събота, 19 април 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-310!

Прекратиха дербито на Пловдив! Стана опасно за живота

Дербито на Пловдив стана опасно за живота на футболистите. Около 40-ата минута съдията

Георги Кабаков  бе принуден да прекрати играта, след като на терена полетяха бомбички, хвърлени от агитката на Локомотив (Пловдив). Първата от тях се взриви в опасна близост до Сърджан Лукин, който падна от разнеслата се мощна вълна. Гърмежът продължи и Кабаков прекрати мача, събирайки футболистите до страничната линия. Няколко минути по-късно на терена слязоха съдийският наблюдател Любе Спасов и делегатът Стоян Делчев. Мартин Камбуров опита разговор с феновете на Локомотив Пловдив, но явно без успех. След няколко минути и двата отбора се прибраха в съблекалните. През това време съдията Георги Кабаков се чудеше дали да прекрати окончателно срещата.

Инцидентът не бе първи от началото на двубоя. В първите минути агитката на Локомотив (Пловдив) обстрелва терена за първи път с доста по-сериозен арсенал от бомбички, заради което играта бе прекратена за около 5 минути.

"Евромайни" вместо "Евромайки" при Бареков

Вместо обещаните “евромайки” от Бареков получихме “евромайни”.
В тържествения момент на първата регистрация на ББЦ в ЦИК Бареков не спомена и дума и за едно от първите си обещания – за участие в евролистата на т.нар. "евромайки".

В края на септември миналата година Бареков обяви, че "всяка българска майка има шанс да влезе в листата на "България без цензура" за Европейския парламент". Тогава той каза, че самотните и безработните ще са с предимство, но не уточни дали някоя "евромайка" ще попадне на избираемо място в листата.

На сайта на Бареков в подраздел "евромайки" има подробни обяснения как всяка една евромайка може да кандидатства за листата за изборите за Европейски парламент. Обяснено е, че срокът за подаване на автобиографии е до края февруари, а гласуването ще е през март.

Подразделът е пълен с информация колко много жени са се присъединили към този проект на ББЦ и кои от тях са станали лидери на регионални структури.

Идеята, както е описана на сайта, е да се подберат 40 евромайки, на които ще се прави дори и представяне с видеоклипове. Накрая "всеки съпричастен" с проекта "евромайки" ще трябва да гласува за своята фаворит. Към 7 април обаче на сайта няма и следа от списък с евромайки, няма видеоклипове, няма и резултати от гласуване.

"Аз ще бъда водач на листата в коалицията ни за европейски избори, за да мога да водя битка с господин Станишев", обяви в понеделник лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков при регистрирането на коалицията, с която партията му ще атакува Европейския парламент.

Той уточни, че и председателите на всяка една от останалите три партии партии от коалицията му ще намери място в листата, но не било окончателно решено на какви позиции.

Благодатният огън ще бъде у нас към 20.30 часа

Очаква се благодатният огън да пристигне в София в Синодалния параклис около 20.30 – 21.00 ч. Благодатният огън ще бъде донесен у нас за поредна година от Ерусалим на Велика събота от Българска църковна, държавна делегация, водена от пловдивския митрополит Николай.

На връщане самолетът с благодатния огън по традиция ще кацне на летище Крумово край Пловдив. Там ще са представителите на епархиите в страната, които ще занесат ерусалимския огън за вечерното богослужение за Великден.

Благодатният огън се смята за едно от чудесата на православното християнство. Всяка година на Гроба Господен и улиците в близост до него се стичат хиляди поклонници, за да станат свидетели на слизането на Благодатния огън.

На тази дата: 19 април 1970г. е произведено първото "Жигули"

На 19 април 1970 г. от монтажния конвейер на Волжския автомобилен завод (ВАЗ) италианският шеф-инструктор Бенито Гуидо Савоини сваля първия автомобил ВАЗ-2101 „Жигули”, наричан от руснаците простичко „копейката”. Впоследствие поредицата модели са преименувани на „Лада”.Заводът е построен за лицензно производство на италиански Фиат-124, който само 4 г. преди това (1966 г.) печели приза „Автомобил на годината за Европа”. Затова в момента на производство ВАЗ-2101 става най-комфортният в своя клас в СССР, един от най-съвременните и надеждни съветски автомобили, чието притежаване се превръща в признак на благополучие.

Италианските и руските конструктори обаче адаптират „жигулата” към руските условия и пътища. Направени са общо 800 изменения: увеличен е просветът от пътя до дъното, усилени са окачването и каросерията, задните дискови спирачки са заменени с барабанни като по-устойчиви на замърсяване и по-издръжливи, добавен е „крив стартер“. Отвън отляво се появява огледало за обратно виждане. Изменена е конструкцията на двигателя: разпределителният вал е пренесен в главата, увеличено е разстоянието между цилиндрите. Масата на автомобила е увеличена с 90 кг.

Руски СУ-24 се подигра с US моряци от "Доналд Кук"

В следствие на руската акция, 27 американски моряци са депозирали молби за напускане на служба по собствено желание. Войниците да подали рапорти за оставка, като обосновават действието си с това, че „нямат намерение да излагат живота си на опасност", коментират в sdelanounas.ru. Военните акостирали по спешност в Румъния, психолози оказват помощ.

Пентагонът направи изявление по този повод, в което се твърди, че руски фронтови бомбардировач Су-24 е прелетял няколко пъти близо до ескадрения миноносец "Доналд Кук" в Черно море, като имитирал бойна атака.

Представителят на Пентагона полковник Стивън Уорън коментира за "Ройтерс", че руският бомбардировач е прелетял 12 пъти на малка височина недалеч от американския мононосец.

Той определя въпросните маневри като "застрашителни" и "недопустими", защото те „деморализирали личния състав на кораба и повлияли негативно върху общия психологически климат сред военнослужещите".

Корабът е патрулирал водите в западната част на Черно море, когато се е случил инцидентът. Сега плавателният съд е акостирал в румънско пристанище, а членовете на корабния екипаж преминават необходими процедури с психолог, за да се възстановят след преживения стрес.

"Доналд Кук" е третият поред кораб от ВМС на САЩ, изпратен в Черно море в последно време.

Пентагонът обеща да повиши застраховките на войниците от 1 милион на 3 милиона долара.

Информацията, че 27 моряци от свръхмодерния US есминец “Доналд Кук” са подали рапорти за уволнение след като руски СУ-24 прелетял 12 пъти ниско над палубата и им причинил тежък емоционален и психически стрес предизвика небивал интерес и множество коментари. Мнозина се питат обаче с какво е вцепенил от ужас американците невъоръженият руски бомбардировач, който далеч не е от най-съвременните руски самолети.

