понеделник, 15 декември 2014 г.

Свърши драмата в Сидни! Има убити! Обновява се

Преди броени минути специалните части на австралийските сили за сигурност щурмуваха
кафене „Линдт”, където повече от петнадесет часа иранецът Ман Харон Монис държа около тридесет души за заложници, предаде CNN.
Има данни за двама убити и няколко ранени по време на атаката. Информацията обаче все още не е потвърдена официално, не се съобщава нищо и за съдбата на похитителя.

Терористът от Сидни е убит!


Терористът, който държа в продължение на часове заложници в кафене в Австралия, е мъртъв. Това съобщи Би Би Си, позовавайки се на свои източници.
Ман Харон Мунис наричал себе си Братът. Той имал три искания – да му донесат знамето на Ислямска държава в кафенето, действията му да бъдат считани за терористична атака срещу Австралия и да говори лично с премиера Тони Абът.


Терористът твърдял още, че е заложил четири бомби - две от тях в кафене "Линд", където държал заложниците.

Минути, след като приключи драмата със заложници в Сидни беше разпространено и видео от самата акция. Очевидци твърдят, че преди да влезе в полицията от кафенето се чули изстрели.
Веднага след това нахлули спецчастите. Спасителният отряд започнал да изкарва един по един заложниците. Сред първите била плачеща жена, която била положена на носилка. На място има пиротехници, които с робот претърсват района за взривове. Според информация на австралийските медии сред ранените е и един полицай.

ВИДЕО


Обновено!