събота, 10 май 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-331!

Рогозин лети над Украйна въпреки забраната

Преди минути Рогозин се отправи към Украйна
Румъния и Украйна не пускат през въздушното си пространство самолета на вицепремиера на Русия Дмитрий Рогозин, който се връща в Москва от Приднестровието.
Това става ясно от съобщение в профила на Рогозин в Туитър.

"Румъния по искане на САЩ затвори за моя самолет въздушното си пространство. Украйна отново не пуска", написа той.

Вицепремиерът се заканва следващия път да лети с ТУ-160.

В профила си във Фейсбук той публикува двата отказа.

Рогозин, който отговаря за военнопромишления комплекс и авио-космическата индустрия, и е сред санкционираните от САЩ и ЕС.

Малко след това той написа "Излитам въпреки забраната".

Русия ще колонизира Луната

През април вицепремиерът на Русия Дмитри Рогозин обяви, че Русия възнамерява да колонизира Луната. Оказва се, че е разработен план за това. Вестник "Известия" се е сдобил с копие от "Концепция на руската лунна програма", разработената от Руската академия на науките, "Роскосмос" и Московския държавен университет. Целта на програмата е създаване на обитаема база на Луната към средата на века, която да може да бъде ползвана за добиване на полезни изкопаеми. Първата експедиция с астронавти е планирана за 2030 г.

Документът започва с гръмката заявка, че "Луната е космически обект, който в бъдеще ще бъде усвоен от земната цивилизация, през XXI век ще започне геополитическа конкуренция за природните ресурси на Луната". От това следва, че Русия трябва да изгради необходимата техника, за да може да обезпечи националните интереси на страната в завоюването на Луната, продължават авторите.

В миналото подобни проекти винаги са се основали на широко международно сътрудничество. При все, че новият руски план не изключва такова, в него акцентът се поставя върху "независимостта на националната лунна програма". Всеки 3-4 години следва да се осъществява по една от стъпките на програмата, които ще демонстрират "приоритетните научни и технически постижения на космическата програма на Русия.”

Предишните експедиции на Луната са установили, че на земния спътник има залежи от алуминий, желязо, титан и други редки земни елементи. В плана е включено провеждането на подробен анализ на разположението и състава на полезните изкопаеми и методите на техния добив, преработка и пренасяне до земята. Според авторите на проекта, възможните печалби от добив ще привлекат и частни инвеститори в експлоатацията на Луната.

В плана се посочва, че усвояването на земния спътник трябва да се случи бързо, понеже "в близките 20-30 години водещите космически сили ще изградят собствени позиции и бази за разработване и проучване на Луната". Те ще бъдат използвани за проучване на недрата на Луната, опити за използване на лунната почва, която съдържа кислород и водород, изграждане на космическа инфраструктура и създаване на условия за постоянно обитаване от хора. Първите бази ще бъдат разположени край полюсите поради особеностите на слънчевото греене там.

Усвояването на Луната до 2040 г. е разделено на три етапа, като конкретните им параметри се определят от техническите достижения до момента. Първият етап обхваща периода между 2016 – 2025 г., като през него ще бъда изпратени автоматични луноходи "Луна-25, 26, 27 и 28". Целта им е да се определи състава на лунната почва и реакциите ѝ с различни земни вещества, и определяне на най-подходящата област за установяване на база край южния полюс на Луната. По време на втория етап 2028 – 2030 г. ще бъде изпратен пилотиран кораб, който ще се установи в орбита. Ракетно-космическа корпорация "Енергия" вече се заела с разработването на такъв кораб.


В рамките на третия етап, между 2030 и 2040 г., космонавти ще посетят мястото, на което ще бъде изградена базата и ще започнат да полагат инфраструктурата, основана на лунни материали. Сред първите планирани сгради е обсерватория, която да може да наблюдава космоса и Земята.

Стойността на целия проект не е посочена, но за първия етап (до 2025 г.) се очаква да бъдат отделени над 800 милиона долара. Изграждането на космическия кораб за втория етап се оценява на около 4.5 милиарда долара заедно с аварийни капсули, апаратура за лунни проучвания и система за изстрелване от Земята.

Според научния ръководител на Института за космическа политика Иван Мойсеев, усвояването на Луната е първа стъпка към по-далечния космос. Той заяви, че насетне тя ще бъде използвана като база за изпращане на летателни апарати до други планети. Причината за това е много по-малката гравитация на луната, което ще направи полетите оттам много по-лесни. Мойсеев посочи, че връщането на ресурси, добити на Луната обратно на земята е безпредметно, а по-скоро трябва да се изгради инфраструктура, която да позволи преработването им на място.

Член-кореспондентът на руската Академия по космонавтика Андрей Йонин е на мнение, че колонизацията на Луната е прекалено голяма задача за което и да било правителство. Според него от първостепенна важност е привличането на частни инвеститори, които имат по-голям интерес от разработването на природни ресурси в космоса.

Пулев срещу Кличко на 6 септември

Кубрат Пулев и Владимир Кличко ще се бият на 6 септември в Хамбург. Мачът беше официално обявен от боксовата енциклопедия “boxrec”.

Нещо повече, ясна е и залата, където ще се състои срещата. Имаше вариант двубоят да се проведе на някой от местните стадиони, но в крайна сметка е избрана „02 World”. Съоръжението събира около 15 000 зрители и е едно от любимите на Владимир Кличко, като той го е заявил за сблъсъка с Кобрата.

Все още няма официално потвърждение на двубоя от мениджърите на Пулев и Кличко. В момента текат преговори за условията на срещата. Има възможност конкретните детайли да бъдат избистрени още следващата седмица и да бъде подписан договор за срещата.

Южноафрикански политик си изяде шапката

Южноафрикански политик изпълни облога си да изяде собствената си шапка, ако неговата партия се представи зле на парламентарните избори, произведени в Южна Африка в сряда, предаде ДПА. Мосиуоа Лекота, лидер на малката партия Конгрес на народа, грабна една от предложените му от журналисти шапки. Аксесоарът беше накиснат в доматен сос. "Не твърдя, че ще изям докрай шапката", пошегува се той. "Повечето от зъбите ми са ми извадени, но ще опитам все пак на какво са способни ченетата ми, така че южноафриканците да не ме обвинят, че не си държа на думата", каза политикът. После той захапа шапката няколко пъти. Партията Конгрес на народа се отцепи от управляващата Африкански национален конгрес и получи около 120 000 гласа на изборите в сряда, което е доста по-малко от спечелените 1 милион гласа на изборите през 2009 г. Временните резултати след преброяване на почти всички подадени гласове на изборите показват, че управляващата партия има мнозинство от 62,20 процента, което е доста пред либералния опозиционен Демократичен алианс, който има 22,20 процента и пред популистката лява партия Бойци за икономическа свобода, която има 6,24 процента, посочва Франс прес.

