събота, 5 април 2014 г.

Бойко на мача на Кобрата в Германия

"Стискайте палци за Кубрат Пулев. След малко започва мачът му с хърватина Ивица
Перкович", написа в личната си страницата във "Фейсбук" Борисов, който илюстрира коментари си и със снимка на арената.
Кубрат Пулев излиза срещу 39-годишния хърватин Ивица Перкович на ринга в мач от осем рунда на гала вечер в германския град Рощок.

Земетресения в 7 държави за 24 часа!

Седем земетресения, четири от които - мощни, разлюляха различни части на земното кълбо
през последните няколко часа. Част от тях са регистрирани изключително близо до България - в съседките ни Турция и Гърция.
Трус с магнитуд 5.1 бе регистриран в южната част на Италия, съобщи АФП, като се позовава на информация на италианския Национален институт по геофизика и вулканология. Епицентърът на труса е бил в морето на дълбочина 68 км в близост до област Калабрия. Няма данни за пострадали и разрушения. Служители на службата за гражданска защита извършват проверки в засегнатите територии.
Земетресение с магнитуд 5.7 по Рихтер разтърси и южната част на Гърция и беше усетено в Атина. Според Американския геофизичен институт епицентърът е на 25 км източно от остров Идра и на около 78 км южно от Атина. В същото време Атинският институт по геодинамика съобщава, че земетресението е с магнитуд 5.4. Трусът е регистриран в 11.08 часа местно време.
По-рано днес трус от 5.4 по Рихтер имаше и в Югозападен Китай. До момента там има поне шестима пострадали. Земетресението е станало на дълбочина от 13 км и в близост до Силуоду, провинция Юнан. Има разрушени къщи, а също така са активирани планински свлачища.
Последва мощен трус от 4,5 по Рихтер в Иран, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен център. Земният трус е бил с дълбочина 60 км и е настъпил в 16.46 часа местно време (15.16 часа българско време).
Поредното земетресение днес беше в Чили. Трусът е бил с магнитуд 4.8 по Рихтер. Епицентърът е на 76 км западно от град Икике, предаде Американският сеизмологичен институт. Трусът е бил регистриран в 17.04 часа българско време и е бил с дълбочина 10 километра.
Слаб трус беше регистриран в Централна Турция в 15.40 часа местно време, предаде Европейският средиземноморски сеизмологичен център. Земетресението е било с магнитуд 2,7 по Рихтер и е било засечено на 227 километра североизточно от Анкара.
Няколко минути по-късно слаб трус беше регистиран и в Испания. Земетресението е било магнитуд 2,4 по Рихтер. Епицентърът на труса е бил на 47 км южно от град Валенсия.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 296-и!

Бареков използва деца за политическа агитация

Бареков облече група деца в тениски, щамповани с неговия лик, за което се похвали и в сайта
си barekov.com.

Снимката е била направена след поредната акция, част от новата "зелена политика" на Бареков, в рамките на която днес лидерът на ББЦ ще засажда дръвчета в София и Перник.

Използването на деца за политическа агитация е нарушение на чл. 11 ал. 4 от Закона за закрила на детето.
Преди ден Николай Бареков раздаваше визитки в дом за хора с умствени увреждания.

Меркел пожела успех на Борисов за изборите

"Пожелавам Ви най-искрено успешно представяне на изборите". Това каза немският канцлер
Ангела Меркел на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който в момента е в Германия.
Двамата са се срещнали в рамките на конгреса на Християндемократическия съюз в Берлин, съобщава пресцентърът на партията.
Борисов е запознал Меркел с актуалната политическа ситуация в България и я е информирал, че ГЕРБ влиза в предизборната кампания за Европейския парламент със силни и подготвени кандидати за евродепутати.
Лидерът на ГЕРБ е уверил германския канцлер, че партията ще положи всички усилия, за да реализира максимален резултат на европейските избори, за да може най-голям брой депутати от България да се присъединят към групата на ЕНП в новия Европейски парламент.
По-рано днес Бойко Борисов се срещна с редица депутати от фракцията ХДС/ХСС. Той разговаря със заместник-председателя на ХДС/ХСС в Бундестага д-р Андреас Шокенхоф и с Родерих Кийзеветер от Комитета по външна политика, съобщават от пресцентъра на партията.Борисов запозна немските депутати с работата на кметовете от ГЕРБ.

Депутат от БСП е най-новият притежател на "Златен скункс"

Депутатът от „Коалиция за България”, Явор Куюмджиев, е най-новият притежател на култовия
„Златен скункс” на „Господари на ефира”. „Повелителят на скунксовете”, репортерът Боби Ваклинов, му връчи миризливата статуетка във връзка с това, че миналата седмица бе уловен на „Цариградско шосе” да шофира с почти 50 км. в час над допустимата скорост за шофиране в градска среда.

Обвиняват 9-месечно бебе от Пакистан в планиране на убийство

9-месечно бебе от Пакистан беше обвинено в планирането на убийство, заплашване на
полиция и намеса в работата на властите, пише "Би Би Си". Мохамед Моса Кан е сред 30-те обвиняеми, които са арестувани след полицейска акция за задържането на крадци на бензин.
По данни на пакистански медии, бебето, незнайно как, е хвърляло камъни по полицаите, а за това са му помагали и другите задържани.

Малкият Мохамед се появил в съда с бутилка мляко в устата и седейки в скута на баща си. Куриозният случай не приключва до тук - Мохамед бе освободен под гаранция, а делото срещу него ще продължи на 12 април.

Не е вярно, че правителството е в международна изолация! Орешарски заминава за Виетнам

Премиерът Пламен Орешарски ще бъде на официално посещение във Виетнам от 6 до 9 април,
похвалиха се от правителствената пресслужба.
В неделя министър-председателят ще присъства на откриването на първия български ресторант "София" в град Ханой и ще се срещне с виетнамски граждани, които са учили и работили у нас.

Новите идват!

"Новите идват!" – с такъв надпис се движат тролеите във Варна. Поводът е, че първият нов
тролей модел "Шкода" 26 ТР "Соларис" пристига на 3-ти май.

