събота, 3 май 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-324!

Коя е най-силната армия в света!

Покачващото се напрежение в света покрай кризата в Украйна е причина за поредната актуализация на рейтинга на въоръжените сили на различните държави. Това се прави чрез индекса Global Firepower (GFP). Той включва повече от 50 различни показатели, пише expert.ru.Освен числеността на армията, количеството на танковете, корабите, самолетите и друга военна техника, се отчита и нивото на финансиране на военната сфера, транспортната инфраструктура на страната, достъпът до горива и други фактори, които могат да повлияят на боеспособността на армията.

В този индекс не се отчита факторът ядрено оръжие. Данните са взети от открити източници. В посочения рейтинг са сравнени 106 страни. На първите три места, според най-новата априлска версия, са САЩ , Русия и Китай. Украйна е на 21 място място между Австралия и Иран.

България е на 70-о място между Оман и Словакия.

Траур в Одеса

Властите в Одеса обявиха тридневен траур в памет на жертвите по време на уличните сблъсъци. Според съобщението на официалния сайт на града, за траурни се обявяват 3, 4 и 5 май, предаде РИА-Новости. Общинските власти са взели това решение заради трагичните събития от 2 май, при които над 40 души изгубиха живота си и над 200 бяха ранени.

Плевнелиев: Съветвам вицепрезидента Маргарита Попова да се информира малко повече

Съветвам вицепрезидента Маргарита Попова да се информира малко повече за действията на президентската администрация, заяви във Варна президентът Росен Плевнелиев по повод изявлението на Попова, че указите, подписвани от президента, трябва да носят класа.


На 22 април Попова критикува юридическия екип на президента с думите, че й се иска да бъдат по-прецизно формулирани аргументите, с които президентът налага вето върху закони.

Миналата седмица дори и ГЕРБ гласува срещу ветото на президента върху Закона за за собствеността и ползуването на земеделските земи.

Държавният глава изтъкна днес, че в момента, в който Маргарита Попова е дала това изявление, Съюзът на юристите в България е присъдил най-високото звание "Юрист на годината" на секретаря на президента по юридическите въпроси.

"Аз вярвам, че с действията си екипът на президента по възможно най-добрия и професионален начин защитава правото на всички български граждани, включително и на президентската институция, за да можем да променим дневния ред и начина, по който работи Народното събрание.

Искам парламентът, освен да се занимава с Мишо Бирата и Бисер Петното, да подобри драстично начина, по който се дебатира по национално важните теми", коментира президентът.

Война в Одеса

Най-малко 38 души са загинали в пожар в сградата на профсъюзите, подпалена по време на сблъсъците в Одеса, предадоха световните агенции, като се позоваха на данни на украинската милиция.

30 души са били задушени от дима, а други 8 са загинали, докато са скачали от прозорците.

Петдесет души са били ранени, включително 10 милиционери.

ИТАР-ТАСС съобщи, че активисти на „Десен сектор“ и на „Самоотбрана“ от Харков и Киев са подпалили сградата. Пред зданието гори и палатков лагер, обособен от активисти, събиращи подписи за провеждането на референдум за федерализацията на Украйна и за статута на руския език.

Агенцията съобщава и за сблъсъци в района и за липсата на милиция, на Бърза помощ или на коли на пожарната служба.

Вицове, май 2014г.

СмЕх

За теб бих прекосил реки, горящи сгради. Бих се бил с мечка. И всичко това само и само да видя сладката ти усмивка!
- О, колко си мил, хайде ела до нас.
- Хайде утре, че сега вали?

***

Влиза един китаец в магазин за хранителни стоки:
– Цинг джинг кока-кола.
– Една бутилка, какво?!?

***

Българин се загубил в Япония.Нацелил хотела все пак и пита рецепционистката:
-Къде е българската група?
Тя:
-Не разбира.
Той видимо изнервен казва:
-Да ти е*а мамата.
А тя:
Оооооо,вие от групата на мамата?
На 6-я етаж

***

Истинският мъж при вида на гола жена не се изчервява, а пребледнява. Кръв за лицето не остава …

***

Мъж се прибрал вкъщи в 2:00 сутринта, пиян. Съпругата го посрещнала гневно:
- Върни се, откъдето си дошъл!
Съпругът взел телефона, набрал номер и казал по телефона:
- Всичко е наред, Геле. Получих разрешение!

***

49% от нещастните случаи стават след думите "ВИЖ К'ВО МОГА"...
а останалите 51% - след думите "НЕ бе идиот, ГЛЕДАЙ КАК СЕ ПРАВИ”

***

Не съди за хората по техните приятели. Юда е имал съвършените.…

ВСЯКА СУТРИН ВИЦОВЕ

петък, 2 май 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-323!

“Боингът” променил маршрута си, за да избегне радарите! Запис на разговорите в кабината

Изчезналият малайзийски самолет направил необясним завой на запад и очевидно е летял така,
че да не бъде засечен от военните радари. Това пише в предварителния доклад за изчезналия MH370 на правителството на Малайзия, пише британският в. "The Telegraph".

