сряда, 3 декември 2014 г.

Фирканият Депардийо провали спектакъл в Брюксел!

Актьорът Жерар Депардийо, който миналата година стана руски гражданин, а напоследък
снима филм в България, провали в Белгия спектакъл, посветен на началото на Първата световна война. Според информация на Corriere della Sera, Депардийо се появил на сцената много пиян и оплескал всичко пред очите на шашнатата публика.

Спектакълът "Нощта ни принадлежи" с участието на именития актьор започнал по план в културния център Flagey в Брюксел. Действието му се състои от фрагменти от поетични и музикални произведения - върху стихове на Рембо, Верлен, Бодлер, Борхес, Волтер и Мишел Уелбек звучи музика на Дебюси и Барток. Представлението обаче било прекъснато 30 минути след началото - малко след като на сцената се появил руският гражданин Депардийо.

Според Corriere della Sera: "Отначало той започна да говори, но с труд намираше думите. После реши да чете, но по няколко пъти прочиташе едно и също изречение. Накрая прибра текста си и взе да се разпростира в импровизации за политиката на Белгия. Когато най-сетне привърши, пак извади текста и попита до коя страница е стигнал".

Руският сайт InoPressa отбелязва, че това не е първият скандал с участието на Депардийо, който "понякога злоупотребява с алкохола". На 29 ноември 2012 г. той катастрофира в Париж и бе задържан от полицията. Тестът за алкохол показа тройно по-голяма от разрешената доза промили в кръвта. Няколко пъти Жерар не се яви на делото, а  накрая съдът го наказа със солена глоба и лишаване от шофьорска книжка.

Друг забележителен инцидент се случи през август 2011 г. Депардийо се качил на самолета от Париж за Дъблин, но не успял да дочака излитането и отварянето на тоалетните, затова станал, разкопчал се и уринирал обилно направо в салона пред очите на шокираните пътници.

Напомняме, че в края на 2012 г. актьорът се отказа от френското си гражданство и стана руски поданик, след което се зае да произвежда биоводка в новата си родина.