Черната кутия на боинга спира да излъчва след 3 дни

Oперацията по търсенето на малайзийския боинг премина под вода вчера, предаде Би Би Си.
Два кораба, британски и австралийски, са раздалечени на 240 км един от друг и със сонари претърсват водата за сигнал от черната кутия на самолета. Нейната батерия се очаква да се изтощи до 3 дни, тъй като тя излъчва сигнали 30 дни след катастрофа. Има вероятност да издържи и до средата на април. Австралийският кораб “Оушън шийлд” от бойния флот на страната е оборудван с огромен подводен микрофон и робот, който може да търси в океана, а британският “Еко” разполага с чувствителна апаратура за улавяне на подводни сигнали.
В издирването се включиха още 9 кораба и 14 самолета, от които 4 цивилни и 10 военни. Площта за търсене е 217 000 кв. км. Тя е избрана с помощта на данни от сателитите за последното местонахождение на малайзийския самолет, преди да се изгуби връзката с него. Според координационния център, отговарящ за търсенето, все още има вероятност да се намерят отломки на повърхността, тъй като на борда е имало много предмети, които плават.

Вицове

Тайна полиция:)

СмЕх

Хубаво е, когато на сутринта след пиянска вечер намериш у себе си портфейл, ключове и телефон. Особено, ако си излязъл без тях.
***
Докато пътува в градския автобус, на един завой, момиче пада в коленете на седящия до нея младеж. Той, видимо смутен , не знаейки какво да каже:
- 18 имаш ли?
Тя:
- Да!
- Сядай тогава....
***
Как се раждат рекламите
Мъж на бара си поръчва една Астика.
Бармана:
- Много съм зает, би ли си я взел, ей я на една ръка разстояние.
Навежда се мъжа а през това време някой го .... отзад.
На другия ден.
- Дай една Каменица.
- Ама нали пиеше Астика, защо Каменица?
- Мъжете знаят защо...
***
Учителката пита Иванчо:
- Кога се берат черешите?
- Когато кучето на съседа е вързано, госпожо.
***
Пътува бензиновоз, зад него се влачи верига. Спира го катаджия:
- Такааа, защо си с верига
. - За да отива електричеството в земята
- Това е ясно. А веригата за какво е?
- Хмм. . Ами, ако удари мълния, всичко отива в земята
- Абе, това ми е ясно, а веригата за какво ти е?
Мъжът не издържа, спира преминаваща Жигула и моли шофьора:
- Слушай, приятел, обясни му, за какво ми е веригата .
Шофьорът на Жигулата излиза:
-. Разбирате ли, за да не се взриви бензина, за да не възникне искра
- А-а-а, разбрах.
Бензиновозът щастливо си заминава.
А катаджията се обръща към шофьора на Жигулата:
- Такааа, защо си без ВЕРИГА? ...
***
Учителката изпитва шестокласниците:
-Деца, кажете ми какво е "малшанс". Гошко, отговори?
-Малшанс е да вървиш по тъмна уличка, минава секси мацка пред теб и тъкмо да я настигнеш и идва автобусът.
-Добре, интересно. Ами ти, Тошко?
-Малшанс е да вървиш по тъмна уличка, един секси пич пред теб и тъкмо го настигаш, автобусът идва.
-Майчице, мила. Следващият. Митко?
-Малшанс е да вървиш по тъмна уличка, след теб да върви Тошко и никакъв автобус да не идва.
***
Вчера на мръсната кола на съседа написах "Измий ме!",днес на моята кола е написано "Ела,ще те измия"......
***
Днес звъннах на шефа. Викам му:
-Шефе, не мога да дойда на работа. Имам проблем с очите!. Той ме пита:
-Какъв проблем с очите?
-ВЪОБЩЕ не се виждам да работя днес...
ВСЯКА СУТРИН НОВА ПОРЦИЯ ВИЦОВЕ

петък, 4 април 2014 г.

Дарт Вейдър няма да става президент на Украйна

Украинските власти са отхвърлили иска на човек, който нарича себе си Дарт Вейдър, да
участва в предстоящите президентски избори.

В мотивацията на украинската ЦИК се посочва, че политическата формация на Дарт Вейдър не е представила необходимите документи - не била установена истинската самоличност на човека, представящ се за легендарния филмов злодей, не е посочен адресът на партията, а гаранцията за него е внесла фирмата "Тъмната страна на силата" ООД.

Според проучване, направено от комисията, зад маската на героя от "Междузвездни войни" се крие електротехник на име Виктор Шевченко, който през март е сменил името си на Дарт Вейдър.

Мъжът, който се появява в костюм на героя от филмите "Междузвездни войни" и често е придружаван от хора, облечени в други тоалети на герои от сагата, бе номиниран за президентския пост от Интернет партията на Украйна. По-рано той заяви пред конгреса на партията, че иска да превърне Украйна в "галактическа империя".

Станка Златева взе злато на Европейското

Станка Златева спечели златен медал на Европейското първенство по борба във Финландия.


Сънародничката ни победи на финала в категория до 75 килограма Василиса Марозюк от Беларус с 4:2.

Това бе първо участие в турнири на Златева след Олимпиадата в Лондон през 2012 година, където спечели сребърен медал.

Последната й титла от европейски шампионат е от 2010 година в Баку.

Флора






















Рисунка на Христо Петров

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 295-и!

Цитат на деня! Бойко Борисов: Слушах спортната министърка. Все едно бях на театър

Сутринта слушах по Би Ти Ви спортната министърка и просто все едно бях на театър, толкова
ми беше интересно. Трябва по-често да говори, ще я слушам винаги, защото ми е страшно симпатична, толкова хубаво говори, че е действително голямо удоволствие.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира сутрешното интервю на спортния министър Мариана Георгиева, в което тя защити инвестициите в спортни площадки и политиката на правителството в областта на спорта.