Започва премахването на циганското гето във Варна

Започва разчистването на циганските коптори в „Максуда”. Това съобщи кметът на „Младост”
Христо Христов. Общо 460 са незаконните къщи в тази част от ромското гето, която попада в поверения ми район, уточни той. Христов коментира, че вече има издадена заповед от кмета на Варна Иван Портних за принудителното събаряне на 65 цигански коптора.

“Вече са подготвени всички заповеди за доброволно събаряне. Връчването им ще започне още следващата седмица”, съобщи още Христов. Той добави, че ако ромите не разрушават сами незаконните си жилища в 14-дневен срок, ще се премине към принудителното им събаряне.
Христов довери още, че кметската администрация в „Младост” е задвижила законоустановените процедури за премахването на незаконните постройки в района.

“Правим всичко възможно, но е изключително трудно да установим и издирим собствениците на циганските коптори, за да им връчим заповедите за доброволно събаряне, каквито са изискванията на нормативната уредба в страната”, жалва се кметът на „Младост”. Друг сериозен проблем пред районната администрация е, че по 50 - 60 и повече лица са регистрирани на несъществуващи адреси в незаконни къщи в „Максуда”, добави oще Христов.

Циганското гето се разпростира върху територията на два варненски района – „Младост” и „Одесос”, като по-голямата част от него попада в границите на централната градска част.

Вицове, май 2014г

За хубавата снимка е важна стойката

СмЕх

Вчера България отбеляза Деня на Европа, а след първата ракия - празнува Деня на Победата

***

Циганин къса с гаджето: "Ако искаш можем да си останем братовчеди...”

***

Габровец звъни на горещ, импулсен телефон.
Момичето на телефона му казва:
- Бих направила всичко за теб!
- Добре! Тогава затвори телефона и ме набери ти!

***

Репортери попитали Гагарин, колко пари иска за да литне в Космоса. Той отговорил, че иска 1 милион долара.
- Защо един милион – попитали го те.
- Ами опасно е. Ако се случи най-лошото с мен, да си обезпеча семейството.
След това попитали италианеца, колко пари иска за литне в Космоса той. Той казал:
- Искам 2 милиона долара.
- Защо 2 милиона? Гагарин иска само един милион - пак попитали репортерите.
- Ами един милион за да си обезпеча семейството, ако се случи нещо с мене, а другия милион - за ядене и пиене и за да си поживея преди тръгване.
Накрая попитали Бай Ганьо:
- А ти колко пари искаш, за да литнеш в Космоса?
- 3 милиона.
- Е-е-е защо пък чак 3? Гагарин иска само един, италианеца иска 2, а ти пък чак 3 милиона?
- Ами един милион за да си обезпеча семейството, ако се случи нещо мене, а другия милион - за ядене и пиене и за да си поживея .
- А третия милион? - пак се поинтересували репортерите
- Третият милион ще го дам на Гагарин да литне вместо мене........

***

Oт новинарските емисии:
Партията на Меглена Кунева „България на гражданите“ се обединява с партията на Бареков „България без цензура“!
Новата формация се казва
„БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГРАЖДАНИ“!

***

Група жени питат радио Ереван:
-Какъв тип жени са най-харесвани от мъжете?
-Тези без главоболието.

***

Ако почистването на дома започва със забърсване на клавиатурата на компютъра, то това обикновено е и краят на почистването .

Всяка сутрин нови вицове

петък, 9 май 2014 г.

Лъснаха имената на агентите на ДС в евролистите

Комисията по досиетата откри сътрудници на бившите комунистически спецслужби в листите на 4 партии и 3 коалиции, регистрирани за евровота.

Сред проверените 173 кандидати 12 са с установена принадлежност към Държавна сигурност.

С агенти в листите са „Коалиция за България”, Атака, Българска комунистическа партия, Националният фронт за спасение на България, АВБ, коалицията "България без цензура, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение Гергьовден".

Ето и обявените от Комисията по досиетата имена:


"Коалиция за България”

Евгени Захариев Кирилов – агент „МАНЧЕВ” на Окръжно управление на МВР-ДС Варна от 1966 г. и на Второ управление на ДС, секретен сътрудник на Първо главно управление на ДС от 1979 г.

"Атака"

Станислав Тодоров Станилов – агент „СВЕТЛИН” на Второ управление на ДС от 1986 г.

НФСБ

Анна-Мария Людмилова Гюзелева – агент „ЧАКЪРОВ” на Софийско градско управление на МВР-ДС по линия на Шесто управление от 1984 г.

Велизар Пенков Енчев – щатен служител на Първо главно управление на ДС от 1985 г.

Любомир Александров Желев – щатен служител на Първо главно управление на ДС от 1970 г.

Българска комунистическа партия

Васил Петров Коларов – щатен служител на Първо главно управление на ДС от 1966 г.

Нако Райнов Стефанов – нещатен служител на Окръжно управление на МВР-Плевен по линия на Трето управление на ДС (ВКР) от 1973 г.

Пеню Байчев Костадинов – агент „КАМБУРОВ” на Окръжно управление на МВР-ДС Стара Загора по линия на Първо главно управление на ДС от 1969 г., щатен служител на същото управление от 1970 г.

Тимур Генов Гложенски – щатен служител на Трето управление на ДС (ВКР) от 1977 г.

"Българската левица"

Боян Борисов Киров – секретен сътрудник „КИРИЛ” на Първо главно управление на ДС от 1982 г., агент „ПЕТРОВ” на Второ главно управление на ДС

АБВ

Николай Георгиев Томов – агент „ИВАН” на Второ главно управление на ДС от 1982 г.

"България без цензура, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение Гергьовден"

Красимир Дончев Каракачанов – агент „ИВАН” на Шесто управление на ДС от 1989 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-330!

