неделя, 21 декември 2014 г.

Цветанов: Светлозар Лазаров по мое време можеше да бъде най-много шеф на районно управление

Светлозар Лазаров, Владимир Писанчев, Цветлин Йовчев бяха грешни назначения. А големите професионалисти бяха изтикани. Ако аз бях министър, Лазаров можеше да бъде шеф на районно управление най-много. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Люба Кулезич в Нова тв. той припомни провала на акцията в Лясковец и други гафове на главния сектар на МВР.

Той обясни, че целта на промените в закона за МВР е не смяна на личностите, а да оправим системата.

Никой не искаше да има ефективност в борбата срещу организираната престъпност, затова прехвърлиха ГДБОП в ДАНС. Да припомня в началото на 2009 г. спирането на отвличанията, които тормозеха страната, заловените наркотици. Направиха ги хора професионалисти, които работеха свободно в системата на МВР. Това обясни още Цветанов, който тогава бе министър на вътрешните работи.

Той смята, че е понесъл удари като делата срещу него, защото е защитавал гражданите от организираната престъпност.

От 2009 до 2013 България получи подкрепа от всички евроатлантически партньори. От средата на 2013 това доверие беше загубено, каза той и добави, че през февруари - април тази година има разговори с Европол, в които се изказва загриженост, че България липсва от сътрудничеството. Няма започнати никакви значителни разследвания, никакви операции.

Проблемите, които възникват около моите дела се на блюдават много внимателно, припомни Цветанов. Ханс Петер Ул - пети мандат депутат от Бундестага е негов адвокат.

За търканията с партньорите около пенсионните фондове той смята, че темата е приключена. Убеден съм, че до 31 март ще има дебати и ако се наложи ще бъдат направени промени.

В комуникацията с партньорите имаше известен проблем, но нямаше време, обясни той.