Протест в подкрепа на Генка Шикерова

Над 50 журналисти от различни медии се събраха на тротоара срещу МВР на улица"Шести септември" на протест в подкрепа на Генка Шикерова.
Това, че работим в конкурентни медии, не означава, че не сме солидарни. Случващото се с Генка е ужасно, заяви в ефира на bTV Aни Цолова. Колегите й в студиото й благодариха за подкрепата.
Демонстрацията пред МВР има за цел да припомни на ведомството, че досега не са разкрити извършителите на нито една атака срещу репортери.

Автомобилът на Шикерова бе подпален пред дома й през нощта на 1 април. Това се случва за втори път.

Руски посланик: Да е.ба българите! ВИДЕО

"Русия ще завре с шутове, да ги е… българите, румънците и другите европейци там, където им
е мястото." Това се чува в телефонен разговор между двама руски посланици в Африка, разпространен в YouTube.
Разговорът се води на 30 март между посланика в Еритрея Игор Николаевич Чубаров и колегата му в Зимбабве и Малави Сергей Викторович Бахарев. Двамата коментират обсъждането в ООН на руската анексия на Крим от Украйна. Повечето страни заклеймиха действията на Москва.

В началото Чубаров поздравява Бахарев, че „неговата страна“, т.е. Зимбабве, проявила разбиране на ситуацията и подкрепила присъединяването на Крим към Русия. Еритрея пък се въздържала, жалва се Чубаров. Бахарев заявява, че пътувал до Малави и се опитал да убеди тази страна да заеме руската позиция, но там излезли „шибаняци“.
И тук започва да говори Игор Чубаров. „Сега задачата ми е проста. С посланиците на ЕС говоря само в една насока: Пичове, Крим си го взехме, но това все още не е шибаният край (смее се). По-нататък вземаме, да го е…, вашата Каталуня, Венеция, а също така Скотландия (точно така дипломатът нарича Шотландия, като си прави игра на думи със „скот“ – б.р.) и Аляска. Тогава за малко ще се успокоим.“

„На първия етап ще се успокоим“, отвръща Сергей Бахарев. „Да, на първия, оттам нататък ще му мислим“, казва през кикот Чубаров и продължава: „Всички тези, да ги е…, погранични страни – Латвия, Естония и други европейци, а също така румънците и българите ще ги заврем с шутове да ги е… там, където им е мястото.“ Товасе чува в 3-ата минута и 43-ата секунда на петминутния запис.

Бахарев обаче е на друго мнение. „Не, по-добре да не ги завираме никъде. По-добре Калифорнщина, Маямщина, запустелите райони“, казва посланикът в Зимбабве. След това двамата дипломати предлагат да бъдат организирани референдуми в „Маямщина“, т.е. Маями, където 95 на сто от населението е руско, а също така и в „Лондонщина“.

„Да, ти си прав. Нека да оставим засега румънците и тези… българите да се мотаят в Евросъюза“, казва Игор Чубаров.

„Заедно с балтийските лайна“, добавя Сергей Бахарев. „Наскоро нещо си приказваме с посланика на Евросъюза. И той ми казва: „Слушай, вземи си ги обратно Румъния и България. Не, момчета, отговарям, няма да стане“, заявява Чубаров.

„Яжте си го това сами с лъжици“, добавя Бахарев. И след това двамата дипломати приключват разговора помежду им. Автентичността на разпространения запис не е потвърдена от други източници. Русия още не е направила коментар по въпроса.

Западни медии веднага припомниха, че Москва първа започна да разпространява в интернет скандални разговори. Първо в интернет изтече разговор между зам. държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд и американския посланик в Киев. Тогава Нюланд прати Европейския съюз „на майната му“.

Съвсем наскоро пък изтече разговор на украинската експремиерка Юлия Тимошенко с политика Нестор Шуфрич, в който тя призовава руснаците в Украйна да бъдат избити с атомно оръжие. Тимошенко призна за разговора, но заяви, че пасажът за руснаците е бил монтаж.

ВИДЕО

На тази дата е убит Мартин Лутър Кинг

На 4 април 1968 г. е убит борецът за граждански права на цветнокожите в САЩ Мартин Лутър
Кинг-младши, останал в историята с прочутата си реч "Имам една мечта", произнесена на стъпалата на "Линкълн мемориъл" във Вашингтон през 1963 г., и факта, че е най-младият носител на Нобелова награда за мир, удостоен с високия приз едва на 35 години.
Кинг следва идеите на Махатма Ганди за ненасилствено неподчинение и мирни протести, което не пречи да бъде арестуван, а от 1961 г. и да бъде следен и подслушван от ФБР. Това обаче не го спира и той повежда много походи на черните с искания за право на глас, трудови и други права, които постепенно са официално признати със серия документи през 60-те години. Успехът му печели Нобелова награда и известност по цял свят.

Кинг обаче не спира дотук и през втората половина на 60-те години започва да критикува войната на САЩ във Виетнам, което му печели нови врагове.

Борецът за правата на цветнокожите е застрелян на балкон в мотел "Лорейн" в Мемфис, щата Тенеси, което предизвиква спонтанни бунтове в над 60 града в САЩ. Пет дни по-късно президентът Линдън Джонсън обявява ден на национален траур в негова памет, а на погребението му се стичат 300 000 души.

Имам една мечта

... Това е една мечта, която е дълбоко и неразривно свързана с американската мечта.

Мечтая, някой ден тази нация да се вдигне и да живее според истинското значение на своето кредо: „Приемаме тази истина за даденост: че всички хора са равни.”

Мечтая, един ден на червените хълмове на Джорджия на една маса да могат да стоят синовете на предишните роби и синовете на предишните поробители.

Мечтая, някой ден, дори щатът Мисисипи, един щат, който е нагорещен от несправедливост и потисничество, да се превърне в оазис на справедливостта.