Специалисти и експерти, които обменят мнения и коментари за високотехнологични постижения в sdelanounas.ru твърдят, че това, което е стресирало американците не е някакво ново супероръжие, а модерната система за радиоелектронна борба (РЕБ)с кодовото наименование “Хибини” (планински масив в Колския полуостров). Тя вече била използвана от СУ-24 на учения в Бурятия.

Нищо не може да деморализира така военен човек, както собственото му безсилие, обясняват те необикновения ефект от използването на тази система. И припомнят хронологията на събитията.

Какво точно се е случило:

На 12 април, в Деня на космонавтиката и три дни преди празника на войските за РЕБ, излита невъоръжен СУ-24, но с прикачена под крилото “Хибини”. Есминецът отдалеч засича самолета с прехвалената система “Иджис” и вдига екипажа на учебна тревога. Нещата вървят като по книга: радарите фиксират курса на сближение с целта, “Иджис” управлява системите за насочване. И изведнъж всички екрани угасват, вижда се някаква мътилка. “Иджис” спира работа, ПВО комплексът “Фаланг” не може да получи целеуказване.

През това време СУ-24 прелита ниско над палубата, прави боен маньовър и имитира ракетна атака. Противодействие никакво. Повтаря номера. После още 10 пъти. Опитите на моряците да съживят “Инжис”, за да може ПВО-системите да бъдат насочени към целта, остават неуспешни.

Едва когато силуетът на самолета се губи към руските брегове, радарите на американския кораб оживяват и показват чисто, пусто и синьо априлско небе. Така завършва поредната проверката на ефективността на системата за РЕБ “Хибини”. А след нея, разбирайки собственото си безсилие, 27 военни моряци от многострадалния есминец USS Donald Cook, подават рапорти за уволнение с мотив, че не искат да рискуват живота си, коментират в sdelanounas.ru.

Според официална информация уникалният комплекс от нов клас за РЕБ “Хибини-У” е предназначен за самолетите от фронтовата авиация на руските ВВС и защитата им от управляеми ракети. Той е разработка на Калужкия научно-изследователски радиотехнически институт (КНИРТИ) от концерна “Радиоелектронни технологии”. Проектът е финансиран с 1.5 милиарда рубли от министерството на отбраната на Русия.

Специалистите по РЕБ твърдят, че “Хибини-У” може да изчисли местоположението на радиоелектронните средства на противника, да повреди всякаква вражеска апаратура, да ослепи чуждите радари, да задръсти ефира с радиосмущения и да направи невъзможна работата на противниковите системи за управление на огъня.

Днес е Велика събота! Ходим на църква в полунощ

Свърши се! Отче, в твоите ръце предавам духа си! Това казал Христос и издъхнал. Тогава земята се потресла, скалите се разпукали, храмовата завеса се раздрала на две отгоре додолу, гробовете се разтворили и телата на много починали светии възкръснали.

Благодатният огън се очаква да се спусне днес по обяд, както се случва вече 2014 г., над гроба на Иисус Христос в стария град Йерусалим. Хората наричат чудото още Свещен или Небесен огън, защото не изгаря при добир в първите няколко минути.

В полунощ - в събота срещу неделя се ходи на църква. Козунакът, държан по време на
църковна служба, се пази и носи вкъщи. Вкъщи се донася горяща голямата църковна свещ - пламъкът символ на светлината да влезе вкъщи.

От понеделник насетне 40 дни християните се поздравяват с "Христос възкресе" и отговарят "Воистина воскреси". Рано сутрин се припалва за кратко донесената от Взъкресната вечер свещ. Тя трябва да изгори до Възнесение /Спасовден/  - на 29 май.

На Великден се носят яйца и козунак на кумове и роднини. Около семейната трапеза всеки избира своето великденско яйце. Надчукват се с яйца, за да се избере яйцето борец. Изяждат се за здраве. Този обичай от древността е свързан с народните представи за яйцето като символ на живота. В понеделник се ходи на гробища - да се почете паметта на мъртвите. Носят се от  всички приготвени за Великден ястия.

Вицове, април 2014г

Are you talking to me?
Живял си Адам в Рая. Бил съвсем сам. И Господ му казал:
- Ще ти дам жена - Ева. И му дал...
Оттам и фразата - "Да не дава Господ!”

***
- Скъпи, имам две новини. добра и лоша с коя да започна?
- С добрата.
- Ами ще ни направят отстъпка в автосервиза......

***
- И запомни, момчето ми: парите не са най- важното!
- Знам тате, но довечера ще излизам с най важното, а то... иска пари!!!...

***
При жените е просто - помрънкаш, помрънкаш...и вече имаш това, което искаш...
При мъжете е различно - започнеш ли да се сърдиш, вече няма и какво да ядеш…

***
Двама мъже си говорят:
- Знаеш ли, че според статистиката над 30% от жените изневеряват на мъжете си?
- Статистика, статистика... За какво ми е на мене тая статистика?! Дай имена, адреси, телефони...

***
Разхождат се дядо и внук в мола и внучето пита:
- Дядо, ти правил ли си "селфи"?
- С елфи не съм, синко, само с едно джудже и с оня вампир баба ти.

***
Жена се оплаква на мъжа си:
- Скъпи, днеска отидох на пазара и един простак ме нарече курва.
- Ти що одиш там, дето та познават, ма - срязал я той.

петък, 18 април 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-309!

Земетресение над 7 по Рихтер в Мексико

В Мексико е регистрирано земетресение с магнитут между 7.2 и 7.5 по скалата на Рихтер, съобщи Геологичната служба на САЩ.По предварителни данин, епицентърът на труса е на територията на Западно Мексико, в щат Хереро, а дълбочината е 39 километра. Засега не са постъпвали информации за ранени хора и разрушения.

Фото

Сн. "Таралеж"
Бъдеща манекенка

Изсичат горите в Рила

Горите в Рила биват изсичани без контрол, без разрешителни и по варварски начин. Поголовна
сеч се извършва до Финландското селище и Черната скала на Боровец.

Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Михаил Константинов, който видял с очите си изсечените гори в Рила.

Видеокадри, направени от квадракоптер, показват изсечените до голо дърва в горите край Боровец.

Доц. Георги Костов, бивш зам.-министър на земеделието и горите заяви, че сечта освен незаконна е правена и непрофесионално - с неподходяща техника и без дори да се стараят да заличават следи за себе си.

Според Костов става въпрос за изсечени няколкостотин кубически метра едра строителна дървесина, за която се дават по около 100 лева за кубик.

Почина Габриел Маркес! Вижте предсмъртното му писмо

Почина един от най-влиятелните писатели, не само в Латинска Америка, а в целия свят,
Габриел Гарсия Маркес. Той издъхна в Мексико на 87 години след дълго боледуване.