Разкривайки за първи път авиационната мистерия, малайзийското правителство публикува и детайлна карта, която показва необичайния път на самолета, след като той изчезва от екраните на авиодиспечерите на 8 март.

Картата показва, че, противно на това, което се смяташе досега, самолетът не е следвал предварително определените навигационни точки, но вместо това се е отправил директно към протока Малака, след което се е обърнал отново и е летял на юг в продължение на около 7 часа, преди да се разбие в Индийския океан.

Този маршрут показва, че самолетът е избягвал да лети над индонезийска територия и по този начин е бил намален рискът да бъде засечен - въпреки че е възможно да е преминал и над северната част на Суматра.

Дейвид Лийрмънт, авиационен експерт, заяви, че машрутът подсказва, че самолетът се е опитвал да избегне засичането и да бъде гарантирано, че не може да се извърши проследяването му от индонезийски военно-въздушни сили.

Докладът бе публикуван в четвъртък от правителството на Малайзия. Той дава по-пълна информация за причините Боинг 777 с 239 пътници и екипаж на борда да изчезне по време на полета си от Куала Лумпур към Пекин на 8 март. От документа става ясно, че авиодиспечерите не са разбрали за изчезването на полета на малайзийските авиолинии в продължение на 17 минути след изчезването му от цивилните радари.

Докладът също потвърждава, че са изминали 4 часа между изчезването на самолета от екраните на диспечерите и началото на операцията по издирването му.

В същото време става ясно, че малайзийските военни са наблюдавали необичайно променения маршрут на запад, без да реагират, защото са вярвали, че самолетът е "приятелски".

Докладът не представя допълнителна информация за това къде точно е паднал самолета, въпреки че се подразбира, че мястото е южната част на Индийския океан.

Запис от последните разговори между пилотите и диспечерите:


Идват избори. Да знаете:"Posle ebenje nema kaenje!"

Сполучлива  реклама от Македония за изборите през 2008г.

Вицове, май 2014г.

Махнете звяра...

СмЕх

- Според теб кой е по-умен: мъжете или жените?
- Разбира се, жените. Нима си виждал някога жена, която да се омъжи само за това, че избраникът и има красиви крака?

***

Двама приятели на излет, с палатка. След хубавата вечеря и една бутилка вино, си пожелали “Лека нощ” и легнали да спят. След няколко часа единия се събудил и сръчкал другия:
- Ангеле, събуди се, бе! Погледни небето и ми кажи какво виждаш!
- Виждам милиони звезди.
- И това какво ти говори?
- От астрономическа гледна точка ми говори, че има милиони галактики и вероятно билиони други планети. От астрологическа гледна точка виждам, че Сатурн е в 3-ти дом. От хронологическа гледна точка, предполагам, че е към 3:15 сутринта. От теологическа гледна точка, осъзнавам, че Господ е всемогъщ, а ние сме малки и незначителни. И от метеорологична гледна точка, смятам, че утре ще е прекрасен ден. А на теб какво ти говори?
- Че ти си страшен идиот! Някой ни е откраднал палатката бе!

***

Между компаньонки:
- Интересно, какво са намирали жените по-рано в мъжете?
- Кога по-рано?
- Когато още не са били измислени парите...

***

Жена говори на мъжа си:
-Защо до сега не се обръсна?! Все пак отиваме на театър!
-Обръснах се.
-Кога?
-Когато започна да се обличаш.

***

Много е лесно да станеш...наркоман, алкохолик или проститутка....достатъчно е да влезнеш във входа, без да поздравиш клюкарките на пейката

***

-Здравей, как си?
-Изморен… тичах, после и с*кс…
-А.. хванаха те значи…

***
Пасианс за истински мъже

1.Съберете всички мръсни чорапи в къщи, изпирате и изсушавате!
2.Събирате ги с чистите чорапи!
3.Разбъркайте!
4.Сложете всички чорапи на пода!
5.Изхвърлете всички скъсани!
6.Изхвърлете тези, които си нямат чифт!
7.Ако останат чорапи, значи не ви излиза пасианса!
8.Не се отчайвате!Повторете още веднъж !

ВСЯКА СУТРИН ВИЦОВЕ

четвъртък, 1 май 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-322!

Регатата "Тол шипс'2014" Варна! Снимки

Снимка: "Таралеж"
Едно от най-големите събития в света на морските спортове – ветроходната регата "Тол
Шипс'2014" започна във Варна. Тя ще продължи до 3 май и ще премине в отделните си етапи през пристанищата Констанца, Сочи и Новорусийск.

Официалният старт на "Блек Сий Тол Шипс Регата 2014" даде олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова.


Варна е първото пристанище-домакин на тазгодишното издание на „Тол Шипс”. Тук вече пристигнаха 20-те кораба от 9 държави, които ще участват в надпреварата.