Мечтая, четирите ми малки деца да живеят някой ден в нация, в която няма да ги преценяват според цвета на кожата им, а според характера им. Днес мечтая…

Мечтая, някой ден в Алабама, със своите зли расисти, със своя губернатор, от чиито уста излизат думи като „интервенция” и „анулация на расовата интеграция”…, че един ден, именно там, в Алабама, малки черножоки момичета и момчета да си стискат ръцете като братя и сестри с малки белокожи момичета и момчета. Мечтая, някой ден всяка низина да се издигне, а всеки хълм и връх да спаднат. Грубите места да се изгладят, неравните места да се изравнят. И красотата на Твореца ще стане видна, и всичко живо ще я види.

Това е нашата надежда. С тази вяра се завръщам на Юг.

С тази вяра ще съм способен да издялам камък на надеждата от планината на отчаянието. С тази вяра ние ще сме способни да превърнем грешните фалшиви звуци в нашата нация в прекрасна симфония на братството.

С тази вяра ще сме способни да работим заедно, да се молим заедно, да се борим заедно, да отиваме заедно в затвора, да се издигнем заедно за свободата, с убеждението, че един ден ще бъдем свободни. Това ще бъде денят, в който Божиите чеда ще могат да придадат ново значение на тази песен: „Дадената ми от теб земя, ти, земя на свободата, пея аз. Земя, в която умряха бащите ми, гордост за поклонниците, нека във всички върхове да кънти свободата.” Ако Америка иска да стане голяма нация, това трябва да стане реалност.

Нека свободата кънти от мощните върхове на Ню Хемпшир. Нека свободата кънти от гордите върхове на Ню Йорк, нека свободата кънти от високите планини на Пенсилвания. Нека свободата кънти от снежните върхове на Роки Маунтийн в Колорадо. Нека свободата кънти от криволичещите склонове на Калифорния. Но не само това, нека свободата кънти от Стоун Маунтийн в Джорджия. Нека свободата кънти от Лукаут Маунтийн в Тенеси. Нека свободата кънти от всеки хълм и възвишение в Мисисипи, от всяко високо място, нека свободата кънти.

Когато оставим свободата да кънти – когато я оставим да кънти от всеки град и всяко селце, от всеки щат и всеки голям град, тогава можем да се приветстваме с деня, в който всички Божии чеда – черни и бели хора, евреи и езичници, протестанти и католици – ще си подадат ръце и ще пеят думите на стария негърски дух: „Най-сетне свободни! Най-сетне свободни! Велики, Всевишни Боже, ние сме най-сетне свободни!”

Вицове

СмЕх

Един селянин си купил петел. Пуснал го в курника.
Младото петле започнало спор със стария петел кой да е господар на кокошките.
- Виж какво, - рекъл старият. - Дай да не се бием, а да решаваме проблемите цивилизовано. Ще се надбягваме и който пръв направи десет обиколки на курника, той ще е.
Новакът се съгласил и двамата хукнали да се надбягват.
Чул стопанинът гюрултията, излязъл - гледа - старият петел бяга, новият го гони. Вдигнал чифтето и гръмнал младока:
- Какво става с тоя свят побъркан, десети петел купувам и всичките хомосексуалисти излязоха!
***
Вчера в бързината така лошо бях паркирал, че бяха ми написали на колата "Глупачка".....
Наложи се ..... да пращам жената да прибере колата....
***
Две момчета си говорят през Берлинската стена.
- Аз имам портокал! - хвали се западнякът.
- А ние си имаме социализъм!
- Много важно. Ако си поискаме и ние ще си направим социализъм!
- Да, обаче тогава няма да имаш портокал!
***
-Как се нарича когато тoзи, когото харесваш, също те харесва?
-Въображение.
***
Върви английски джентълмен
по улицата и вижда опърпан
просяк. Подава му 20 лири с
думите : Вземи за цигари
-Аз не пуша,сър.
Подава му 100 лири :
-Вземи да си купиш бутилка
уиски.
-Аз не пия,сър.
...Подал му 500 лири:
-Вземи да си хванеш
проститутка.
-Аз не ходя по жени,сър.
-Ето ти 1000 лири и домашния
ми адрес. Иди и позвъни, ще
излезе жена ми. Искам да види
какво представлява човек,
който не пие, не пуши и не ходи
по жени!!!
***
Съпруга бие мъжо си:
- Ше пиеш ли още?? А?! Кажи ше
пиеш ли?! Говори бе умреяко! Питам
- ШЕ ПИЕШ ЛИ ОЩЕ?!
След поредния удар мъжа с
насълзени очи отговара:
- Добре ма, добре мааа.. сипи...
***
Ако Майкрософт бяха ресторант...:
- Келнер!
- Добър ден, казвам се Бил. Вашият келнер, ако не помните. Проблем ли има?
- В супата ми плува муха!
- Опитайте още един път супата! Може би вторият път вече няма да има муха.
- Не, опитах. Пак е тук!
- Може би супата е неправилно сипана? Пробвайте да разбъркате с лъжицата.
- Лъжицата не помага! Мухата продължава да плува.
- Значи, супата е несъвместима с чинията. Какво ястие сте поръчали?
- Поръчах СУПА!
- Хмм... Всичко трябва да е наред. Значи, проблемът е в конфигурацията. Каква е конфигурацита на вашата супа?
- Инсталирана е в чиния върху покривка, с лъжица и муха вътре.
- А помните ли конфигурацията й до момента, в който попадна мухата вътре?
- Аз поръчах стандартна супа!
- А пробвахте ли да обновите до най-новата версия на стандартна супа?
- Вие какво? Всеки ден ли правите по няколко стандартни супи?
- Да, стандартната супа се обновява средно 5 пъти на час.
- В момента каква стандартна супа можете да ми предложите?
- Сега е достъпна стандартна доматена супа.
- Добре, донесете доматена супа.
- Заповядайте, това е вашата стандартна супа.
- Ама това е картофена супа!
- Да, защото Майкрософт вече не поддържа доматена супа.
- Карай да върви, дойде ми до гуша. Вече съм толкова гладен, че ще ям каквото има...
- Тогава нека ви дам сметката:
Стандартно ястие: 5.00 $
Обновяване до нова версия на стандартното ястие: 2.50 $
Техническа поддръжка: 10.00 $
Всичко: 17.50 $ ...