Световната слава на Гарсия Маркес идва с публикуването на книгата „Сто години самота“ през 1967 г. През 1982 г. е удостоен с Нобелова награда за литература.

Често в произведенията на Гарсия Маркес има едновременно художествени и документални елементи. Най-ярките примери за това са повестта „Хроника на една предизвестена смърт“ (1981, по вестникарска хроника), романът „Любов по време на холера“ (1985, по спомени на неговите баба и дядо), "За любовта и други демони", "Няма кой да пише на полковника", "Есента на патриарха" и "Генералът в своя лабиринт".

Поклон пред паметта му!

Вижте предсмъртното му писмо


Още през 1999г. писателят  написа своето предсмъртно писмо:

Ако Бог забравеше за момент, че съм една парцалена кукла и ми подареше късче живот, може би нямаше да казвам всичко, което мисля, но със сигурност щях да мисля всичко това, което казвам тук.

Бих придавал стойност на нещата не спрямо това колко струват, а спрямо това, което означават.

Щях да спя малко, да мечтая повече, защото за всяка минута, когато затваряме очите си, губим 60 секунди светлина. Бих продължил, когато другите спираха, бих се събуждал, когато другите спяха. Бих слушал, когато другите говореха и колко бих се наслаждавал на един хубав шоколадов сладолед!

Ако Бог ми подареше късче живот, бих се обличал просто, бих лежал по очи пред слънцето, оставайки непокрито не само тялото си, но и душата си.

Боже, ако можех, бих изписал омразата си върху леда и бих чакал да изгрее слънцето. Бих изрисувал върху звездите с вдъхновението на Ван Гог едно стихотворение на Бенедит, а песен на Шерат би била серенадата, която бих подарил на Луната. Бих поливал със сълзите си розите, за да почувствам болката от прегръдката им…

Боже, ако имах едно късче живот… Нямаше да оставя да премине дори един ден, без да кажа на хората, че обичам, че ги обичам. Бих накарал всеки мъж и жена да повярват, че са мои любими и бих живял влюбен в любовта.

На хората бих посочвал колко грешки правят, като мислят, че спират да се влюбват, когато остареят, без да разбират, че остаряват, когато спират да се влюбват! На малкото дете бих дал крила, но бих го оставил само да се научи да лети. На възрастните бих показал, че смъртта не настъпва в резултат на преклонната възраст, а в резултат на забравата. Научих толкова неща от вас, хората… Научих, че всички искат да живеят на върха на планината, без да знаят, че истинското щастие се намира в начина, по който изкачваш стръмния склон. Научих, че когато новороденото за първи път стисне в малката си длан пръста на баща си, го пленява завинаги.

Научих, че човек бива оправдан за това да гледа другия отвисоко само, когато трябва да му помогне да стане.

Винаги трябва да казваш това, което чувстваш и винаги да правиш това, което мислиш. Ако знаех, че днес би бил последният път, когато щях да те гледам как спиш, бих те прегърнал и бих се помолил на Господ да мога да стана пазител на душата ти. Ако знаех, че това ще бъде последният път, когато те гледам как излизаш през вратата, бих те прегърнал и бих ти подарил целувка. Ако знаех, че това е последният път, когато ще чуя гласа ти, бих записвал всяка твоя дума, за да мога да ги слушам отново и отново. Ако знаех, че тези са последните моменти, когато те виждам, щях да ти казвам “обичам те” и нямаше глупаво да мисля, че ти вече го знаеш.

Винаги има едно утре и животът ни дава и други удобни възможности, за да направим нещата така, както трябва, но в случай, че направя грешка и ни остава само днес, бих искал да ти кажа колко те обичам и че никога няма да те забравя.

Утре-то не е гарантирано за никого – нито млад, нито стар. Днес може да е последният път, когато виждаш хората, които обичаш. Затова не чакай повече, направи го днес, защото ако утре-то никога не дойде, със сигурност ще се разкайваш за деня, когато не намери време за една усмивка, една прегръдка, и беше много зает, за да направиш действителност последното им желание. Дръж тези, които обичаш, близо до себе си, кажи им шепнешком колко много имаш нужда от тях, обичай ги и се отнасяй с тях добре, намери време да им кажеш “извинявай”, “прости ми”, “моля те”, “благодаря” и всички думи, изразяващи любов, които знаеш.

Никой няма да се сети за скритите ти мисли. Поискай от Господ силата и мъдростта, за да ги изразиш. Покажи на приятелите си какво означават за теб.

Великденско дърво

Волкер и Криста Крафт украсяват дървото в задния двор на дома си в Заалфелд, Германия за Великден повече от 40 години. Снимка Ройтерс

Разпети петък е!

Велики петък е най-тъжният, най-тежкият ден за Божия син Иисус Христос. Той бил
разпитван, вменили му вина, а римският наместник Пилат Понтийски, подстрекаван от тълпата, която ревяла "Разпни Го", му издал тежка присъда.

В този ден Иисус претърпял безброй поругания, мъки, неимоверни страдания. Това е денят, в който разпънали на кръст невинния Агнец - "изтезаван за нашите беззакония и мъчен за нашите грехове", принесен в жертва за греховете на цялото човечество. Раздрало се небето и земята, слънцето скрило лика си, тъмнина надвиснала над Голгота. Черен, мрачен, потресаващ е денят, в който Божият Син умрял, разпънат на кръст като най-позорен разбойник.

На Велики петък бил погребан в каменен саркофаг в пещера, пред която властите оставили стража и огромен камък на входа. На този ден в храмовете е Неговото опело. Неслучайно именно в този ден от Страстната седмица постът е особено строг: Църквата повелява тогава да не се яде, нито нещо да се пие (дори вода). А народът казва, че на Велики петък и пиле не пее, и гнездо не вие. Всяко дихание страда заедно с Богочовека, съпричастно е на неговата смърт и погребение. В петък никой не подхваща каквато и да е работа.

През деня не се служи света литургия, защото сам Господ е принесъл себе си в жертва, а се извършват Царските часове. В храма се припомнят и съпреживяват Христовите страдания, смъртта и погребението му. Преди началото на службата, на специално издигнато място в средата на храма, се издига символичен гроб, украсен с цветя, а на престола се поставя Плащеницата - платът, с който е било завито мъртвото тяло на Христос след свалянето му от кръста. Плащеницата представлява парче плат, на което е извезан образът на положения в гроба Спасител. Молещите се пристъпват към нея и се покланят на изображението.