Снимка: "Таралеж"
Гигантът „Крузенщерн“ е построен през 1926 година в Германия. След края на Втората
световна война е предаден на Съветския съюз като репарация. Четири мачтовият барк идва за първи път в България.


Корабът е дълъг 114 метра, височината на мачтите е над 50 метра, а общата площ на платната е 3400 квадратни метра. На борда има над 200 души екипаж.


Снимка: "Таралеж"


Корабът носи името на адмирал Иван Крузенщерн направил първото руско околосветско пътешествие. И по неговия пример ветрохода има две обиколки на света.
„Откакто е построен кораба е изминал разстояние колкото да отидеш няколко пъти до луната. Само при едно околосветско пътешествие се изминават 47 000 морски мили”, разказва Евгени Ромашкин, старши помощник капитан на „Крузенщерн”.


Празнуваме 1 май - Ден на труда

На 1 май в целия свят се отбелязва Деня на труда и международната работническа солидарност. На днешният ден в много страни по света се честват обществените и икономически постижения на работническото движение. Денят е един от официалните празници и в нашата страна.

Историята на празника се свързва с международното социалистическо движение през 19 век и работническите протести за зачитане на елементарните социални права. През далечната 1890 година е първият опит за честване на първи май в България. Обявен е за официален празник през 1939 година.

От 1945 година насам комунистическата власт започва да чества празника всяка година. Държавата отбелязва 1 май с мащабни манифестации из цялата страна, в които задължително взимат участие държавните служители. Те се провеждат на централния площад във всяко населено място.

От 1989 година до днес Деня на труда продължава да е официален и неработен ден.

След падането на комунистическата власт обаче държавата не се ангажира с организирането на масови прояви и шествия, както по времето на социализма.

Как се чества Първи май по света? В някои държави по света Деня на труда е отбелязван официално, в други се чества неофициално. Началото се поставя на 1 май 1886 година в САЩ, когато профсъюзите провеждат неофициална национална стачка, в която вземат участие над 300 000 работници от цялата страна с искане за въвеждане на официален 8-часов работен ден. Днес Денят на труда продължава да се празнува предимно с почивен ден и за мнозина бележи символично края на лятото. Празникът става официален през 1894 година.

Във Великобритания отбелязват Деня на труда през първия понеделник на май.

В бившия социалистически блок Първи май е важен празник. В СССР той е отбелязван някога дори с военни паради.

Първи май се чества като Ден на труда и е официален празник в редица държави като: Германия, Австрия, Мексико, Тайланд, Русия и много други.

Вицове, май 2014г.

СмЕх

Продавач на вестници на Централна гара вика:
- Няма Стандарт, няма Демокрация, няма Пари... Остана само Труд и Капитал!

***

Мъж се прибира вкъщи и заварва друг мъж на балкона.
Другият започва да се оправдава:
- ...Парашутист съм... ама вятърът духна парашута и ме довлече на твоят балкон.
Мъжът:
- Това не е нищо. Миналата седмица намерих един геолог да търси нефт в тоалетната...

***

Изключиха нета за около час. Разбрах, че навън е пролет, изучих стаите в къщи, запознах се с родителите ми и разбрах, че имам брат!

***

Синът ми ме попита, какво е да си женен.
Помислих, помислих ...как да му обясня, после му взех айпода , изтрих всичките му песни, и му оставих само една.
Мисля , че ме разбра.…

***

Ако преди една година бяхте закупили акции на Fannie Mae за $1000, днес щяхте да имате $35.81.
Ако преди една година бяхте закупили акции на AIG за $1000, днес щяхте да имате $35.06.
Ако преди една година бяхте закупили акции на Lehman Brothers за $1000, днес щяхте да имате $0.68.
Но ако преди година бяхте закупили българска бира в каси на стойност $1000, и ако бяхте изпили всичката бира, сега щяхте да имате амбалаж на обща стойност $279.67.
Големи хора сте, учили сте... правете си сами сметка…

***

Защо жените живеят по-дълго от мъжете?
Защото Господ ги компенсира за изгубеното време за паркиране.

***

Седят в парка двама пенсионери. Покрай тях минава готина мацка
с къса пола. Единият казва:
- Ех, да бях сега на 18 години!
- Ти в ред ли си бе? Заради 5 минути кеф после 40 години да работиш!

Всяка сутрин вицове

сряда, 30 април 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-321!

В руската Дума били удивени, че не пускаме Наришкин

В Държавната дума на Русия са удивени от позицията на Министерството на външните работи на България, което оповести забрана за преминаване на държавната граница за председателя на долната камара на руския парламент Сергей Наришкин.

Това съобщи заместник-ръководителят на апарата на Държавната дума Юрий Шувалов.

По думите му председателят на долната камара няма никакви чуждестранни банкови сметки и информацията за наличието им не отговаря на действителността, предаде РИА Новости.