четвъртък, 3 април 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 294-и!

Европарламентът препоръча спирането на парите за България

Европейският парламент призова Европейската комисия "сериозно да разгледа въпроса" дали
да не бъдат спрени европейските фондове за България. Препоръката, която няма законодателна стойност, е част от приетия доклад на бюджетната комисия към ЕП за това как е изпълнен годишният бюджет на ЕС за 2012 г. В него има специална точка, посветена на България, в която докладчикът Маркус Пийпър (ЕНП) припомня последния силно критичен мониторингов доклад за България от януари тази година и директно предлага ЕК да преразгледа еврофондовете за страната, съобщи "Медиапул".
В т. 296 от доклада под заглавието "Липса на напредък в България" пише, че в последния доклад на ЕК по механизма за сътрудничество и проверка комисията отчита "липсата на напредък (. . . ), продължаващото силно разпространение на корупцията и наблюдаваното в страната принципно затруднение за разпределяне на отговорности и поправяне на грешки".
ЕК е призована "да възприеме решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса дали при тези обстоятелства изобщо е възможно използването на средства на Съюза съгласно правилата". Координаторът на Групата на ЕНП в Комисията по бюджетен контрол Ингеборг Гресле коментира, че "ако няма реформи и няма напредък, е възможно да се стигне до спиране на европейските фондове". "ЕС има много финансови проблеми и съществува дебат по какъв начин да се разпределят средствата. България рискува да изгуби пари, защото други ще ги вземат", каза Гресле.

Какво знаят нюйоркчани за България?

Повечето от анкетираните американци са категорични, че знаят за съществуването на страната,
но пък определянето на точното й местоположение е истинско предизвикателство, показа репортаж на роден канал в САЩ.
"Мисля, че се намира в Европа...някъде", отговаря колебливо едно от момичетата.
"Част от бившия Съветски съюз", е отговорът на друг от анкетираните.
Традицията да сме известни с храната и хубавото време продължава да е актуална, като почти всички от интервюираните свързват страната с това. Валидно остава мнението, че България (където и да се намира тя) е бедна и опасна страна.
"Източна Европа, насилие, бедност", са асоциациите на друг млад нюйоркчанин.

ВИДЕО

Разширеният ЦИК мина на първо четене

Със 104 гласа "за", 46 "против" и 11 "въздържал се" промените в Изборния кодекс, касаещи
разширяването на ЦИК, бяха приети експресно на първо четене в парламента.

По групи гласуването протече така: ГЕРБ - 73 "за", КБ - 43 "против", 6 "въздържал се", ДПС - 31 "за", "Атака" - 3 "против" и 5 "въздържал се".
Основният противник на измененията Мая Манолова посочи, че корекциите ще бъдат приети, макар и без подкрепата на "Коалиция за България". Тя се зарече да се въздържа от политически речи и посочи десет правни неточности в текстовете на ГЕРБ, като посъветва Цачева да се съобрази с критиките.

На 3 април: През 1973 година е показан първият мобилен телефон

Първият мобилен телефон в света - Motorola DynaTAC
Първият мобилен телефон е показан в Ню Йорк на 3 април 1973 г. Неговият изобретател е
американецът Мартин Купър. GSM-ът тежи един килограм и триста грама и е дълъг 25 сантиметра.

Технологиите за безжична комуникация са разработени много по-рано. Още през 30-те години те се прилагат в САЩ най-напред от военните. Тогава е създаден и първият портативен телефон за автомобил. Иначе официално се счита, че първото обаждане по GSM e регистрирано в Ню Йорк на 3 април 1973 г.

Клетъчните телефони започват да навлизат в употреба през 80-те години, а в България - през 90-те години. Обикновеният телефон се появява у нас през 1879 г. Хрониките сочат, че този необичаен за онова време апарат е свързвал кабинета на губернатора на Пловдив с канцеларията му. Първата междуселищна връзка е осъществена между Пловдив и София през 1891 г.

Непоносима красота

Натрошени автомобили, Тахома 2004
21 век – векът на БОКЛУКА! Фотографии на Крис Джордън от  Серия „Непоносима красота“.

Фотографът Крис Джордън работи с отломките, който съвременното „цивилизовано” общество оставя след себе си. Фотографиите показват огромни сметища за клетъчни телефони, смачкани коли и платки. Консуматорското общество, оставя след себе си главозамайващи количества непотребни и неработещи предмети. Изхвърлените стоки приличат на хипнотични пъзели, абстрактни цветни полета и халюцинации.Джордън дори сравнява сложните слоеве на отпадъците, с детайли от Големият Каньон в САЩ.

Мобилни телефони, Атланта 2005
Серията фотографии, наречена „Непоносима красота: Портрети на американската масова
консумация,“ показва безспорния отпечатък на американската култура във всичкият и ужас, и огромни мащаби. В имейл до Huffington Post Крис Джордан заявява: „Аз съм ужасен от тези сцени, и все пак съм въвлечен в тях, със страхопочитание и възхищение. Огромният мащаб на нашето потреблениеможе да се появи като пуста, зловеща, странно комично-иронична картина.  Дори изхвърлените ненужни вещи изглеждат мрачно красиво и зашеметяващо“.

Цунами в Чили след ново земетресение

Цунами достигна крайбрежието на Чили след новото силно земетресение с магнитуд 7.8,
предаде РИА Новости. Високи вълни са залели бреговете на Арика, Икике, Патаче, Антофагаста, Писагуа и още няколко града. Няма информация за разрушения.
Хидрографската и океанографската служба към чилийските ВМС призовава гражданите, които вече са евакуирани към безопасни зони, да останат там, докато властите не обявят, че могат да се върнат по домовете си. Службата призовава хората да запазят спокойствие и да следят информацията по официалните канали.

Циганче знае всички столици! Видео

Циганче взриви интернет с познанията си по география. Малкият казва безпроблемно
столиците на всяка държава, за която го попитат
За почуда на обкръжението му детето наименува още най-високия връх в света, най-дългата река и най-голямата пустиня с точност до сантиметри. Също най-голямото и най-дълбокото езеро.