По време на богослужението от олтара се понася Плащеницата и се извършва опелото на Господа сред бели цветя. Песнопенията са посветени на страданията и смъртта на Христос. След като се изнесе Плащеницата на вечерното богослужение, с нея се обикаля около храма и символично се извършва погребението на Христос. В края на церемонията свещеникът взима Плащеницата от престола и я полага в символичния гроб в центъра на храма. Поклонението продължава до късно в събота вечер, когато тя се внася обратно в олтара, минути преди пасхалното шествие на кръста и настъпването на Великден.

Двама митрополити и депутати отиват за Благодатния огън

Двама митрополити - Николай Пловдивски и Йоан Варненски, и депутатите Йордан Цонев от
ДПС и Здравко Димитров от ГЕРБ ще донесат тази година Благодатния огън от Божи гроб. Рано сутринта на Велика събота те ще излетят с чартър от София за Ерусалим и ще кацнат около 18,30 ч на летище Крумово край Пловдив.

Делегацията е от 11 души и по решение на Св. синод я води дядо Николай. Освен политиците, в нея ще са и бизнесмените спонсори на полета, единият от които е Иван Михайлов от Пловдив. От Божи гроб до България огънят се съхранява във фенери, които се пазят на специално място в самолета. Всички духовници от цялата страна могат да присъстват на тържественото посрещане, да запалят своите фенери и да занесат огъня до епархиите си.


От Пловдив Благодатният огън ще пристигне в Синодалния параклис в София между 20,30 и 21,00 ч на 19 април, откъдето ще бъде разпространен из столичните храмове. Малко преди полунощ ще бъде предаден на патриарх Неофит за богослужението в "Св. Александър Невски", което традиционно се предава пряко по БНТ.

Вицове, април 2014

СмЕх

-Как попаднахте в сградата на ДАНС?
 - Ами... аз... агент съм.   - КГБ? - Не...
- ЦРУ? 
- Орифлейм.
 
***
Тя: Хич не те бива в леглото...
Той: -Ти пък как разбра за две минути?

***
- Мими, Мими, маме, ако си се снимала вече, излез от банята, че баща ти ще се напикае...

***
Седи си Господ на небето и си мисли какво добро да стори. В един момент съглежда в парка две статуи на мъж и жена.
- 300 години тези статуи служиха вярно, с какво да ги възнаградя!?
Мислил, мислил и решил да им даде половин час живот. Изпратил едно ангелче да им вдъхне живот. Долетяло то до статуите, дъхнало срещу тях и те оживяли. Разказало им какво е решил Господ... Спогледали се щастливо двете фигури и рекли:
- Ще го направим ли?
- Да, ще го направим! - и се хвърлили зад едни храсти. И се започнало едно "А-а-а" "Ох-о-о-о-х" "Още-е-е!"...
След 15 мин. излезли иззад храстите доволни, а ангелчето им рекло, че имат още 15 мин.
- Ще го направим ли пак? - рекла мъжката статуя.
- Ще го направим! Но-о-о тоя път ти ще държиш гълъбите, а аз ще им сера върху главите...

***
- Тате, а мама кара кола по-добре от теб!
- Не бих казал.
- Ти самия ми каза, че не можеш на ръчна да минеш и метър, а мама мина 11 километра!

***
Търсенето на втория чорап зацикли.......намерих под дивана половинка забравена ракия .…

***
Две приятелки си говорят:
-И как беше снощи с новия?
-Ами 77 процента
-?!
-33 процента от неговите представи, 33 процента моите очаквания, и 11 процента реалност......…

ВСЯКА СУТРИН НОВИ ВИЦОВЕ

четвъртък, 17 април 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-308!

Още за госпожата с теслата

Вече съобщихме за училищната директорка Кера Ташева от Чешнигирово, която нахлу в учебен час с тесла в ръката и по чудо не ослепи седмокласник. Явно страстите не стихват в община Садово. Днес получихме писмо на редакционната поща с подпис: “жители на община Садово”.  В него се задават куп въпроси относно буйната директорка. Публикуваме писмото без редакторска намеса:
„Явлението Кера Ташева и защо то има почва на територията на община Садово?“
От няколко дни имаме странното усещане ,че случилото се в училището в село Чешнигирово е нещо вече преживяно и то не съвсем отдавна! Без да искаме правим паралел със случая на Петко от Лясковец, който също се дразнеше от шума на местното училище и реши да се саморозправя с децата, само че беше спрян навреме от баретите. Разликата тук е съвсем малка -  госпожа Кера Ташева в качеството си на директор на българско училище има по-близък контакт с децата и персонала  и по-голяма възможност да се саморазправя с тях  и разбира се това и донесе и по-голям успех в сплашването. За жителите на община Садово е публична тайна ,че тя е специалист по беснеене и сплашване на деца и училищен персонал. между петко от лясковец и кера ташева се  различава  само оръжието на сплашването. Докато Петко  беше заложил на огнестрелно оръжие, кера ташева се върна малко по-назад в историята и използва хладно оръжие.и от тук следват някои логично възникващи въпроси, които човек си задава, дори без да си е поставил цел за това.

  1. След като училищният директор нахлува с тесла в клас и едва не наранява ученици и учител, защо е сезиран само РИО на МОН, а не прокуратурата. Дори само заплахата с оръжие вече е състав на престъпление. Във въпросния клас се намирало местно дете ,което е дошло от Белгия да види свои близки и  приятели и същото това дете заедно с всички останали е в потрес и шок.
2. Защо не се изиска от компетентните органи независима психиатрична експертиза на лицето Кера Ташева?
3. Има ли конфликт на интереси и защо се допуска това, след като лицето Кера Ташева е съпруга на главният финансист на община Садово? Именно той разпределя бюджетите в образованието и по странно стечение на обстоятелствата той изработва бюджетните формули, според които най-много пари отиват в училището в Чешнигирово? Може да  се  провери какава е разликата между бюджетната издръжка на един ученик от Чешнигирово и останалите училища в община Садово?

4. Верно ли е, че всички опити на кмета и заместник кмета на община Садово Димитър Здравков и Петър Георгиев за по-справедливо разпределение на бюджетите за образование са проваляни от финансиста Ташев и Георги Буков, който използва поста си на председател на общинския съвет на община Садово? За сведение на незапознатата аудитория Георги Буков е от Чешнигирово и близък приятел на семейство Ташеви, или „кланът ташеви“, както ги нарича местното население.



5. Защо не се вземе мнението на всички специалисти, които доброволно са напуснали училището, за да избягат от средновековните матоди на отношение и работа на Кера Ташева, и онези които са били уволнени от нея, защото не са били удобни?