Военен парад в Москва! СНИМКИ

Истинска демонстрация на военна мощ показа Русия по време на най-мащабния военен парад от 1991 година до сега. На огромния площад бяха показани 149 единици съвременна бойна техника, пише lifenews.ru.


В началото на парада бяха представени сухопътна и противовъздушна военна техника. Както в предишни години на парада на Победата бяха представени бронеавтомобили ГАЗ -2330 "Тигър". 
Непосредствено след тях бяха
бронетранспортьори БТР-80, танкове Т-90А, зенитно-ракетни комплекси "Бук-М2", С-400 и самоходен зенитно-ракетен комплекс "Панцир-С1, оперативно-тактическите ракетни комплекси "Искандер-М" и междуконтиненталните ракетни комплекси "Топол-М".

Първо бяха демонстрирани зенитно-ракетните комплекси "тор-М2У", бронеавтомобили КамАЗ-63968 "Тайфун", противотанкови ракетни комплекси "Хризантема-С", а и модернитизаните самоходни артилерийски установки 2С19М2 "Мста-С". 
В състава на механизираната колона бяха показани 149 единици на съвременната военна техника. Това е най-големият военен парад на Червения площад в най-новата история на Русия от 1991 г. насам.



Въздушната част на военния парад бе открита от група вертолети Ми-28Н "Нощен ловец" и
Ка-53 "Алигатор". След тях над Червения площад на най-ниската височина прелетяха тежките
самолети Ан-22 и най-големия в света военно-транспортен самолет Ан-124, известен като "Руслан". Също и самолет за далечно радиолокационно оборудване и управление А-50 с характерен силует и "чиния" с радиотехнически комплекс. Непосредствено след тях бе клин от три тежки военно-транспортни самолета за далечни разстояния Ил-76.



В групи от по четири въздушни кораба прелетяха изстребители и бомбардоровачи МиГ-29, Миг-31, Су-24, Су-34. Те бяха изместени
от свръзхвукови ракетоносачи-бомбардировачи Ту-22М3. Самолетът-цистерна Ил-78 продемонстрира зареждане във въздуха пред зрителите. Той бе последван от турбовитлов стратегически бомбардировач-ракетоносец Ту-95.

Над Червения площад прелетяха акробатичните пилотажни групи "Руски Витязи" и "Стрижи" от Кубинския център. Те представиха маневри от висш пилотаж с девет самолета Су-27 и МиГ-29, които демонстрираха "Кубински брилянт".



На финала на парада на военновъздушната мощ на Русия беше хитовата група от шест Su-25 PM. След тях в небето оставаше диря в цветовете на руското знаме.

Руски вицепремиер се оплака: България готвеше изтребители срещу моя самолет

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин твърди, че украинските власти са затворили
въздушното си пространство за самолетa, с който той потеглил за Кишинев.

Оказва се, че летим до Кишинев за 4,5 часа. През България и Румъния. Украйна не ни пуска през въздушното си пространство - написа политикът в четвъртък вечерта в своя микроблог в Twitter.

Няколко часа по-късно Рогозин написа нов tweet, в който посочва: "Пилотът ми съобщи, че диспечерите на България и Румъния го питали има ли на борда "забранен пътник". Готвели се да вдигат прехващачи".

В същото време Украйна отрече да е забранявала достъп на руския самолет във въздушното си пространство.

Тази информация изобщо не съответства на действителността. От руска страна не е пристигало искане от подобно естество, заявиха от външното министерство на Украйна.

Няма изискване за съобщаване на имената на пътниците в самолетите, така че няма как да знаем кои са били пътниците на борда. Освен това разрешение за преминаване през въздушното пространство на Украйна не е нужно, а забрана може да има, само ако операторът има неизплатени авионавигационни такси към украинската страна, допълниха от министерството.

Вицепремиерът Дмитрий Рогозин е сред санкционираните от Запада руснаци, на които е забранено да влизат на територията на страните членки на ЕС.

Рогозин в момента се намира в Приднестровието заради тържествата по случай Деня на победата. Във връзка с това молдовското външно министерство привика руския посланик в Молдова, за да даде обяснения по въпроса в качеството си на какъв пристига Рогозин. Посланикът обяснил, че Рогозин е специален пратеник за Приднестровието на руския президент Владимир Путин.

На същото място 26 години по-късно...

ГЕРБ внася нов вот на недоверие

ПГ ГЕРБ ще внесе в деловодството на парламента нов вот на недоверие, обяви в кулоарите на
парламента лидерът на групата Бойко Борисов.

Вотът ще бъде заради политиките на правителството в сектор "Енергетика" и по-конкретно - заради "провала на проекта "Южен поток".

"Днес ще внесем вот на недоверие по тема енергетиката заради проваления проект Южен поток от некомпетентността на Стойнев главно, от това, че излъгаха обществото и правихме референдум за Белене, от това, че фалираха основните ни енергийни компании, от това, че задържаха цената на тока предизборно", обясни Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че е поискал финансовите отчети на енергийните компании от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, но от ведомството са отказали. Борисов се позова на вътрешни данни, според които държавните енергийни компании са пред фалит.

"Защо провалиха "Южен поток"? Защото вече една година обявиха десет пъти , включително направиха и първа заварка, че започват строителство, обявяват конкурс. То не беше януари, то не беше февруари, то не беше март, сега остана за юни. Защо? През това време ЕК им отне правото да преговаря. Защо? Защото не искат да прилагат европейското законодателство", обясни Борисов.

Гледайте на живо парада на победата в Москва! ВИДЕО

Повече от 11 000 души ще вземат участие в традиционния Парад на победата в Москва, който се провежда в чест на победата над фашистка Германия във Втората световна война.
В редиците на участниците в парада са морски пехотинци, курсанти от суворовските и нахимовските военни училища и гвардейци от Таманската и Кантемировската дивизии.

За първи път в тържествен марш през Червения площад ще минат бронирани автомобили "Тайфун" и нови зенитно-ракетни комплекси. във въздуха са вдигнати 69 самолета и вертолета.
Снимки от парада тук: http://daniivanov.blogspot.com/2014/05/blog-post_7567.html

ВИДЕО НА ЖИВО

Парламентът пак без кворум

Продължават проблемите на Народното събрание да събере необходимия брой депутати, за да започне да работи. Днес ситуацията от последните дни се повтори – в залата се оказаха 109 народни представители, опозицията остана навън. Чак към 9 часа и 30 минути се забеляза активизиране на парламентарните групи и повече народни представители започнаха да се появяват в лявата част на парламентарната зала. въпреки това обаче сакралният въпрос дали има кворум остава да виси над Народното събрание.