"Надявам се руското външно министерство да реагира по съответния начин. От името на нашия парламент искам да кажа следното: удивени сме от позицията на МВнР на България относно визитата на Сергей Наришкин в страната.

По-рано визитата действително се планираше за началото на май, но след това по взаимно съгласие на страните бе отложена за по-късен срок”, каза Шувалов пред журналисти.

Вчера в съобщение на сайта си Външно министерство информира, че е въведена забрана за пресичане на държавната граница за Наришкин във връзка с попадането му под санкциите на Европейския съюз.

Май намериха изчезналия "Боинг"

Австралийска компания заяви, че е локализирала останките на мистериозно изчезналия „Боинг“ на Malaysian Airlines. Според информацията, те лежат на океанското дъно в Бенгалския залив- район, намиращ се на ръба на северната час от първоначалната зона за претърсване след изчезването на машината. Мястото обаче се намира на хиляди мили от района, върху който са се съсредоточили властите.Техническата фирма GeoResonance твърди, че нейна сензорна технология е открила останките от самолета в Бенгалския залив, на 118 мили южно от Бангладеш. От там добавят, че разполагат със снимки на мястото отпреди пет дни, на които се вижда че останките са се появили на мястото между 5-и и 10-и март. Самолетът се разби на 8 март.

Компанията не твърди категорично, че това е полет MH370, въпреки това, информацията трябва да се проучи“, заявиха от GeoResonance в изявление. Директорът на компанията Дейвид Поуп каза, че е обнародвал публично информацията, защото почувствал, че властите я неглижирали. „Ние сме голяма група от учени, а ни игнорираха, смятаме, че наш морален дълг е да съобщим нашите открития на властите“, каза той в ефира на Си Ен Ен.

Технологията на GeoResonance обичайно се използва при изследването на океанското дъно за залежи от минерали, газ и петрол. Новината за откритието на фирмата бе съобщена, когато международните издирвателни екипи, събрали се в Пърт, се изправиха пред възможността останките от самолета никога да не бъдат открити.

Вицове, април 2014г.

Здрависват се все едно не са се виждали

СмЕх

Свещеник влязъл в софийска бръснарница. След като се подстригал, той попитал колко струва.
- Безплатно е - отвърнал бръснарят. - Ще го смятам за служба на Господ. - На другата сутрин отишъл на работа и намерил пред вратата дванадесет молитвеника и благодарствено писмо от свещеника.
По-късно същия ден в бръснарницата влязъл полицай. След като се подстригал, той попитал колко струва.
- Безплатно е - отвърнал бръснарят. - Ще го смятам за служба на обществото. - На другата сутрин отишъл на работа и намерил пред вратата дванадесет понички и благодарствено писмо от полицая.
После в бръснарницата влязъл депутат. След като се подстригал, той попитал колко струва.
- Безплатно е - отвърнал бръснарят. - Ще го смятам за служба на страната.
На другата сутрин отишъл на работа и намерил пред вратата дванадесет депутата!

***

Новите ми боксерки са толкова тесни, че не само си личи от какъв пол съм, ами и от какво вероизповедание…

***

- Къде ще ходиш тази година на почивка ?
- В Кушадасъ, че за Созопол нямам толкова пари .

***

Младо семейство в панелен блок се занимават със секс,но жената е доста шумна.На заранта съседа им бай Иван прави забележка на мъжа:
-Виж какво, не ви знам какво правите,но жена ти много вика!
-И какво да направя?
-Ами сложи и тиксо на устата!
На следващата вечер,младият мъж слага внимателно тиксо на устата на жена си и почва,като след първият тласък се провиква:
-Бай Иване,така добре ли е?
-Да!-отговаря бай Иван.
И така този диалог се води след всяко движение.По едно време бай Иван се провиква:
-Махни веднага тиксото !
-Защо бе,бай Иване,нали сега не вика жена ми!
-А бе, тя не вика,ама целият блок мисли,че мен таковаш…

***

Прочетох цялата книга за Фън шуй. Сега се чудя къде да я оставя.…

***

Да спориш с жена е като да четеш лицензионно споразумение за софтуер... Ако не завършиш със 'СЪГЛАСЕН СЪМ', няма да ползваш екстрите.…
Всяка сутрин вицове

вторник, 29 април 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-320!

Диков в Би Ти Ви!

Сашо Диков окончателно пристана на bTV, след като преговорите, които води от няколко месеца с медията са се увенчали с успех за журналиста, стана ясно днес. От телевизията обаче отказаха да потвърдят новината, тъй като още няма официална информация по темата. "Когато имаме какво да кажем, го казваме с официално съобщение", казаха от PR отдела на bTV. Диков обяви, че води преговори с bTV в собственото си предаване по Нова телевизия в края на март. Преговорите обаче се водят още от миналата година, когато името му беше спрягано като водещ на "Тази сутрин" на мястото на Виктор Николаев.