В община Садово се говори, че нещата ще бъдат замазани и прикрити с някакви административни санкции и Ташева още по- озлобена ще остане на директорския пост. И не на последно място искаме да предупредим, че в същата тази община много скоро може да гръмне нов скандал, но този път място ще бъде целодневната детска градина в Садово, където битува друга „госпожа стихийно бедствие“ – госпожа Димитрова, която тормози обществеността, директорката, персонала , децата и родителите, но никой не смее да се обади, защото оплакване срещу нея за побой над дете само преди няколко месеца беше заметен след проверка на РИО на МОН Пловдив и тя продължава щастливо да работи и по сталински да кадрува в детското заведение. Госпожа Димитрова е в  пенсионна възраст, но не може да бъде пенсионирана, докато тя не пожелае да направи това. Остава ни само да гадаем или да залагаме с какво оръжие може да се въоръжи тя и дали ще има жертви или ранени?
Молим тези мнения и констатации на голяма част от жителите на община Садово да станат достояние на широката българска общественост и на господа политиците от всички цветове на дъгата, за да  вземат отношение, но за сега молим за конфиденциалност. Ако се уверим, че държавата и институциите искат добросъвестно да си свършат работата, за която българският народ им плаща имаме още какво да кажем.

Бойко и Миро Найденов за схемата 19/45

Знаех от Миков за схемата 19/45, както и от други служители на горските предприятия. Това
каза пред Нова телевизия бившият земеделски министър от кабинета на ГЕРБ Мирослав Найденов.

Найденов, също като лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, заяви, че става дума за график, при който на всяко 19 число от месеца директорите на шестте горски предприятия се "отчитат" лично с 45 000 лева на ръка на зам.-министъра на земеделието Валентина Маринова.

По думите на Найденов, той имал насрочена среща с Юри Миков след връщането му от Гърция, но трагичната смърт осуетила уговорката - ще го видя на погребението му, каза ексминистърът.

Официално: Пеевски втори в листата за евровота

Листата на ДПС за европейските избори ще се води от заместник-председателя на партията Филиз Хюсменова.

Това съобщи на пресконференция председателят на ДПС Лютви Местан.

Втори в листата е Делян Пеевски, трети – Мехмед Али, четвърти - председателят на Младежкото ДПС Илхан Кючюк. Пета е Искра Михайлова, шести – Станислав Анастасов.

Днес е Велики четвъртък! Боядисват се яйца

Днес православните християни отбелязват Велики четвъртък или още познат като Чистия
четвъртък. Днешният ден е най-важният от Страстната седмица. Според Евагелията на този ден е била тайната вечеря на Исус с неговите ученици, предателството на Юда и молитвата на сина Божий в Гетсиманската градина под Елеонския хълм.

Рано сутринта, по традиция, на този ден се боядисват и яйцата за Великден. С първото боядисано яйце, още докато не е изсъхнало, се натъркват бузите и челата на децата за здраве. Който не успее да боядиса яйцата в четвъртък, може да го направи и в събота.

Велики петък, известен още като Разпети петък, е денят, в който е разпнат Исус Христос, и е посветен на неговите страдания. В неделя православните християни празнуват Възкресение Христово.

Няма да има от евтините полски яйца за Великден

Евтини яйца от Полша няма да залеят родния пазар преди Великден. Причината е, че тази година има съвпадение на католическия и православния Великден. През миналата година търговската мрежа у нас беше залята от евтини полски яйца, които подбиваха цената на родното производство. Сега обаче евтините яйца от Полша, където се субсидира износът, се доставят в католическите страни от Европа. Така че очевидно ще трябва да се примирим да купуваме по-скъпите яйца българско производство.

Училищна директорка мята тесли в час

Училищната директорка Кера Ташева от Чешнегирово нахлу в учебен час с тесла в ръката, по
чудо не ослепи седмокласник от първия чин. Когато се качила на втория етаж, директорката установила, че секретната брава на кабинета по музика е заключена отвътре. Започнала да чука силно, после още по-силно да блъска по вратата. Оказва се, че заключените класни стаи в учебен час далеч не са изключение. По паралелките имало отговорници, които заключвали стаите, защото често имало набези от други класове или кражби. Блъскането на Ташева продължило поне десетина минути. Тя разбрала, че няма да се справи. Дори и като се развикала да є отворят, отвътре се чувала силна музика. Тогава извикала на помощ бай Георги, който отговарял за поддръжката в школото. Разпоредила му да донесе инструменти, за да отворят насила вратата. Докато той с длето притискал секретната брава, Ташева грабнала теслата. С един удар вратата се отворила.


Директорката влетя с теслата в ръка и каза: “С това ли трябва да влизам при вас”, разказаха седмокласниците вчера. Твърдят, че тя размахвала инструмента толкова разпалено, че в един момент изпуснала теслата, тя се ударила силно в пода, а от рикошетa се забила в плота на първия чин. Ташева обясни, че просто теслата є се изплъзнала изпод ръката и паднала на пода.

Пред всички учителката по музика потвърдила за връхлитането на директорката с тесла в клас и че ако е била на мястото си пред чиновете, сега е можело да не е на тази среща.   Никой не оправдава заключените врати в часовете, но е абсурд директорката да размахва тесли в класните стаи, възмущават се родители от класа на седмокласниците. Някои от децата изпаднали в шок и на следващия ден не отишли на училище с извинителни бележки от родителите. Още по-нелепо е, че директорката се опитвала да ги притиска, за да не коментират повече случилото се, и да ги принуждава да се придържат към нейната версия, категорична е Величка Големанска, един от реагиращите родители. Тя потвърди, че вече са подали жалба в образователния инспекторат.


 В училището има сериозно напрежение, откакто Ташева е директор. Напуснаха или бяха прекратени договорите на сериозни учители. Директорката показва неуравновесеност, влетява в класовете за каквото си реши и се разправя с деца и колеги, твърдят родители.

Вицове, април 2014г.

Жената, бате, е като гъбата. До де я разбереш каква е...станало е късно

СмЕх

- Ето виждаш ли се каква си! Взе за себе си голямото парче, а на мен остави малкото!
- А ти как би постъпил?
- Аз, разбира се, за себе си бих взел малкото парче...
- Е, а какво си се разкрещял тогава, нали него ти дадох!...

***
Работен ден към 19 часа. Петров тръгва да излиза от офиса, обаче на врата го спира шефа.
-Тръгваме си, а?
-А, не, шефе! Просто отивам да обядвам!!!

***
Жена след дълги дебати отива заедно с мъжа си на риба. Пристигат, той прави бивак, приготвя такъмите и казва:
-А къде е хляба?
-Ми изядох го по пътя.
-А качамака?
-Ми и него изядох.
Мъжът примирено казва:
-Ми дояж и червеите тогава и да си ходим.…

***
Магазин. Опашка до вратата. Влиза забързан мъж и застава най-отпред. Възмутена дама:
- Господине, опашката е отзад!
- Госпожо, Вашата опашка ако е отзад, моята е отпред...