Над 100 луксозни круизни кораба идват у нас

Около 60 000 богаташи ще пристигнат у нас с круизни кораби. Заради кризата в Украйна туристическите лайнери масово променят маршрутите си към Варна и Бургас, твърдят от ръководствата на пристанищата в двата града.

Само за 4 седмици броят им се е увеличил с 15. Туроператори се надяват до края на сезона в Бургас и Несебър да хвърлят котва над 100 лайнера, което ще бъде невероятен рекорд. "До момента имаме общо 55 заявки за пасажерски кораби в Несебър и над 20 за Бургас. Тези цифри обаче ще продължат да растат. Трудно е да се каже колко кораби и пасажери ще пристигнат", коментира Стойчо Димов, шеф на звено "Маркетинг" в пристанище Бургас. По прогнозни данни, на двете южни пристанища се очакват около 36 000 туристи.

46 посещения на круизни кораби са потвърдени до момента на порта във Варна, което очертава 2014 г. като рекордна, коментира за "Стандарт " изпълнителният директор на порта доц. Божидар Чапаров. Това са над 25 хиляди туристи, които ще посетят морската столица. В предишни години на пристанище Варна акостират средно между 17 и 25 круизни кораба годишно. Най-големият брой досега е бил през 2009 г., когато на Морска гара са спрели 25 лайнера с близо 13 хиляди пасажери.

Първият пътнически кораб пристигна във Варна веднага след Цветница. MSC Sinfonia откри круизния сезон на 14 април с 2065 пасажери, припомни доц. Чапаров. Корабът първоначално не е включвал българския порт в маршрута си, но поради напрегнатата ситуация в Украйна компанията е предпочела Варна за круизите си в Черно море. MSC Sinfonia пристигна отново на 8 май и е заявен с над 2000 пътници. До края на сезона най-много курсове до Варна ще направи бутиковият "Хармони Джи", на борда на който се возят над 50 пътници, предимно богати американци. Корабът е заявил 7 рейса до морската столица. Последната заявка до този момент е на 21 октомври, когато се очаква Boudicca с 900 пътници на борда.

Доц. Чапаров увери, че порт Варна има пълна готовност да поеме целия поток от кораби и туристи. Проблемът, който се очертава, не е свързан с работата на пристанището, а с необходимостта да бъде осигурен безопасен трафик на автобусите от и за Морска гара, както и достатъчно места за паркиране. От друга страна е проблемът с опазване на туристите от набезите на джебчиите, каза шефът на пристанище Варна, припомняйки скорошния инцидент, който забави с няколко часа отплаването на MSC Sinfonia.

На тази дата: 9 май 1945г. е подписана капитулацията на Германия

На 9 май 1945 г. в Берлин е подписана капитулация на Германия. Тази дата, отбелязвана като Ден на Европа в държавите – членки на Европейския съюз и като Ден на победата – в бившия СССР, а след това и в Русия, се счита за край на Втората световна война. Военните действия са продължили от 1939 до 1945 г. Сраженията са водени на три контитента и в тях са участвали повечето от държавите на планетата.

Статистиката е повече от зловеща – над 60 милиона души, от които 60 процента са цивилни, са загинали във Втората световна война. Две трети от индустрията на Европа е разрушена, а след войната великите сили – САЩ, Великобритания и СССР преразпределят териториите въз основа на споразумението, подписано през фувруари 1945 г. в Ялта между Сталин, Чърчъл и Рузвелт.

Нашествието на хитлеристката армия продължава почти пет години. Повратът настъпва през зимата на 1943 г., след победата на съветската армия в Сталинградската, а след това и в Курската битка. Две години по-късно американската и съветската армия се срещат при Елба. На 1 май съветската армия влиза в Берлин, след което масово капитулират немските войски в Италия, Австрия, Холандия, Дания и Германия.

Вицове, май 2014г.

СмЕх

Вече е известен маршрута на днешния парад на военната техника в Москва. Улица “Тверска” – Манежния площад – Червения площад – Киев.

***

"Преди да започнете да наричате една жена "Зайче", си направете добре
сметката дали ще ви стигне зелето и дали няма да ви подведе моркова!”

***

Жена и мъж се карат бурно. Тя:
- И ако искаш да знаеш спах с най-добрия ти приятел!
Мъжът:
- А аз...а аз..И аз също!

***

- Сине, ела да пием по една ракия заедно.
- Ама, тате!
- Нема ама... Аз как ти помагам за уроците!

***

Влюбена двойка се целува.
- Ти купи ли презервативи?
- Не.
- А се целуваш сякаш си купил!

***

Битка между евреи и палестинци. По едно време палестинците спират да
стрелят. Евреите плахо се промъкват до тях и питат:
- Хей, вие!
- Какво?
- Защо спряхте да стреляте?
- Ами... Свършихме куршумите.
- Аха - усмихнали се евреите - Ами тогава да ви продадем няколко?

***

- Добре ли си с английския?
- Да.
- Как ще кажеш: Ела тук.
- Comе here.
- А как ще кажеш: Отиди от другата страна на реката.
- Ще отида от другата страна на реката и ще кажа: Come here.

Всяка сутрин нови вицове

четвъртък, 8 май 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-329!

ГЕРБ иска оставката на Мая Манолова

Депутатите от ГЕРБ внесоха в парламента искане за предсрочното освобождаване на Мая Манолова (БСП) като зам.-председател на Народното събрание. Според тях тя системно нарушавала правилника, а днес надминала всички норми и правила, като не давала думата на опозицията.

Манолова отговори, че депутатите на Бойко Борисов следват старата си тактика - "нищоправене, губене на време в самоцелни парламентарни разправии". И се извини на българските полицаи, че личността й се оказала за депутите по-важна от проблемите на МВР. В пленарната зала вече втори ден се разглежда на второ четене новият закон за вътрешното министерство.

Путин тренира ракетен ядрен удар

Руският президент Владимир Путин нареди провеждането на тренировка за нанасяне на ответен масиран ракетен ядрен удар, съобщи РИА Новости.