"Алфа рисърч": ГЕРБ (17.6%) – БСП (15.9%)

Социологическата агенция „Алфа рисърч” публикува резултатите от свое проучване, проведено в периода 23-26 април, когато изтече срокът за регистрация на кандидатите за европейски депутати и стартира официалната предизборна кампания. Продължаващ спад на доверието към правителството, премиера и президента, песимизъм за развитието на страната и напрегната предизборна битка, в която три конкурентни групи партии влизат с твърде близки резултати една до друга, сочат резултатите от проучването. Проучването на „Алфа Рисърч” на старта на предизборната кампания, което включва всички регистрирани за участие 21 партии и коалиции, сочи следното разпределение на силите:

- Лека преднина на ГЕРБ (17.6%) пред БСП (15.9%). Левицата е постигнала почти максимална мобилизация на симпатизантите си, докато основната опозиционна партия има по-широка, но не особено мотивирана да гласува периферия. От това дали ще отидат до урните тези гравитиращи около ГЕРБ избиратели, които не са твърди негови привърженици, ще зависи финалният победител на евро изборите.

- ДПС заема устойчиво третото място (6.2%), но активизира по-малък брой избиратели, поне към настоящия момент. Като към това се прибави фактът, че на евровота няма да участват избирателите му в Турция, очертаващата се при него интрига е дали ще успее да вземе три, или само два мандата.

- „България без цензура“, АБВ и Реформаторският блок запазват шансовете си за евродепутати, макар и с различна степен на вероятност. ББЦ е най-разпознаваема и популярна, но с най-мобилни и непоследователни избиратели, което води до лек спад през април (до 4.9%). Симпатизантите на АБВ, обратното, са по-устойчиви в избора си и след стихването на първоначалните остри атаки от страна на БСП, формацията на бившия президент частично възвръща позиции (4.5%). РБ (също 4.5%) е с най-лоялен твърд електорат от трите нови играчи, но въпреки коалиционния си формат не успява да привлече достатъчно подкрепа, гарантираща му сигурно място в европарламента. Липсата на обединяваща мотивация за вот в полза на блока е основното предизвикателство в предизборната му кампания.

- През април Атака излиза от най-ниската си точка на подкрепа и достига до 2.5%. При НФСБ има лек спад (3%), но трябва да се има предвид, че партии със сходни наименования отнемат част от националистическия вот.

- От останалите 13 партии, най-различими са Синьо единство (0.9%) и Зелените. Трите партии, съдържащи прилагателното „зелени“ в наименованието си събират общо 1.3%, почти равномерно разпределени между тях. Всички други партии и кандидати събират общо около 5% и на практика никоя от тях няма шанс да прескочи бариерата от 5.88%, необходима за излъчване на евродепутат.

- Заявената готовност за гласуване е около 46%, като се наблюдава лек ръст в сравнение с проучването от месец март.

Анализаторите предполагат, че са възможни три сценария: увеличаване на избирателната активност и стабилизиране на партиите, които имат шанс да прескочат бариерата (АБВ, ББЦ, РБ); „потъване” на по-малките партии за сметка на големите и спечелване максимум на 1 мандат от някоя от тях. Тогава ДПС ще има три мандата; минимална избирателна активност при максимално разпиляване на гласовете между повече малки формации, без те да успеят да привлекат по-големи електорални ядра. В резултат – разпределяне на евродепутатските места единствено между ГЕРБ, БСП и ДПС.

България е на второ място по изчезване! Само Oстровите Кук са пред нас

Само Островите Кук отмират по-бързо от България, а страните, които губят население си са
само от бившия соцлагер плюс няколко екзотични островчета.

Това показва демографска карта, направена от икономиста на "Блумбърг" Майкъл МакДоноу. В нея са извадени страните, които отбелязват спад в броя на населението си от 1990 г. насам.

Населението на Островите Кук е намаляло с драстичните 44%. Втора в негативната класация е България, чието население през последните години е спаднало с 21%.

На трето място е Естония (-19%), следвана от Латвия(-18%), Молдова (-17%) и Украйна (-14%). В челната десетка се нареждат и Босна и Херцеговина, Армения, Грузия и Албания.

Западната ни съседка Сърбия е наредена на 11-о място в класацията, като според статистиката, нейното население е спаднало с 7%.

Вицове, април 2014г.

СмЕх

Oбява на строителна фирма: "Строим бързо, качествено и евтино - изберете две от трите!”

***

Японците така и не са изобретили нещо, което българинът да не може да счупи.

***

Пристигат Продиджи в София. На летището ги посреща девойка в носия, в ръцете си носи както е обичая хляб и сол. От самолета излиза Кеийт Флинт, приближава се към момичето, накланя се към солта, закрива с пръст едната ноздра, шумно вдишва солта и с възторг произнася:
- Прекрасна страна! Никъде не са ни посрещали така!

