало всичко“, допълни Радка Тодорова.

„Чухме, че имало трима шофьори, които пиели в кабината на един от камионите и се запалили“, разказа своята версия друга нашенка.

„Птица, която минава през комина се е запалила и е паднала долу при тировете“, чул пък на свой ред Галин Хайтов. Той също извадил късмет – попаднал на първата спасителна лодка. В паниката обаче той бил блъснат и счупил ръката си. Предстои му операция, преди да се завърне в България. „Бях в ада. Сега съм в рая. Ще разберете какво ви казвам, когато вие се върнете от ада“, сподели вчера Галин.

Италианските власти вече работят по версията за умишлен палеж и умишлено причинено убийство. Известно е, че на борда е имало нелегални имигранти.