Учението е било планирано през ноември миналата година и се проведе в четвъртък.

Тренировката беше наблюдавана от Националния център за управление на отбраната от президентите на Белорусия - Александър Лукашенко, на Армения – Серж Саргсян, на Таджикистан – Емомали Рахмон, и на Киргизия – Алмазбек Атамбаев.

По време на тренировките е проверена готовността на ракетните войски и артилерията, авиацията, както и отговор на масиран ракетен удар с ядрено оръжие и система за противоракетна отбрана.

Военните изпълниха успешно учебно-боеви задачи. Ядрените сили демонстрираха способност за пускане на междуконтинентални балистични ракети в най-кратки срокове, обяви министърът на отбраната Сергей Шойгу.

По време на тренировката е имало забавяне на изпълнението на задачи от новата установка ТОС-1 „Буратино“, която стреля до 3 км с 220-милиметрови неуправляеми реактивни снаряди.

По заповед на Путин проблемите при оперирането с установката ще бъдат отстранени.

Шойгу обяви, че е планирано увеличаване на потенциала на руската армия чрез закупуване на нова техника – до 2016 г. ракетното въоръжение ще бъде обновено със съвременни образци до 80%, а до 2021 г. - на 100%.

В Донецк ще правят референдум на 11 май

Депутатите на самопровъзгласилата се „Донецка народна република” отказаха да отложат провеждането на референдума, насрочен за 11 май. Това съобщи един от лидерите на проруските сепаратисти Андрей Пургин.Според ИТАР – ТАСС това решение е било взето на общо събрание на депутатите в Донецк единодушно. Според участниците във вземането на това решение, „народът на Донбас иска референдум и никой няма право да го лишава от това”.

848 свещеници изгонени за сексуално насилие върху деца

Ватиканът е изгонил завинаги от лоното на католическата църква 848 свещеници, обвинени в сексуално насилие върху деца. Пак заради разюздана педофилия, но по-леки наказания, Светият престол е наложил на други 2572-ма божи служители. С цел пресичането на свещеническите мераци за свежа плът занапред Ватиканът ще смята посегателствата върху малолетни за мъчения като тези на инквизицията и ще гони до дупка половите маскари в расо.

Точната информация за наложените от Светия престол наказания на уличени в педофилия свещенослужители бе съобщена във вторник следобед от постоянния представител на папската държавица в ООН архиепископ Силвано Томази. Според някои вчерашни коментари в италианските медии висшият прелат е бил принуден да го направи след обвиненията напоследък на Световната организация към Ватикана, че чиновниците му шикалкавели с конкретните данни за ширещата се сред божите служители педофилия.

Освен това през миналия февруари върховете на Католическата църква бяха нарочени в специален доклад, че едва ли не прикривали сексуалния тормоз, на който похотливците – католически попове, подлагали момченца и момиченца. Посланикът – владика Томази, е оповестил в детайли и за пръв път броя на отлъчените от църквата и наказани за последните десет години свещеници пред специалната комисия на ООН в Женева за мониторинг на изпълнението на Международната конвенция за борба с мъченията.

Ако се вярва на публикациите в италианския печат, то инициатор на суровите мерки срещу педофилите на католическата църква е почитаемият папа Бенедикт XVI. Той се възкачва на престола на свети Петър през април 2005 г. след смъртта на свети Йоан Павел II. Донякъде папа Ратцингер е бил подтикнат да погне педофилите в расо и поради съдебните процеси в САЩ срещу тези похотливци, заради които Ватиканът е осъден да плати десетки милиони долара обезщетения. Истинската борба срещу тях обаче започва сегашният папа Франциск, който вече многократно обяви, че ще направи всичко което е по силите му и с Божията помощ, за да изкорени от църквата пагубното за нея зло.

Вицове, май 2014г.

Дограмата не е лоша

СмЕх

Жена се занимава с едногодишното си дете в стаята му и му говори:
- Щастливец си ми ти - наспа се, събуди се, похапна, поигра, сега акаш, след това пак ще заспиш.
При това от тоалетната се чува гласът на мъжа и:
- Имам право на това - неделя е!

***

"Бирата е най - великото изобретение.... И колелото не е зле, ама въобще не върви с пържени картофки.”

***

Никога не говорете лоши неща по адрес на бившите си гаджета-нека и други се прецакат.

***

Два кораба се срещат в тесен канал. Единият български, другият американски. Не могли да се разберат как да се разминат. Единият капитан вика:
- Бегай у лево!
А американеца:
- Гоу лефт!
И така цял час. След дълго умуване капитанът на българският кораб влиза и пита:
- Абе знае ли някой от вас английски?
Всички се ослушват и само готвача вика:
- Аз знам... малко!
Излиза той на палубата и вика:
- Ду ю спийк инглиш?
Всички американци реват:
- Йеееее!
- Ми, бегай у лево тогава !

***

Двама приятели си говорят.Единият:
- Чух,че жена ти катaстрофирала с новата ти кола.Как е тя?
- Засега е добре....заключила се е в банята!

***

Стара турска поговорка:
"Ако някой ти лиже задника, не бързай да се радваш. Може да е за смазка.”

***

Всяка сутрин нови вицове


сряда, 7 май 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-328!

Масов бой между червени и сини фенове

Масов бой помрачи битката за волейболната титла при жените между ЦСКА и "Левски".

Масовото меле е настанало пред зала "Христо Ботев", докато вътре в нея е започнал третия гейм. В боя са участвали около 40 човека. Още щом пристигнала полицията, феновете се разбягали в различни посоки. Повечето стъкла на залата са изпотрошение.

Враждуващите агитки са използвали камъни, столове и всякакви други подръчни средства.

Малкото полицаи не успяха да овладеят ситуацията на време, като и частните гардове не бях
а достатъчно подготвени. След сблъсъка има пострадали запалянковци и на двата отбора, като добрата новина на този етап е, че няма невинни ранени, а и волейболната среща не беше прекъсната, тъй като сбиването беше извън залата.

Моника Люински пише за аферата си с Бил Клинтън

След 10 години мълчание Моника Люински проговори за аферата си с 42-рия президент в историята на САЩ Бил Клинтън.

