неделя, 14 декември 2014 г.

Разкриват масоните във властта! Вижте списък

Управляващите от ГЕРБ и РБ готвят промени в Закона за класифицирана информация, с които се надяват да извадят на светло масоните. Поправките предвиждат кандидатстващите за достъп да декларират в какви „тайни организации и неформални общества“ членуват - от зидарските ложи до ловни дружинки, обясни депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.
Прикриването на факти щяло да води до санкции. „Масонските ложи не са тайни, по цял свят те спонсорират университети, болници“, възрази Володя Лозанов, Стар велик майстор на Великата ложа на старите, свободни и приети зидари на България.

Вносителите на законопроекта ще разширят обхвата на проверките, извършвани от Комисията по досиетата, и те ще станат задължителни и за средния ешелон в администрацията. Сега за принадлежност към ДС се проверяват само народни представители, министри, висши магистрати, шефове на агенции, областни управители. Отказът за допуск до класифицирана информация ще може да се обжалва в административен съд. Сега актът на ДКСИ е окончателен.

ВИЖТЕ СПИСЪК С МАСОНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПУБЛИКУВАН В "ТАРАЛЕЖ" НА 2 МАРТ 2013г.: http://daniivanov.blogspot.com/2013/03/blog-post_8573.html