ВИДЕО


Всяка сутрин вицове до скъсване само в "Таралеж": Смях от 02 април: http://daniivanov.blogspot.com/2014/04/blog-post_2.html

ВИЦОВЕ


СмЕх! 

Волен бил патриот, щял да сваля правителството ако приеме санкции срещу Русия.

***
В магазин за дрехи: Клиент:Извинете от каква кожа е това яке? Продавачката:Ами от китайска!
***
Истинският българин не пита къде е тоалетната. Той сам решава къде да бъде тя!
***
Когато се запознаеш с момиче, тя ти говори с очи! Когато ти стане любовница, ти говори с тяло! А, когато ти стане жена... не млъква
***
"Стани богат". Благой отговаря за ХХХХ лева ...
Въпросът е:
- Коя е столицата на Италия?!
а) Рим ....
б) Милано ....
в) Венеция ...
г) Верона ...
Благо мисли, мисли... и казва:
- Аз ще използвам жокер "Помощ от приятел" и искам да се обадите на моя приятел Наско...
Обаждат се на Наско и Благо го пита:
-Как си бе, Наско, приятелю стар, какво ново има?! Как са жената, децата...
И така си бърборят... Сирената свири, а Ники Кънчев го пита:
- Благо, и защо не го попита за отговора, бе?!?!
- А, бе...аз знам отговора, но исках да се чуем, че е чак в Австралия..
***
В една фирма хората работели яко.
Работното време било от 9.00 до 17.30,
но всички идвали в 7.00 и работели до 21.00
Един от служителите обаче започнал да идва в 9.00
и да си тръгва в 17.30.
Шефът му го извикал и му казал:
Колега, то лошо няма, все пак това е работното време,
но правите лошо впечатление на останалите.
Служителят отвърнал:
- Шефе, но аз съм в отпуска ...
***
Хлапе се буди в 2 през нощта:
- Мамо, разкажи ми приказка!
- Спи! Баща ти като се прибере, ще ни разкаже и на двамата...

сряда, 2 април 2014 г.

Наша Маша в цялата си прелест на плажа! Снимки

Мария Шарапова се разхвърля сериозно по време на почивка в Мексико. Рускинята лъсна по бански на плажа в Канкун, но папараци заснеха цяла фотосесия. Маша в момента е без Григор Димитров, който се готви с националния отбор на България за мачовете срещу Гърция за Купа Дейвис.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 293-и!

Правителството строи басейни в села на ДПС

Министерството на младежта и спорта непрозрачно разпределя пари за плувни басейни и
площадки за избрани общини от фонда за развитие на регионите, алармира ГЕРБ.

Ивелина Василева от ГЕРБ съобщи в кулоарите на парламента, че по програмата за растеж и развитие на регионите, към която е и фондът, за ведомството има отпуснати 20 млн. лв.
По думите й тези пари са разпределени непрозрачно и избирателно към малки общини и села, в които превес има ДПС, за изграждане на закрити плувни басейни и площадки.  „Никой не разбра как тези населени места са подбрани, по какви критерии. Жителите им наброяват 100-200 души“, допълни депутатът.

Колегата й Валентин Василев обясни, че на община Лозница, Разградско, са дадени 143 хиляди лева от министерството, отпуснати по програмата за развитие на регионите.

Община Кубрат е получили 80 000 лева, а Завет – веднъж 130 000 лева и втори път още 230 000 лева.   „Силно притеснени сме от това разпределение на средствата и не сме убедени, че ще дадат необходимия ефект“, коментира Иван Чолаков.

От ГЕРБ се оплакаха от липсата на реакция от ресорния министър Мариана Георгиева. „Процесите в министерството на спорта са показателни, че заразата, която плъзна от министерството на финансите при разпределение на средствата, е заляла и другите ведомства“, коментира Ивелина Василева.

Преди дни от ГЕРБ алармираха, че парите на фермерите отиват за консултанти и коли.  От земеделското министерство отрекоха да има възможност с евросубсидии да се купуват луксозни возила. Ще се признават до 47 000 лв. за покупка на автомобил.

Голямо поскъпване на тока искат от трите ЕРП-та

Рязък скок в цената на тока са поискали трите електроразпределителни дружества. Това
съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Боян Боев. По думите му в ценовите искания не са включени разходите, които дружествата са направили за зелена енергия за минали периоди.
В ценовото си заявление за новия регулаторен период от 1 юли 2014 г. електроразпределителните дружества ЧЕЗ и "Енерго-Про" са поискали увеличение на дневната тарифа на електроенергия с 13-14%.
ЕВН е поискало увеличение на дневната тарифа на електроенергията с около 8%.
Предложенията на трите дружества за цени на нощната електроенергия са тези за дневната, умножени по две, каза пред журналисти Боев. Увеличението на нощната тарифа на ЕВН е 16%, а на ЧЕЗ -  над 20%.
Той бе изслушан от членовете на парламентарната комисия за ситуацията относно плащанията между НЕК и трите ЕРП.
Боев обясни, че в ценовите заявления на дружествата, поне на пръв поглед, не е установено те да са включили некомпенсираните си разходи за зелена енергия за минал период, както това се очакваше да бъде направено.
Боев посочи, че ценовите заявления на дружествата ще бъдат анализирани и до юни има много време да се установи дали те имат право да искат такова увеличение на цената на тока.

Бойко Борисов: ГЕРБ е срещу санкции за Русия

ГЕРБ е против санкции за Русия и ще подкрепи премиера Пламен Орешарски, ако се обяви
срещу санкциите.

Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на партията Бойко Борисов. Той ще се среща днес с руския посланик у нас Юрий Исаков.

Той призна, че преди време се е обявил или за санкции за всички компании, или да няма санкции, защото половинчати санкции ще ударят България.

След като е разбрал, че няма да има санкции за газови, петролни и атомни компании, той узрял до идеята, че България трябва да е против каквито и да било санкции за Русия.