"Дълбоко съжалявам за случилото си между мен и президента Клинтън. Нека кажа още един път: Аз. Лично. Дълбоко. Съжалявам. За случилото се", пише Люински в писмо до сп. "Венити Феър".

"Решена съм твърдо да има друг край на тази история. Време е да бъде изгорена синята барета и закопана синята рокля", пише тя.

Според обяснението на бившата стажантка в Белия дом Клинтън се възползвал от нея, въпреки че връзката им била "осъзната" и от двамата.

Люински споделя още, че след аферата и медийния шум тя е била унижавана след като се е превърнала в жертвата в скандала.

Години след аферата Люински все още трудно намира работа.

"Поставиха ми етикет, който не мога да премахна или изтрия", пише още тя.

Скандалът между Клинтън и Люински започва през 1998 година, когато приятелка на Моника Люински записва техен разговор, в който Люински разказва за връзката си с президента. Републиканците виждат в сексскандала възможност за импийчмънт на Клинтън, но той е оправдан и изкарва мандата си до 2000 годината.

"Може би със споделянето на моята история мога да помогна и на други хора, които се намират от тъмната страна на унижението и обидите", пише още в писмото си Люински.
 След скандала от края на 90-те години Люински уверява, че е отказала оферти за работа, от които е можела да печели над 10 милиона долара годишно, защото "не изглеждаше правилно да се приеме".

Скоро влаковете София-Бургас

На тази дата: 7 май 1915г е потопена "Лузитания"

На 7 май 1915 г. германски подводници потопяват британския презокеански лайнер "Лузитания", като от намиращите се борда му 1962 души загиват 1198. Атаката ускорява влизането на САЩ в Първата световна война.

"Лузитания", лайнер на "Кунард", е пуснат на вода през юни 1906 г. и осъществил първото си презокеанско плаване през септември 1907 г. от Ливърпул до Ню Йорк. Тя и двойникът й "Мавритания" са конкуренти на популярните германски океански лайнери.

И двата са най-бързите за своето време, но са по-малки от "Олимпик", "Титаник" и "Британик" на "Уайт стар лайн". Именно скоростта им дава възможност на "Кунард" да поддържа ежеседмична връзка през океана, като двата кораба се движат в противоположни посоки.

След избухването на Първата световна война корабите са мобилизирани, за да играят роля на военнотърговски, но не са използвани реално, тъй като са твърде лесна мишена. През февруари 1915 г. Германия обявява водите около Великобритания за бойна зона и започва атаки по съдовете в тях.

През март "Лузитания" получава инструкции как да избягва вражеските подводници, а на 17 април потегля от Ливърпул на 101-ото си плаване и седмица по-късно е в Ню Йорк. Лайнерът поема на последното си плаване на 1 май въпреки предупрежденията за възможни германски атаки. Въпреки взетите мерки "Лузитания" е засечена и обстреляна с едно торпедо. То пробива голяма дупка в борда и корабът потъва за 18 минути на 12 км от Олд Хед ъф Кинсейл в Ирландия.

Вицове, май 2014г.

СмЕх

В ресторанта на Централна гара Cофия на една обща маса пият, пеят и се веселят 10 човека. Когато алкохолът ги удря здраво по главите по радио-уредбата се чува:
- Внимание! Бързият влак за Варна заминава от 5 коловоз.
Скачат десетимата да гонят влака,ще си счупят краката от бързане. В движение се качва първия, втория, петия... деветия, десетия тича, нo не успява да се качи, спира и започва да се смее.
Доближава се до него човек видял какво става и започнал да го хока:
- Абе, не те ли е срам? Не стига че си се напил. Не стига, че всички се качиха, а ти изпусна влака, ами отгоре на всичко се и смееш.
- Е, как няма да се смея бе? А'м, че тo тия дето се качиха мене ме изпращаха...

***

Никой не ме обича така както моят хладилник. Като ме види и светва от щастие

***

Бележки по авто форуми
Ламборджини:
- - - Странен шум около 345-350 км/ч
Застава:
- - - Кога за последно карахте колата си?
Тойота Приус:
- - - Какви батерии да купя AAA или AA?
Хамър:
- - - Днес катастрофирах. 24 ранени, 10 убити. Трябва ли да взема черната боя от официалния вносител?
До там са 25 километра. Това са си 75 лева за бензин.
Фиат:
- - -Здравейте. Само аз ли съм регистриран?
Форд:
- - -Помощ! Смених всичко и пак не пали!

***

Проблемът на съвременната мода - да напъхаш мини-пола върху макси-задник.

***

Жена седи пред огледалото:
- Да, оръжието на жената- това е нейната красота!
- Което си е вярно, вярно е- обажда се мъжът. -Но твърде много пари отиват за превъоръжаване!

***

Първата Световна Война. Отива един сръбски войник на бръснар в българско село и казва на бръснаря:
- Я сом београдски юнак, ке ме бричиш без сапун!
- Добре, сядай.
Извадил бръснаря най-тъпия си и назъбен нож и започнал да го дере. Дере го, дере го, сълзи започнали да капят от очите на сърбина, но той трай. По едно време не издържал и казал:
Знайш ли, я не сом баш от Београда, море цапни малко сапун!

***

Жена се прибира от магазина , натоварена като магаре .
Вади от торбите и нарежда на масата :
12 бири
6 бутилки вино
3 бутилки водка
4 луканки
2 хляба
Мъжът :
Скъпа , гости ли ще имаме ?
- Не !
- Е за какво са ни тез два хляба ?
Всяка сутрин нови вицове

вторник, 6 май 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-327!

Волен Сидеров пак налитал на бой! Вижте целия разказ

Името на лидера на "Атака" Волен Сидеров бе замесено в поредния публичен скандал. По думите на потърпевш националистът му е налетял на бой в събота вечер в столичен пиано-бар.

За случилото се разказа Андрей Бъчваров, клиент на заведението.
Инцидентът станал в събота след полунощ в пиано-бар "Магнито" на ул. "Раковски" 112. По думите на Бъчваров Сидеров се държал агресивно с посетителите, провокирайки ги с въпроси дали ще гласуват за неговата партия. Зениците му били разширени, а поведението - неадекватно. След като му отговорили, че няма да гласуват за "Атака", той започнал да обижда клиентите, да ги нарича "торба с лайна" и пр., да бута някои от тях. Когато се опитали да го избутат на друга маса, Сидеров ударил два пъти Андрей Бъчваров. Тогава потърпевшият повикал полиция.