***

- Ленче, какво най-много харесваш в мъжете?
- Умът.
- А още?
- Външността.
- А още?
- Интелигентността.
- А още?
- Галантността.
- А още?
- Хуморът.
- А още?
- Силата.
- А още?
- Слушай, всеки момент ще изгубя търпение и ще ти кажа истината...

***

Новата рокля за жената е като четвъртата водка за мъжа,главата леко замаяна,и ти се струва че всички искат да правят с тебе с*кс!

***

Вечер. Проливен дъжд. На вратата на кръчмата "Св. Георги и змеят" чука пътник. Вратата отваря свирепа кръчмарка. Пътникът се обръща към нея с думите:
- Аз съм беден пътник, цял ден съм пътувал, уморен съм и съм гладен, но нямам никакви пари....
Кръчмарката изръмжава зловещо:
- Марш от тук!
Пътникът:
- А мога ли да говоря със Св. Георги...

***

Малко момченце се загубило в мола и започва да плаче. Охраната се опитва да го успокои, а някаква лелка назидателно мърмори:
- Хлапе, трябва да се държиш за полата на майка си!
- Пробвах! Ама не я стигам.

***
ВСЯКА СУТРИН НОВИ ВИЦОВЕ

понеделник, 28 април 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-319!

Лидерът на сепаратистите в Славянск Игор Стрелков се оказа руски офицер от разведките Игор Всеволодович Гиркин! ВИДЕО

Службата за сигурност на Украйна е разкрила самоличността на офицера от глав
ното разузнавателно управление на Генщаба на Руската федерация, който действал в Украйна под името Игор Стрелков. В момента той се изявява като лидер на сепаратистите в Славянск. Истинската фамилия на Стрелков е Гиркин, предава Униам, като цитира шефа на пресцентъра на службата за безопасност (СБУ) Марина Остапенко.По думите на Остапенко, в рамките на антитерористичната операция на СБУ е установено името и фамилията на мъжа, който действа в Украйна с прозвището "Стрелок".

"Това е гражданин на Руската Федерация - полковник Игор Всеволодович Гиркин", роден на 17 декември 1970 г. с паспорт № 4506460961. Това лице е регистрирано в Москва на адрес Шенкурский проезд, дом 8-б, кв. 136", каза Остапенко.

Тя отбеляза също така, че Гиркин, по-рано нееднократно е посещавал Украйна с руски задграничен паспорт и последния път легално е пресякъл украинската граница на 26 февруари тази година, кацайки с полет от Шереметиево до Симферопол. На следващия ден, 27 февруари, започна атаката срещу Върховната рада, което постави началото на анексирането на Крим.

Остапенко отбелязва още, че СБУ е установила съпричастност на групата «Стрелка» към похищението на представители на
ОБСЕ в Донецка област. Руснакът Игор Гиркин (Стрелков) е обявен за издирване. Срещу него е образувано наказателно производство за умишлено убийство и действия срещу суверинитета, териториалната цялост и неприкосновеност на Украйна, провеждане на диверсантска подривна дейност, а също така организиране на масови безредици на територията на източна Украйна.

Установено е, че в началото на април "Стрелков" получил заповед от Москва да стартира мащабна диверсантска операция в Украйна, в частност в областите Донецк и Луганск.

Под командването на "Стрелков" са действали повече от 30 души и на 13 април са извършили въоръжено нападение над сътрудници на СБА, по време на което е загинал един и трима са били ранени.

Стрелков също така е ръководил и действията на въоръжени лица, които незаконно са задържали военните от 25-а въздушна десантна бригада на въоръжените сили на Украйна в Славянск на 16 април.

Установена е съпричастност на «Стрелков» към убийството на депутата от Горловския градски съвет Владимир Рибак.

ВИДЕО

Дани Алвеш от Барселона изяде банан, хвърлен от трибуните! Видео

Защитникът на Барселона Дани Алвеш изяде подхвърлен от трибуните банан по време на вчерашния мач на каталунците срещу Виляреал. Подхвърлянето на банани на стадионите по време на мач е расистка обида към футболистите с по-тъмен цвят на кожата.

Въпреки явната подигравка Дани Алвеш подходи към ситуацията с хумор и спокойствие.

Расисткият инцидент става в разгара на кампанията на ФИФА и УЕФА "Кажи "не" на разсизма", в която участват футболни звезди.

Подхвърлянето на банани по време на мачове, за жалост, стана традиция при някои фенове, които се опитват да смажат противникови играчи с тъмен цвят на кожата.

ВИДЕО

По 190 000 евро за сбогом на сегашните ни евродепутати

С до 190 000 евро в банковите си сметки ще си тръгнат около две трети от сегашните български евродепутати след края на мандата им в Европейския парламент. Такава сума ще получат и техните колеги, които няма да са вече членове на тази институция.Освен останалите екстри, които получават по време на мандата си , представителите на 28-те страни членки на ЕС, които си отиват окончателно от ЕП, имат право на компенсация, която се равнява на заплатата им, която са получавали по времето, когато са работили в институцията, но с таван максимум две години.