Относно обвиненията на БСП, че е носил доноси на еврокомисаря но енергетика Гюнтер Йотингер, Борисов обяви: "Тази партия освен с лъжи с друго не се занимава".

Разказ от африканско момче

Този разказ е написан от едно африканско момче и е номиниран за "Най-добър разказ" за 2005-
та година.
Когато се родих бях черен.
Колкото и дълго да стоя на слънце, аз пак съм черен.
И даже когато умра ще бъда черен.
А вие белите:
Когато се раждате сте розови.
Когато пораснете сте бели.
Когато изгорите от слънцето сте червени.
Когато ви е студено сте сини.
Когато сте изплашени сте жълти.
Когато ви е лошо сте зелени.
И когато умрете сте сиви.
И вие наричате мен цветнокож.

ЦРУ разкри: България е на шесто място по смъртност в света!

България е на шесто място в света по показателя "смъртност" в годишния доклад "Световна
книга на фактите" на ЦРУ от март 2014 година, публикуван на Интернет страницата на агенцията. За пореден път Централното разузнавателно управление на САЩ издава своя традиционен годишен сборник, в който дава факти, данни и прогнози за развитието на отделните страни по света на основата на демографски, икономически, социални, здравни и други показатели.
В раздела си за България ЦРУ отрежда сравнително "челно" място в класациите за страната ни единствено по показателя "смъртност" сред населението на 1000 души. С показател 14,30 на хиляда души България е на 6-то място по смъртност в света. Пред нас са Южна Африка /17,49/, Украйна /15,72/, Лесото /14,91/, Чад /14,56/ и Гвинея Бисау /14,54/. Непосредствено зад България по смъртност са Афганистан: /14,12/, Централна Африка /14,11/, Сомалия /13,91/ и други. Трите страни с най-ниска смъртност в света на 1000 души сред изследваните 225 държави са: ОАЕ /1,99/, Кувейт /2,16/ и Бахрейн /2,67/.

България е на 229-то място в света по дефицит на ражданията над смъртните случаи - тук показателят е 0,83 на сто. Зад нас са само страни като Молдова и Сирия. Страната ни е на 210-то място в света по средния годишен брой на ражданията - едва 8,92 на сто на 1000 души. Първите 10 страни с най-висок показател на раждания са африкански или азиатски, като номер едно е Нигер - 46,12 на 1000 души, а десета позиция заема Афганистан - 38,84 на хиляда души.

По средна продължителност на живота страната ни е класирана на 112-то място със средно 74,3 години, от които 70,7 - за мъжете и 78,1 - за жените. По този показател най-дълголетни са жителите на Монако - 89,5 години. Следват хората от Япония, Макао и Сингапур - средно по 84 години; Сан Марино - 83 години; Австралия, Андора, Швейцария, Хонг Конг - по 82 години и други.

Страната ни е на 108-мо място в света по процент от средствата за образование - 4,1 на сто от БВП /за 2010 г./. По този показател зад нас са страни като Русия, Гърция, Таджикистан, Кувейт и Египет.

В областта на младежката безработица страната ни е на 32-ро място в света, като у нас сред 15-24 годишните младежи безработните млади са 28,1 процента. По този показател най-много безработни младежи са регистрирани в Босна и Херцеговина - близо 63 на сто, Косово и Гърция - по 55 на сто, Македония и Испания - по 53 на сто и др.

По общи разходи за здравеопазването като процент от БВП страната ни заема 73-та позиция със 7,6 на сто /данните на ЦРУ са за 2010 г./. По този показател най-висок дял за здравеопазване от БВП се отделя в Либерия - 19,50 процента, Сиера Леоне - 18,80 на сто и САЩ - 17,90 процента, като за тях данните са от 2011 година.

Ето и някои икономически показатели, по които ЦРУ класира страната ни: по годишен процент на увеличение на промишленото производство /включва се производство, минно дело и строителство/ - България заема 151-во място с 1 процент ръст за 2013 г. По цифрата на общата работна сила заемаме 113-та позиция с 2,551 милиона работещи българи за 2013 г. По този показател на челно място са: Китай - 797 милиона работещи, Индия - 487 милиона, Европейски съюз - 231 милиона, САЩ - 155 милиона, Индонезия - 120 милиона и Бразилия - 107 милиона работещи.

Анатема от църквата за варненски художник

Св. Георги според Кокимото
Картини на варненския художник Калоян Илиев – Кокимото бяха обявени за грешни от
Варненската митрополия и откриването на изложбата му на 5 април беше отложено, стана ясно от репортаж на Нова телевизия.
От църковното представителство в морската ни столица определиха направеното от художника като „търсене на евтина известност” и „гавра” с религията в неподходящ момент.

Самият Калоян Илиев е на мнение, че не може църквата да се бърка в изкуството и че неговата изложба въпреки забраната на митрополията ще се случи.

Бюлетините за изборите този път ще ги печата ексдепутатка от БСП

Оказва се, че въпреки категоричната позиция на авторите на новия изборен кодекс бюлетини
да се печатат само в печатницата на БНБ, документите все пак ще излязат на бял свят изпод матриците на частни печатници. Централната банка на практика е прехвърлила тази дейност.

Една от печатниците, лицензирани от БНБ, се намира в Русе и вече се готви да печата бюлетините. Тя се управлява от съпруга и сина на бившата червена депутатка, а сега общински съветник от БСП Силвия Алексиева.

Това породи въпроса има ли риск да се повтори казусът „Костинброд”, когато бяха напечатани хиляди бюлетини в повече. След като стана ясно чия всъщност е печатницата в Русе, Мая Манолова категорично отказа да отговаря на въпроси.

Все още не е ясно колко дълга ще е новата бюлетина, защото не се знае колко партии ще участват в изборите. Ще гласуваме едновременно за партия и за личност. Ако имаме любимец, ще можем да го преместим от 17-то на първо място, например. Ако не харесваме първия, пък можем да го накажем като изберем друг от листата.