Ето целият разказ на потърпевшия, който го публикува във Фейсбук с молба той да достигне до медиите и обществеността:

"В заведението имаше по-малко от 10-на посетители, включително Волен Сидеров, Десислав Чуколов и две жени на средна възраст. В един момент, без никой да го е канил или провокирал, Волен Сидеров започна да обикаля малкото запълнени маси в заведението и да пита всички дали ще гласуват за партия „Атака“. След нашия отрицателен отговор, той видимо подразнен се върна на нашата маса заедно с Десислав Чуколов и започна да крещи, че го обиждаме и сме „груби и невъзпитани“.

При настоятелната молба Сидеров да напусне масата ни, Сидеров видимо изключително надрусан (разширени зеници и особено неадекватно поведение) избутва насила човек седящ до мен и продължава да настоява за „трите ми имена“, „да се разбираме като мъже“ и да използва епитети, най-слабият от които бе „торба с лайна“. При опит за преместване на друга маса и избутването му, Сидеров губи контрол и ме удря два пъти, след което веднага викнах полиция. Това, явно с влязлата в сила присъда за хулиганство, подейства дори на неговото съзнание, защото веднага напуснаха заведението. Днес, на 05.05.2014 е заведена жалба в Първо РПУ в София (бул. Шипченски Проход 8), разполагам с входящ номер и копие от жалбата, в която подробно е описано всичко.

Моята позиция е на предприемач, даващ заплата и осигуряващ до стотинка над 40 човека в България и чужбина. Като български гражданин, аз плащам своите данъци и дарявам каквото мога за всевъзможни каузи свързани с деца и Църквата. Моята позиция е и на представител на национална професионална организация представена в България и в Брюксел и заявявам, че ние работещите често правим невъзможното да отстояваме Българските интереси в чужбина, защото основния предмет на дейност е свързан с инвестиции и то на чужди капитали у нас. С гордост заявявам, че нашите усилия са привлекли над 100 милиона ЕВРО чуждестранен капитал ВЪПРЕКИ трудностите, въпреки бюрокрацията и ужасяващия имидж, който политици като Сидеров упорито налагат у нас и в чужбина. Ние сме бити и ритани от живота достатъчно за да осигурим прехраната на десетки семейства и всяка стотинка е плод на неимоверен труд, стрес и понякога снизходително отношение от Европейски институции заради имиджа създаван от такива като Сидеров. Стискайки зъби обаче е вече НЕВЪЗМОЖНО да сме обект на физическо унижение и ПОДИГРАВКИ от човек, който не е създал НИЩО и харчи НАШИТЕ пари под формата на ДЪРЖАВНА субсидия.
Не мога и няма да се примиря с насадения СТРАХ в обществото от Сидеров и компания. Вече не мога, не искам и няма да търпя бездействието на национални институции от прокуратура до психо диспансери, които въпреки РАЗБИРАНЕТО на ужасяващото блато в което сме изпаднали продължават да осигуряват безпрецедентен политически, битов и медиен комфорт на шайка нео-фашисти, умело залъгващи изпаднали в безпросветна мизерия хора и поддържащи „имиджа си“ единствено и само със скандали. Настоявам на широка гласност на този случай и въпроси към прокуратурата, защо човек осъден за хулиганство буйства по столични заведения."

Лошото време остави самолетите на земята във военния парад за Гергьовден

Въпреки едноседмичните тренировки за военния парад по случай деня на армията днес само
един летателен апарат се включи в парада – вертолет Ми-17. Обявените предварително вертолети Бел-206 и "Кугър", както и изтребителите МиГ-29 и МиГ-21, самолетите "Пилатус", Л-39 и Су-25 не прелетяха над София заради лошото време.
Докато хората очакваха военните авиони, в небето прелетяха няколко пътнически самолета, което разсмя присъстващите на площада.

Днешните тържества започнаха с тържествен водосвет на бойните знамена и знамената - светии на армията, отслужен от Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Той каза, че българският народ винаги е търсил молитвената защита на свети Георги, а българският воин се е вдъхновявал от подвига му, въздигайки молитва към него в трудните мигове на битките за отстояване на родната земя и защитата на българската чест. Затова армията избрала този ден за свой празник.

Цитат на деня: Станишев: Всеки днес да избере дали е с добрите или със змея

В крайна сметка Гергьовден е символ на избора между доброто и злото. Всеки на този ден може да избере дали е с добрите сили или със змея. Това ни предстои и на 25 май, когато са изборите за европейски парламент. Това заяви водачът на листата на БСП Сергей Станишев във видеообръщение от официалната си фейсбук страница.

Много убити при вчерашните сблъсъци в Славянск

Според министъра на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков броят на загиналите при вчерашните сблъсъци в Славянск надхвърля 30, според "Народната самоотбрана" те са около 20.

До кръвопролитията се стигна в хода на проведената от украинските войски "антитерористична" операция, която бе назначена от новото правителство на Украйна.

Украинският министър Аваков съобщава за повече от 30 загинали само сред поддръжниците на федерализацията на страната.

"Днес ние загубихме четирима бойци, имаме и 20 ранени. Според нашите оценки терористите загубиха 30. Имат десетки ранени. Има много кримчани, срещат се и руснаци. Днес имаше и чеченци. Наш хеликоптер направи аварийно кацане – пилотите са спасени ", пише вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков, цитиран от УНИАН.

Поддръжниците на федерализацията в Славянск съобщават за 20 загинали в хода на сраженията в града вчера.

Честит Гергьовден!

Днес се чества паметта на Св. Великомъченик Георги Победоносец, който е сред най-почитаните у нас светци още от покръстването на българите преди 11 века. Св. Георги е от малкото светци, почитан и славен както от християни, така и от мюсюлмани. Празникът се чества като Ден на храбростта - празник на Българската армия. Празник е и на земеделците.

Вицове, май 2014г.

СмЕх

Баба Яга хванала млад и красив мъж:
- Ще те питам нещо. Ако отгатнеш, ще ти се отдам, ако не отгатнеш – ще те изям!
- Питай!
- Зелена е, скача в блатото, започва с ЖА и завършва на БА.
- Скакалец!
- А-а-ах, палавник такъв, отгатна!

