сряда, 14 януари 2015 г.

След 3 седмици ваканция парламентът заработи!

Започна новата пленарна сесия след депутатската ваканция.


Стабилно управление на България е възможно и без участието на ДПС - този политически извод от първите месеци на управление на ГЕРБ изведе заяви лидерът на ПГ Цветан Цветанов в декларация от парламентарната трибуна.
Цветанов посочи още, че се е потвърдило правилото десните управления да поправят грешките на БСП, допуснати преди тях и не подмина и друго заключение - че "два месеца след съставяне на правителството партия ГЕРБ издържа успешно историческия изпит, на който бе подложена". Цветанов се похвали още, че стартираме 2015 г. с върнато доверие в очите на международните ни партньори и първи стъпки към провеждането на дългоочакваните реформи в сферата на пенсионното осигуряване, здравеопазването, образованието, администрацията и съдебната система.

Местан пак заплаши с предсрочен вот, ако ПФ остане във властта

"И в тази сесия ДПС ще гласува според своята идентичност и политическа прагматика. Ако на някого тази проблематика се губи, то нека да не търси за собствената си реформаторска немощ изкупителна жертва в лицето на ДПС", заяви лидерът на партията Лютви Местан по повод откриването на новия политически сезон. Той се обърна към ГЕРБ: "ДПС не вижда във вас свой враг, а политически опонент".

"Време е за истинско смирение, а не за агресия, но ваша е властта, ваша е отговорността, както и изборът, разбира се", обобщи Местан, който отново заплаши с предсрочни избори, ако Патриотичният фронт остане във властта.

Радан Кънев: Каквото не започнем днес, няма да го започнем изобщо

"Започва най-важният парламентарен сезон за повече от десетилетие насам. България удари дъното на кризата на политическата власт, на институциите и на финансите си. Мнозина от нас са изкушени да мислят само за следващите избори. Ако мислим само за предстоящите местни избори, а след това за президентските избори, рискуваме парламентарните да се наместят някъде по средата".

Това каза лидерът на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев в речта си при откриването на новия парламентарен сезон.


"Нашите приоритети нямат нищо общо с местните избори през есента. Нашите приоритети имат по-дългосрочен характер - да върнем България на реформаторските релси. Ще търпим критика, че в програмата ни липсват срокове. Повечето срокове бяха вчера. Каквото не започнем днес, няма да го започнем и до края на управлението", заяви Кънев.

Волен Сидеров: Не приемам холивудската нискобюджетна пиеса "Шарли"

Годината започва при невероятна международна ситуация с голямо напрежение. Наблюдаваме във Франция нискобюджетна холивудска продукция. Не видяхме нищо от това, което ни казаха за събитията в Париж и после подканиха целия свят да се възмущава. Аз не приемам пиесата Шарли. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той допълни, че не приема и това, че терористите правят някаква акция в центъра на Париж и нямат подкрепата от френските спецслужби.
Ще направя неделно училище за всички народни представители, особено за онези, които смятат, че историята започва с техния мандат, за да им кажа, че ислямският радикализъм е роден от ЦРУ. Нека прочетат Вашингтон поуст от 1992 г., където пише, че Рейгън е подписал директива 166 за тайна военна помощ за муджахидините, плюс непрекъснат поток от терористи, контролирани от ЦРУ и Пентагона, заяви Сидеров.


Нека ви стане ясно, че това, което днес наричаме ислямкски радикализъм и е применик на "Ал Кайда" беше създадено от ЦРУ и огромни средства бяха дадени на муджахидините, допълни той. Сидеров се закани да направи една изложба в парламента, на която ще се вижда как "великия" Збигнев Джежински, "онзи шахматиста, с голямата шахматна дъска", обучава муджахидини да държат автомати.

Обновено!