Междувременно правителството одобри разпределението на държавните пари за евроизборите на 25 май. От общо почти 24 милиона лева, най-много – близо 8 милиона, са заделени за възнаграждения на членовете на районните и секционните избирателни комисии. З.5 милиона лева ще се дадат на администрацията на Министерския съвет, областните и общинските управители. За отпечатването на бюлетини ще бъдат похарчени 1 250 000 лева.

Запалиха втори автомобил на Генка Шикерова

За втори път запалиха автомобил на журналистката от Би Ти Ви Генка Шикерова.
Автомобилът със софийска регистрация е бил обхванат от пламъците около полунощ, а минути по-късно пред блока е слязла и водещата. Очевидци видели, че пламъци поглъщат автомобила и веднага се обадили в пожарната, но когато огнеборците пристигнали на мястото на инцидента, автомобилът бил почти изгорял. През септември миналата година запалиха и друга нейна кола.
Генка Шикерова: Поляли са обилно колата ми със запалителна течност
Чувствам се зле! Това каза водещата на сутрешния блок на Би Ти Ви Генка Шикерова след
поредния палеж на неин автомобил, което се случи тази нощ.
"Когато погледнах през прозореца автомобилът беше обхванат целият от пламъци", разказа Шикерова.  "Един от пожарникарите, които бяха на място, ми казаха, че колата е подпалена умишлено и е полята отгоре, откъм тавана. Очевидно този път беше полята много добре и гореше цялата", каза Шикерова. Важното е, че сме здрави, каза още философски журналистката, която закъсня днес, но пое задълженията си малко след 07,30 ч.
Обновена

СмЕх

Мъж е прибирал яйцата в хладилника
Когато човек е талантлив, той показва таланта си във всяка ситуация. С идиотите
положението е същото.
***
Симпозиум на пластични хирурзи. Става френският и започва:
- Да ви разправям: миналата година падна един от Айфеловата кула!
Всички от залата:
- И какво?
- Е, посъбрахме го, малко пластики и сега по професия е най-известният ТВ водещ!
Става американецът и той почва да се хвали:
- Пък при нас една мацка падна преди половин година от най-високия небостъргач в Ню Йорк!
Всички от залата:
- И какво?
- Посъбрахме я, малко пластики и сега по професия е най-успешният фотомодел!
Става българинът и заразказва:
- Миналата година падна един наш самолет в Странджа!
Изумление в залата, никой не знае за какво става въпрос. Нашият продължава:
- След два месеца отива Бърза помощ и намира две уши и един гъз!
Всички от залата:
- И какво?
- Е, какво, позашихме го...
Всички от залата:
- И какво?
- Сега работи в парламента! Седи, пърди и слухти!
***
Пена и Вуте ще правят секс:
Вуте: Пено, мръдни налево... Пено, мръдни малко вдесно... Пено, мръдни малко по-нагоре...
Пена: Вуте, виж, ако ти преча, да стана...
***
Зад всеки мъж с дистанционно, стои по една жена която му казва коя програма да пусне!
***
Както откривал поредната отсечка от магистралата Б.Б решил да да посети съседното село за да види как живеят хората,които току що били получили своите обезщетения за земята,върху която се строи.
Видял нова хубава къща и се запътил към нея.Отпред видял малко момченце с доста скъпо колело.
-Къде е баща ти?Попитал Б.Б
-Отиде по работа с новият ни джип.Отвърнал малкият.
-А майка ти?
-Отиде на пазар с чисто новата ни кола.
-А баба ти в къщи ли е?Попитал пак ББ
-Да,гледа Листопад на чисто новият ни 60 инчов телевизор.Казало момчето.
Тогава ББ се изпъчил и казал:
-Знаеш ли,че новият ви джип, новата ви кола,новият ви телевизор и дори новото ти колело ги имате благодарение на мен?
Тогава хлапето извикало:
-Бабоооо,дошъл си е вуйчо от Америка.
***
Три двойки - женени от 30 години, женени от 5 години, и младоженци - искат да станат членове на църква. Пасторът им казва:
- За да станете членове на църквата, трябва да издържите две седмици без да правите секс. Така ще знаем, че вашата вяра е по -. Силна От животинските инстинкти Ви
СЛЕД 2 седмици идват трите двойки и пасторът ги разпитва. Старата двойка:
-. НЕ беше никакъв Проблем
Пита женените От 5 години:
- Ами, първата седмица беше добре, но на втората с жена ми спахме отделно, за да не се изкушаваме.
Пита и младоженците, мъжът отговаря:
- Ами, не можахме да издържим 2 седмици
- Поддадохте ли се на изкушението?
- Да, преди няколко дена, жена ми се опитваше да стигне една консерва с царевица на най-горния рафт, изтърва я, и се наведе да я вземе. Като я видях и ... не се сдържах.
- Съжалявам да го чуя, синко. За съжаление, вече не сте добре дошли в църквата.
- Няма дерт, ние вече и в Билла не сме добре дошли.
***
В Пловдив:
- Майна, купих си Сеат Ибиса.
- Иби са ти! Аз си купих Мерцедес!

вторник, 1 април 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 292-и!

Първа награда за първоаприлска шега получава времето

Москва 01.04.2014г.

ЕС може да ни спре еврофондовете!

Парламентарната комисия препоръчва на ЕК „да се направи сериозен анализ дали изобщо
средата в България позволява европейските фондове да бъдат усвоявани в съответствие с правилата”. Това е записано в окончателния доклад, приет от Комисията по бюджетен контрол, и публикувано от Секретариата на Европейския парламент.
Специална точка във финалния документ е отделена точно на България.
Още от заглавието „Липсата на прогрес в България” става ясна негативната оценка на парламентарната комисия. Евродепутатите дават израз на силната си загриженост за липсата на напредък в България, позовавайки се на последния доклад на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка от 22 януари тази година, както и за „продължаващото високо ниво на корупция”.
Докладът на комисията ще бъде разгледан и в пленарната зала на Европарламента утре вечер. Гласуването на документа се очаква да бъде в четвъртък.