***

Тинейджърка пита радио Ереван:
-Какво е да имаш пеперудки в стомаха?
-Моето момиче, не забравяй, че за пеперуди в стомаха от някъде трябва да ти влезе гъсеница.

***

Истинският български джентълмен подава ръка на жена си, когато тя излиза от мазето с чувал картофи.

***

- Прощавайте, тук ли се провежда срещата по проблемите с преждевременната еякуалация?
- Тук, но срещата свърши малко по-рано!

***

Един човек намерил стара бутилка на брега на язовира и гледа вътре - дух. Търкал бутилката, никакъв ефект. Търкал час, два и накрая от бутилката се чул отегчен глас:
- А, маани тапата, бе!!!

***

Двама ВиК техници - стар и опитен и млад стажант - стигат до мястото на повредата - канализационно-отходна шахта, догоре пълна с лайна!
Старият без колебание се съблича и се гмурка вътре. След малко изплува:
- Ключ 16!
Младият подава. Онзи пак се гмурка, изплува:
- Ключ 20!
Младият подава...
- Трети ключ!
...
Минава време, старият се помотал там, изплува - фекалиите се оттичат. Аварията е ликвидирана. Излиза от шахтата, поизчиства се и с гордост произнася:
- Учи се, младежо, иначе цял живот ще подаваш гаечни ключове!

***

Най-сетне измих прозорците,гледката навън вече ми е с HD качество.…
 
Всяка сутрин нови вицове

понеделник, 5 май 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-326!

Цитат на деня:

Нешка Робева за "България без цензура": Тези млади хора няма да ви излъжат...

Руска правозащитничка: Референдумът за Крим е менте, само 15% искали присъединяване към Русия

Крим фактически Крим не е гласувал за присъединяване към Русия - такова сензационно
заявление се е появило на сайта на Съвета на президента на Русия по въпросите за развитие на гражданското общество и правата на човека. Това съобщава сайтът ТСН.ua, цитиран от unian.net.

Информацията кардинално противоречи на предишните цифри на Кремъл - за почти 97% поддръжка за присъединяването на Крим към Русия. "По данни на членовете на президентския съвет, на мартенския референдум за статуса на Автономната република са гласували над 30% от гражданите. Половината от тях са се обявили за присъединяване към Русия. Съдбата на украинския Крим определи прорусийското малцинство - около 15 на сто, съобщава още ТСН.ua.

Подобни бяха данните от гласуванията, които обнародва и Меджлиса.

Това доказва, че анексирането на Крим няма нищо общо с волята на болшинството кримчани. Неудобната новина бързо е била свалена от президентския сайт, пише още в информацията. Правозащитничката Светлана Ганнушкина, една от тези, които изследваха кримските настроения, е била откровена с украинските журналисти. В интервю за "Канал 24" тя каза, че Русия е опозорила кримската кампания.

Наша акробатка пострада при инцидент в американски цирк! Видео

Най-малко 20 души са ранени при падането на платформата по време на акробатичен номер в цирк в Провидънс в американския щат Рок Айлънд в неделя. При инцидента осем акробати паднаха от високо на земята.

Българката Виктория Медейрос и съпругът й - бразилецът Андрей, са сред пострадалите по време на акробатичен номер в цирк в Провидънс, Рок Айлънд, съобщи bTV.Виктория е настанена в болница без опасност за живота. По думите на мъжът й Андрей нашенката има счупвания, но се чувствала добре. Мъжът уточни пред Нова телевизия, че от цирка са му забранили да говори.

Вижте какво се случи:

Видео

Вицове, май 2014г.

СмЕх

Жена в командировка звъни на мъжа си:
- Къде си?
- В къщи, мило, легнах си вече.
- Хайде сега снимай ми баркода на матрака и ми прати да видя!

***

Съберете десет капачки от кока-кола, 10 опаковки от шоколад, 10 празни цигарени кутии, 10 празни бирени бутилки... Абе с две думи, почистете я тая къща бе!

***

Гостенин от София отива в Перник и го черпят с местна люта ракия.
Удря една глътка и му изскачат искри от очите.
- Какво е това чудо, бе! Колко градуса е?
- Не знаем - отговарят перничани,
ама една бутилка стига за около десет сбивания.

***

Психиатър разговаря с пациент.

- Разбирам, че се оплаквате от нерешителност.

- Как да ви кажа, докторе. И да, и не.

***

Сутрешен разговор в кухнята.

- Скъпа, сипи ми едно уиски.

- Какво уиски?! Осем и половина сутринта е!

- Добре де, сложи вътре и две лъжички мюсли.

***

Лекарите в една болница обявили стачка и изпратили писмо с исканията си. Министърът казал, че ще им отговори, след като дойде фармацевт да разчете писмото.

***

Разговор в автобуса:
- Ама госпожо, направете забележка на детето си! Непрекъснато ме имитира!
- Няма проблеми, госпожо! Иване, веднага престани да се правиш на идиот!

Всяка сутрин нови вицове

неделя, 4 май 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-325!

Пеевски не уважи старта на кампанията си

Вторият кандидат на ДПС в листата за евроизборите Делян Пеевски не се появи на днешното официалното откриване на предизборната кампания на партията в котелското с. Ябланово, съобщи Дневник.

На събитието присъстваха всички останали кандидати за евродепутати в листата. Представяйки поименно кандидатите, председателят на партията Местан кратко уточни, че „за съжаление“ Пеевски не е е имал възможност да присъства днес.

Бербатов става актьор! Видео

Димитър Бербатов потвърди желанието си за актьорска кариера след като спре с футбола, пише "Дейли Мейл".

Нападателят на Монако говори пред официалния сайт на Монако и каза, че се интересува не само от футбол.

"Цял живот съм се опитвал да правя различни неща... хубави неща. Правя нещата така, така както ги виждам. Мисля, че се справям добре. Не е правилно да ме сравняват с Кантона. Той е страхотен футболист и много ми харесваше, когато вкара гол и вдигне яката си. После стана актьор, а аз съм голям фен на филмите. Когато приключа с футбола, ще се пробвам в някои филм. Определено ще опитам, защото мисля, че съм добър", заяви Бербатов.


Футболистът вече има няколко предложения за епизодични роли в родни продукции, а връзката му с киното е още след трансфера в Англия, когато го обявиха за двойник на актьора Анди Гарсия.

Видео