Проверка в листите на партиите, състезаващи се на евровота, както и сверка с прогнозите на социологическите агенции, показва, че с въпросната сума ще се сдобият най-вероятно 13 от всичките 18 настоящи депутати от България.

Част от тях като жълтият Станимир Илчев, герберката Моника Панайотова, съпартийците и Преслав Борисов и Емил Стоянов, червената Маруся Любчева, бившият атакист Димитър Стоянов, регистрацията на чиято нова партия НПД беше заличена от ЦИК, и Метин Казак от ДПС изобщо не участват в надпреварата.

Други пък са в листите, но засега социолозите изчисляват шансовете им да получат нов мандат или на нула или на граничещ с нулата. Такъв е случаят на лидера на НДСВ Антония Първанова, която води листата на коалиция КОД, и на водача на списъка на „Синьо единство” Надежда Нейнски. Според прогнозите и двете дами ще останат зад борда, каквото е положението и с втория в листата на Реформаторския блок Светослав Малинов.

Освен големите обезщетения, всеки от евродепутатите ще получи по 2/3 от своите медицински застраховки, както и от тези на съпругите и децата до 21 години. Тези от тях, които са служили най-много в Европейския парламент, при навършване на 63-годишна възраст могат да се възползват от втора пенсия, която е 70 на сто от заплатата им.

За капак ЕП ще поеме и разноските по преселването на напускащите Брюксел и ще им осигури близо 6400 евро при тръгването им от там. Всички тези пари идват от данъкоплатците и влизат в Европейския съюз под формата на такса за членството на страната ни.

Къде сме в индекса на мизерията?

България е точно по средата в класация за индекс на мизерия, в която са включени 90 страни, като според индекса сме по-добре от всичките си съседи с изключение на Румъния, съобщи Нова ТВ.

Индексът на мизерията зависи от инфлацията, банковите лихви, безработицата и ръста на икономиката. Автор на проучването е бащата на валутния борд у нас Стив Ханке.

Според индекса на мизерията разстоянието между Венецуела, Украйна, България, САЩ и Япония е около 20 позиции, като подредбата крие изненади.

Най-зле е Венецуела - на 1 място, а най-добре - Япония - на 90 място. В по-лошата половина застава Украйна, а в по-добрата САЩ.

Индексът на мизерията ни позиционира по-добре от Турция, Македония - на 11 място, Гърция - на 10 място, и Сърбия - 3 място. По-напред са само румънците.

Освен индекс на мизерия, изследването на професор Ханке посочва и основния проблем пред всяка държава. Според него основният компонент, който определя мизерията в България, е безработицата.

Според Ханке огромен риск за още по-висока безработица крие административното увеличаване на минималната работна заплата. В момента у нас тя е 340 лева, а според синдикатите трябва да стане повече.

Вицове, април 2014г.

СмЕх

Толкова много обещаха на българския народ...и пак му е малко.

***

- Скъпа, хайде де! Вече седмица без се*с...
- Ох, уморена съм нещо, но хайде сутринта. Нагласи алармата за две минути по-рано!
- Но защо с две?
- Искам и минутка да си подремна.

***

В далечно село, в кръчмата са се събрали мъже и си пият. Вратата се отваря и влиза млад мъж /нов в селото/. От една маса го привикват да седне при тях и започват да го черпят.

По едно време младежът забелязва няколко мъже, които носят на ръце един мъж, пиян като кирка. Вижда, че го отнасят в съседна стая и пита.

- Къде го отнесоха този?

- Отидоха да го …. Тука в селото няма жени, разбираш ли....Ама ти си пий и не обръщай внимание...

...изведнъж младежът отваря очи и вижда няколко селяни, които го носят на ръце.

- Не, не, не искам в другата стая, не ме носете там...- започва да крещи той.

Един от селяните се обажда:

- Успокой се, бе. Ние не те носим в стаята, а те изнасяме от нея

***
Българин и швейцарец се карат кой език е по-труден:
- Ние - казал швейцарецът - пишем ich bin, а произнасяме иш бин.
- А пък ние - гордо заявил българинът - пишем какво, а произнасяме Ъ.

***

Понякогa се чудиш, дaли дa свaлиш небето с всичките звезди зa някой, или дa му зaвъртиш един, тa сaм дa ги види ?!

***
Двама цигани ровели из боклука и по едно време единият казал:
- Братчед, намерих 10 лева.
- Я, дай да ги видя.
Оня гледал гледал и ги скъсал.
- Що ги скъса бе, братчед?
- Не виждаш ли че са фалшиви? Къде си виждал 10 лева с две нули?

Всяка сутрин вицове

неделя, 27 април 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-318!

Цитат на деня

Бойко Борисов:"Експертът Орешарски направил заварка на "Южен поток" и сега тръбите ги няма. Останал отдолу само бетонът. Ей тоя ни е премиер."