***
Нищо чудно, че в древността са принасяли в жертва девици. Не са били глупави, че да жертват тези, които пускат!

***
Двама приятеля си говорят:
- Жена ми страда от алкохолизъм.
- Че тя пие ли?
- Не. Аз пия. А тя страда.

***
Днешният статус на една моя приятелка гласи: "Минус 18 сантиметра". Не мога да разбера отслабнала ли е, подстригала ли се е или мъжът и я е напуснал???

ВСЯКА СУТРИН НОВИ ВИЦОВЕ!




сряда, 16 април 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-307!

Делян Пеевски сигурен евродепутат

Председателят на Младежкото ДПС Илхан Кючюк и депутатът Делян Пеевски имат най-много
номинации от областните структури на ДПС за кандидати за евродепутати от листата на партията.

Това стана известно от думите на зам.-председателя на партията Рушен Риза по време на открито заседание на Централния предизборен щаб на ДПС.

Делян Пеевски почти сигурно ще бъде на второ място в листата на ДПС. Това му гарантира и място в европарламента.

Премиер подаде оставка заради бутилка подарено вино

Премиерът на най-населения австралийски щат Нов Южен Уелс Бари О'Фаръл подаде оставка, след като се разбра, че не е декларирал подарена му бутилка вино на стойност 2800 щатски долара, съобщи Асошиейтед прес.

О'Фаръл, който казва, че не е любител на виното, заяви вчера пред разследваща комисия, че не
си спомня да е получавал бутилка Пенфолдс Грейндж Ермитаж от 1959 г. за подарък от бизнесмен като честитка за победата му на изборите през 2011 г.

Той е задължен да впише такъв ценен подарък в публичния регистър, чиято цел е да откаже политически донори от практиката да си купуват влияние. О'Фаръл обясни, че е подал оставка, тъй като му било казано, че негово благодарствено писмо до бизнесмена и съпругата му ще бъде предадено на Независимата комисия за борба с корупцията, която разследва твърдения за корупционни практики на държавни служители.

"Скъпи Ник и Джоди. Искаме да ви благодарим за милото писмо и чудното вино. 1959 бе добра година, макар че остава все по-далеч в миналото", пише премиерът, имайки предвид, че 1959 е годината, в която се е родил и от която е реколтата на виното. Премиерът призна, че е написал бележката, но настоя, че не си спомня да е получавал виното.

Честит празник на всички юристи

Съобщение: Терористи са отвлекли самолет, в който са пътували две дузини адвокати за
международна конференция. Терористите поискали откуп 20 милиона евра и заплашили, че ако не получат това, което искат, “ще започнат да освобождават по 1 (един) адвокат на всеки
***
Някакъв мъж се тътри на патерици. Среща приятел.
- Какво е станало, бе!? - пита приятелят, бръчейки чело.
- Автомобилна катастрофа, бра’че!
- Егати! И к’во? С’а не мо’еш да ходиш без кокилите ли?
- Не знам, брат. Докторът казва, че мога. Ама  адвокатът казва - не!

Честит празник на всички юристи

Потъна кораб, пълен с ученици

Кораб, пълен с ученици, потъна край бреговете на Южна Корея. Часове след инцидента 290 души остават в неизвестност. Спасени са 180, 13 от тях са тежко ранени, съобщава Би Би Си.
Корабът е потънал буквално за минути. Въпреки че официално не е съобщена причината за инцидента, според очевидци е имало сблъсък, след което корабът е започнал да изчезва във водата.

В момента се извървшва мащабна спасителна операция, в която са включени над 34 кораба и 18 хеликоптера.

Парламентът с тържествено заседание, посветено на 135 години от приемането на Търновската конституция

Една от великите ценности, които утвърждава и последователно отстоява Търновската
конституция, е свободата, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков на тържественото заседание на парламента по повод 135-годишнина от приемането на първия учредителен акт на българската държава.

На тържествената сесия присъстват президентът Росен Плевнелиев, визепрезидентът Маргарита Попова, премиерът Пламен Орешарски, всички министри от правителството, конституционни съдии, висши магистрати, патриарх Неофит, представители на регистрираните вероизповедания, представители на дипломатическия корпус.

Депутатите станаха прави и запазиха минута мълчание в памет на жертвите на кървавия атентат в църквата "Света Неделя" на 16 април 1925 година. Предложението от името на ГЕРБ направи Цветан Цветанов. При атентата в „Света Неделя“ загиват 134 души, други умират по-късно от раните си. Ранените са 500.Загиват 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3 майори, 9 капитани, 3 депутати ( д-р Недялко Колушев, адв. Н. Рачев и Хр. Цанев) и множество граждани, включително деца. По случайност, всички членове на правителството се отървават само с леки наранявания. Цар Борис III не е в църквата, тъй като присъства на погребенията на убитите в атентата срещу него в прохода Арабаконак два дни по-рано.

Как да боядисаме великденски яйца с естествени продукти

Великденските яйца са символична представа за нов живот и своеобразно пожелаване на
изобилие. В древността, когато повечето хора са били бедни, яйцата са служили като подарък от едно семейство на друго.

В различните страни са боядисвали яйцата с различни цветове. С червен цвят, символизиращ кръвта на Христос, са боядисвали яйцата в Гърция. В Германия и Австрия са предпочитали зеления като символ на чистотата. В славянските страни често върху яйцата са изобразявали символите на волята – кръста, икони.

Яйцата могат да се боядисат и с натурални продукти. Най-често се използват лучени обелки. Яйцата стават с жълт или кафяв цвят. Също така яйцата могат да се боядисат и с други продукти. Това са кафе, зелен или черен чай, цвекло, морков, дъбова кора, листа от бреза, орехови черупки. Даже и син цвят може да се направи, като се използват листа от цветно зеле. А като се използват листа от коприва и спанак може да се постигне зелен цвят. Тези оцветители се използват защото са безвредни и достъпни. А за да придадете на яйцата блясък, ги избършете с памук, натопен в олио.

Ето как може да направите много шарени яйца за Вликден като използвате само естествени оцветители.

Някои идеи са практични, други трудни за реализация
Великденски яйца могат да се оцветят с естветвени бои като се използват следните продукти:

жълто – люспи от лук
светложълто – сварена отвара от кора на лимон или портокал
зелено – коприва
червено – цвекло червено
виолетово – червено зеле
светловиолетово – отвара от люспи на червен лук
кафяво – отвара от кафе

Като дойде време за боядисването:

Трябват ви: по-бели яйца (но и по-тъмни стават), непотребен дамски чорапогащник, конец и прясно набрани дребни листенца и тревички с интересна форма – здравец, дори миниатюрни листа (съвсем млади) от кестеново дърво.

