вторник, 30 декември 2014 г.

Ураганен вятър в новогодишната нощ във Варна

Предупреждения за ураганни ветрове в новогодишната нощ във Варна. Още от тази нощ вятърът по Черноморието ще се усилва и утре поривите ще достигнат 22-28 метра в секунда. Хората трябва да бъдат изключително внимателни и да подготвят домовете си за предстоящата буря.

Заради рязкото застудяване и очакваните снеговалежи в първите дни на новата година край морето социалните домове са подготвени да приемат бедстващи хора. В момента има настанени 96 социално слаби лица.

„Има подготвени места за прием на още 20. При необходимост могат да бъдат монтирани допълнително легла. Заредено е със спално бельо. Имаме дарение на хранителни продукти така, че приемайки бедстващи лица ще можем да осигурим и храна“, коментира началникът на отдел „Социални услуги” към община Варна Таня Василва.

В новогодишната нощ ще има два пъти повече дежурни в районните кметства и спасителни екипи. Местата, където утре ще има концерти и масови мероприятия на открито ще бъдат допълнително подсигурени с охрана. Подготовката обаче започва от днес.

В пика на бурния вятър най-опасно ще бъде край морето, където се очаква повишаване на морското равнище. Заради посоката на вятъра от север-североизток ще има и големи вълни.