Папа Йоан Павел II вече е светец

Папа Франциск обяви в неделя за светци двама от най-популярните си предшественици от последните десетилетия -  Йоан XXIII (1958-1963) и Йоан Павел II  (1978-2005).

Процесът, отвеждащ християнин от обикновен простосмъртен до святостта, е известен в католическата църква като "кауза". Обикновено той не започва преди да са преминали 5 години от смъртта на човека.

В някои случаи този 5-годишен период на изчакване може да бъде съкратен от папата, ако са налице изобилни свидетелства, че човекът е живял живот на светец.

След като Конгрегацията приеме името на определен човек, за когото се предполага, че е достоен за светец, той става "Божи служител".

Ако предварителната проверка установи, че животът му е бил изпълнен с "героични добродетели", този човек бива "повишен" до статута на "почитан".

Историческата и теологичната комисия в Конгрегацията проучват живота на такива хора, изчитат техните писания и разговарят с хора, които са ги познавали.

14 000 от ГЕРБ откриха предизборната кампания

Хиляди симпатизанти на ГЕРБ посрещнаха на крака партийния лидер Бойко Борисов, скандирайки "Бойко, Бойко", по време на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ в зала "Арена Армеец".

По данни на пресцентъра на ГЕРБ в "Арена Армеец" са се събрали 14 000 симпатизанти и членове на партията. Заради откриването в залата и около нея има засилено полицейско присъствие.

Събитието бе открито от три оперните певици от Трио сопрано, облечени в цветовете на българския трикольор. Репертоарът им бе разнообразен - от оперети, "Хубава си, моя горо", както и "Unbreak My Heart" на Тони Бракстън, но в испански вариант.

По време на изпълненията им зад тях се с бърза скорост се въртеше часовник с герба на Европа, който символизираше и мотото на предизборната кампания на ГЕРБ - "България няма време за губене".

Активисти на ГЕРБ бяха издигнали плакати "Юнкер за президент", с които посрещнаха лидерите на партията - Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова, № 1 в евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев и кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия Жан Клод Юнкер.

За да подгрее духа на електората, специален гост в "Арена Армеец" бе един от символите на Прехода Едвин Сугарев. Той заяви, че на 25 май българите трябва да изберат дали да са европейски граждани или поданици.

"Защото това правителство в момента е вредно и опасно за България ... Да рестартира изродения и сбъркан Преход към демокрация, да победим така, че политическите лешояди, които управляват в момента, да заминат в историята", каза Сугарев.

Призив отправи и бившият конституционен съдия Георги Марков. Той заяви, че евроизборите ще бъдат вот на недоверие на настоящото управление.

Намериха 40 тона опасни зеленчуци на българския пазар

Над 40 тона опасни зеленчуци са унищожени от Агенцията по храните в рамките на няколко дни, съобщава bTV.

В масовия случай става въпрос за използване на пестициди.

Сред най-рисковите зеленчуци са чушките и краставиците, внесени от Турция.

Десет процента от стоката, която се продава в търговската мрежа, минава лабораторни тестове. Най-рискови са вносните зеленчуци от Турция, категорични са експертите.

При наличие на пестициди концентрацията на вредните химикали е най-голяма в кората на продукта.

Вицове, април 2014г.

СмЕх

- Вчера те видях с едно младо момиче. Това дъщеря ти ли беше? – Да, дъщеря ми. Но ти за всеки случай не казвай на жена ми.

***

Бензинът поскъпва, храната поскъпва, токът поскъпва... Радостта дойде оттам, откъдето най-малко я очаквахме - цената на яхтите спада!

***

Мъж отишъл на Централна гара в София, за да си купи билет:
- Имате ли билети за Козлодуй?
- Разбира се.
- Искам един билет - най-далече от тоалетната, в последния вагон.
- Добре. Нещо друго?
- A циганите пред мен, които си купиха билети, може ли с тях в едно купе да бъда?
- Може, щом искате...
- Чудесно, дайте един билет!
Купил той билета, прибрал се вкъщи, а жена му от кухнята се провикнала:
- Скъпи, купи ли билет за мама?
- Няма да повярваш, последният взех!

***

Ако жената зад волана дава ляв мигач, това съвсем не означава, че ще завие надясно. Тя спокойно може да продължи и направо.

***

Сър Джон се прибира от Франция и вижда надпис с урина на снега пред замъка:
"Сър Джон е идиот!"
Дълбоко възмутен нахълтва в кабинета си и се обажда в Скотланд Ярд. Един мазен глас насреща отговаря:
"Сър Джон, ще ви съобщим резултатите от разследването точно след двадесет минути!"
След двадесет минути телефонът звъни и същият глас съобщава:
"Резултатите от разследването, сър: Урината е на вашия шофьор, почеркът е на жена ви.”

***

Съпругата се сърди:
- Цял ден все кръстословици решаваш. Погледни и мен, кажи ми някоя мила дума...
- С колко букви?


***

Всяка сутрин вицове