Чорапогащникът се нарязва на правоъгълни парчета с големината на пощенска картичка (в неопънато състояние). Конците също си ги нарежете предварително за по-удобно. Яйцата – сурови – ги измийте и подсушете. Пригответе си една чинийка с няколко капки олио в нея.

Сложете люспите от лука в тенджера, залейте ги със студена вода и сядайте да връзвате яйцата.

Как става това: Потапяте леко листенцето в олиото, за да се омазни от едната страна. Поставяте го върху яйцето – с олиото към черупката. Гледате да не мърда и да не се размазва много-много (макар че не е фатално). И цялото това нещо го увивате с парче чорапогащник, което опъвате хубаво по яйцето и усуквате отзад (противоположно на листото). Усуканото място връзвате здраво с конец. Отрязвате стърчащите краища и пъхате в тенджерата при люспите лук и водата.

Като приготвите всички яйца и ги настаните добре на мекичко между лучените люспи, слагайте тенджерата на котлона. Оставете да ври 15-20 минути и после обезателно яйцата да изстинат в тенджерата с лука. Така ще се боядисат най-добре – до красиво керемидено червено. Чак тогава ги извадете, внимателно отрежете и отделете увивните материали, и като изсъхнат яйцата, ги намажете с малко олио.

Както казах, стават с неповторим и наситен червен цвят, там, където е било листенцето може да се оцветят и в бледо зелено, а отзад, където е бил усукан чорапогащникът, се получава шарка като фина мрежа – като център на паяжина.

Повече Великденско настроение с днешните вицове:http://daniivanov.blogspot.com/2014/04/2014_19.html

Най-желаните туристически дестинации за Великден

Великден обикновено хората прекарват със семейството си или с близки роднини, но четирите
почивни дни са възможност и за кратка почивка извън страната. Търсачката за хотели trivago.bg проучи към кои чуждестранни дестинации се отправят туристите за Великден през тази година.
Лондон оглавява класацията с най-много заявки за търсене на хотели, събрани от 43-те международните платформи на търсачката (без британската) за периода на Великденските почивни дни. Средната цена за настаняване в британската столица предстоящия уикенд е 199 евро за двойна стая като британските хотелиери поддържат цената стабилна през целия месец и не се възползват от повишения интерес. В топ три се нареждат също така Барселона и Рим, съответно със 145 и 169 евро средна цена за нощувка.
Ето кои влизат в десетката:

1. Лондон - 199 евро
2. Барселона - 145 евро
3. Рим - 169 евро
4. Венеция 258 евро
5. Лисабон - 113 евро
6. Единбург - 132 евро
7. Флоренция - 177 евро
8. Мадрид - 98 евро
9. Милано - 131 евро
10. Албуфейра - 73 евро.

Вижте как работят българските роби в чужбина! Видео

През няколко седмици един микробус спира на централен софийски пазар и товари пътници,
нова работна ръка за селскостопанската индустрия в южна Италия, пише arsindikat.org. Отчаяни от бедност и безработица, десетки жени и мъже пълнят буса и заминават с надеждата да продадат труда си и най-сетне да осигурят живота на семействата си, да платят наемите и сметките, както и задълженията към банки и кредитори, в които са затънали.Шофьорът, самият той наемен работник, обещава гарантирана работа в италианска фабрика. След един ден път с бус и ферибот през Игуменица, Гърция, работниците се озовават в Пулия, Италия, насред поле с бараки, и никаква фабрика. Оказва се, че имат два варианта: да останат и да приемат несигурния, спорадичен и нископлатен труд в селското стопанство, или да платят откуп от няколкостотин лева, за да бъдат върнати обратно по същия път в София.

В същия експлоататорски капан попадат и мигрантите достигащи италианските брегове от Африка. Стотиците мигриращи работници запълват жаждата за евтин труд, но вместо на прага на нов живот се озовават отново в мизерия, този път далеч от дома. Когато получават заплащане, то е едва наполовина от минималната надница в Италия.

Наскоро италианската полиция щурмува една такава фабрика, засне нечовешките условия, при които се трудят нашенците и го качи на сайта си. Вижте видеото долу.

ВИДЕО

Вицове, април 2014г.

СмЕх

Брюксел. Евгения Банева крещи на мъжа си:
- И какъв е този апартамент, който си ми намерил в Брюксел?!! Малък, тесен, без прозорци и шумен!
- Недей бе, мило! Стига крещя! Още сме в асансьора...

***
Жена към мъжа си: - Мислиш ли за нея? - Не. - Мислиш, мислиш. Ако не мислеше, щеше да попиташ за коя?

***
Да пришпорваш жена е все едно да се опитваш да ускориш зареждането на Уиндоуса.Програмата ще извърши множество действия, които не разбирате.

***
По–важно е да не се видим в списъка на гласувалите, без да сме гласували!

***
След като научил, че пациент в психиатрия е спасил живота на друг, като го е измъкнал от ваната и не му е позволил да се самоубие, директорът на лудницата повикал спасителя в кабинета си.
- Прегледах досието ви и като имам предвид геройското ви поведение, аз съм убеден, че сте готов да се приберете вкъщи. Само съжалявам, че мъжът, когото сте спасили, после се е обесил.
- А, не – възразил спасителят. – Не се е обесил. Аз го закачих да изсъхне!

***
Иванчо:
- Мамо, изгониха ме от училище.
- Защо бе, Иванчо ?
- Не знам, вероятно има съкращения.

***
Съпруг и съпруга се карат зверски. В един момент съпругата не издържа:
-Тъпанар, изчезвай оттук!
Примирен мъжът се отправя към вратата, но тя продължила:
-И дано пукнеш бавно и в агония!
Като чул това, мъжът се обърнал и казал:
-Значи да остана, а?

***
Всяка сутрин нови вицове!




вторник, 15 април 2014 г.

Цитат на деня: Говори се, но няма доказателства за черен пазар на лични данни

"Говори  се, но официално нямаме данни за такъв черен пазар на лични данни... Но от къде изтича голям обем лични данни не сме установили до този момент".

Това каза в интервю за "Дарик радио" досегашният председател на Комисията за защита на личните данни Венета Шопова.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-306!

Буря вдига коли! Идва към България! СНИМКИ

Силни валежи и вятър предизвикаха сериозни проблеми на хората в съседна Сърбия, пише
mondo.rs.
Нанесени са поражения на електроснабдяването, има потрошени автомобили след като големи дървета бяха изтръгнати от бурята.Климатичната аномалия идва към България, нашите метеоролози дават утре спад на температурите в Западна България до към 7-8 градуса по Целзий и вятър със скорост от 13 до 23 метра в секунда.

Ако стихията запази силата си, можем да очакваме повалени единични дървета и в района на
София, коментират експерти. Те обаче смятат, че разстоянието, което ще измине студеният фронт до нас, ще забави и намали силата на вятъра.

Скандалът с фалшифициране на подписи нараства

Фалшифицирането на подписките за регистрация в ЦИК удари и ръководството на коалиция
"България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден. Лидерът на ЗНС Румен Йончев скандално се появи в списъка на "Синьо единство" на Надежда Нейнски и Христо Панчугов.
Скандалът с фалшифициране на подписи гръмна с най-голяма сила във Варна, където се оказа, че Меглена Кунева е
откраднала на килограм местни партийни лидери на "България без цензура". В списъците на Реформаторския блок са шефът на предизборния щаб на ББЦ в града Георги Ковачев, съпругата му адвокат Галя Димитров, която е представител в РИК на ББЦ, лидерът на младежката организация "Младост" Антоан Влаев и председателят на щаба в район "Младост" Ангел Велинов.

Всички са бивши членове на "България на гражданите", но преди няколко месеца официално са подали молби за напускане и се присъединиха към "България без цензура".

Сегашната ситуация в Украйна

Спасяването на Кара Дере е като ходенето на опера. Всички говорят за опера, никой не е ходил


Кафе Лате

Кафе Лате
е топла напитка от Италия, която се получава ако в еспресото добавите 2-3 лева.

Ликвидирали 10 руски диверсанти в Донецка област

Неизвестни нападатели са открили огън срещу издигнат от сепаратистите пропускателен пункт
в украинската Донецка област, съобщи Униан, позовавайки се на депутата Леся Оробец. „Има групи от хора, които не са готови да се „присъединят" към Путин и оказват съпротива, включително въоръжена. Най-малко 10 руски диверсанти бяха ликвидирани днес. Три източника потвърдиха случай, при който трима неизвестни лица са пристигнали при един от пропускателните пунктове и са убили всички там. Доброволческо движение по донецки", написала е Оробец в социалната мрежа.

Юридически прочит на Червената шапчица

Червената шапчица живеела в Урегулиран поземлен имот (УПИ), предназначен за жилищни
нужди, находящ се в малко село, разположен в непосредствена близост до имоти, част от държавния горски фонд. От другата част на горските територии се намирал недвижимият имот на нейната роднина от втора степен по права линия.

В изпълнение на периодичното си задължение за издръжка и гледане, срещу което нейната баба й прехвърлила собствеността върху къщата, Червената шапчица се отправила към горските територии, с цел да престира на баба си хранителни продукти, като спази уговореното местоизпълнение - в къщата на бабата.

Поради неизпълнение на задълженията на общината да поддържа и маркира общинските пътища, Червената шапчица била въведена в заблуждение и тръгнала по един пуст, третокласен път. Там срещнала Вълка - субект, притежаващ свидетелство за съдимост дълго четири страници.

Той се опитал да я убеди да сключат договор за дарение, по силата на който Червената шапчица да му предостави безвъзмездно съдържанието на носената от нея кошница. Тъй като опитът му се оказал негоден, в съзнанието му се формирала умисъл към други престъпления.

Той се възползвал от незнанието и неосведомеността на Червената шапчица във връзка с пътната мрежа и кадастралната карта, и я насочил в неправилна посока. Същевременно стигнал първи до цитирания недвижим имот, собственост на бабата, и извършил умишлено убийство по особено жесток начин - чрез изяждане на жертвата.

Когато Червената шапчица пристигнала на местопрестъплението, субектът, след като осъществил състава на престъплението „измама", извършил второ убийство. В този момент се появил органът на власт и при превишаване на служебните си задължения изкормил престъпника.

С това свое действие той нарушил правото му на справедлив процес, както и още редица текстове от Конвенцията за защита правата на човека, и в крайна сметка държавата била осъдена от Съда в Страсбург.
Диана Попова- Web cafe

Провери в ЦИК дали партиите са използвали името ти за регистрацията си

Има злоупотреба с данни в списъците, предадени в ЦИК, за подкрепа на партии и коалиции,
алармират потърпевши.
Те твърдят че не са се подписвали в полза на никой, а имената им излизали в списъци за регистрация. На сайта на комисията всеки може да провери с ЕГН-то си дали и коя партия или коалиция е подкрепил.
Всеки, който желае, може да провери дали името му е включено в подписките за регистрация на партиите, коалициите и инициативните комитети за евроизборите в края на май.

От вчера е достъпна страницата в интернет сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК), на която гражданите могат да въведат единния си граждански номер (ЕГН) и да разберат дали са включени в списъка на подкрепилите някоя партия или коалиция.
ПРОВЕРИ ТУК: https://www.cik.bg/reg_podpiski

***
Всеки ден нови вицове в "Таралеж"! Смях от 16 април: http://daniivanov.blogspot.com/2014/04/2014_16.html

Вицове, април 2014г.

СмЕх

-Киро! Що членуваш при Светльо Витков, като Бареков дава 2 пъти повече?
-Ми, някой ми е взел гласа и ме е регистрирал.
***
"Двигателя не пада по-далече от самолета." Арабска поговорка
***
Пролет, слънце, зеленина, река, над нея – мост. В реката жаба, на моста – двама влюбени. И влюбените и жабата си мислят едно и също... "Ами, ако дойде щъркела?"....
***
- Докторе, боли ме между лопатките.
- Пушите ли?
- Не!
- Пиете ли?
- Не!
- А по чужди жени ходите ли?
- Не!
- Уважаеми господине, вече са започнали да Ви растат крила!
***
- Имам чувството, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът – списък на посетителите ли?
***
Жената се приготвя за лятото: купува летни рокли, обувки, сандали, шорти, шапки, няколко чифта бански …
Мъжът изрязва ноктите на краката — и това е, готово… Красавец!
***
В алкохола витамините са малко, затова ...трябва да се пие повече
***
Всяка сутрин нова порция вицове

понеделник, 14 април 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-305!

Директор на фирмата купувач на вестниците на Ирена Кръстева е над 85 годишен

Двама директори и компания за секретарски услуги управляват фирмата купувач на вестниците
на "Нова българска медийна група", които досега бяха собственост на Ирена Кръстева.

Единият от директорите, Джон Реймънд Фелан, е на възраст над 85 години, сочи справка в търговския регистър на Ирландия, където е регистрирано и базирано дружеството купувач "Media Maker Limited". Фелан участва в управлението на около 20 фирми. Въпреки възрастта си той проявява завидна бизнес активност през последните месеци.