четвъртък, 8 януари 2015 г.

Предстои развръзката! Братя Куаши са се барикадирали с калашници и базуки на 57 км от Париж! Обновява се

Над градчето, където братята са се
барикадирали, вече кръжат вертолети
Медиите във Франция потвърдиха новината на "Ле Фигаро", че двамата братя – терористи са се барикадирали в къща на около 57 км северно от Париж. Акцията по залавянето им тече и в момента.
Братята терористи Саид и Шериф Куаши, обградени в къщата, са тежко въоръжени, съобщават още френските медии. Те използват автомати „Калашников” и базуки.

Според телевизия France 3 към градчето прииждат все повече полицейски коли. Над Пикарди кръжат и няколко вертолета.

В изоставения автомобил на терористите – марка "Ситроен С3" бяха намерени 10 коктейли „Молотов” и две джихадистки знамена. Колата бе захвърлена от братята в 19 окръг в Париж, съобщава Франс прес.

Акцията по залавянето на братята терористи Саид и Шериф Куаши в градчето Крепи-ен-Валоа продължава. Към мястото, където двамата са се барикадирали, продължават да пристигат все повече полицаи и военна техника, съобщават френските медии.
Вече са евакуирани няколко сгради, а преди малко полицаи са извели хлапетата от намираща се в близост детска градина.


Междувременно се появи и информация, че Саид и Шериф Куаши са планирали и друг атентат след нападението в редакцията на френския вестник „Шарли ебдо”. Смята се, че именно за това са им били необходими и откритите в захвърлената от тях кола бутилки със запалителна течност.

Щурмуваха къщата с касапите, оказа се празна

Тежка бойна техника пристигна на помощ на полицейските части, които са дислоцирани в Крепи-ен-Валоа. На място вече има стотици полицаи, които обхождат района. Всички изходи от градчето са блокирани.
В Крепи-ен-Валоа вече са пристигнали представители на антитерористичните части RAID и GIGN. Стотици полицаи обхождат градчето дом по дом. Според France24 полицаи са щурмували къщата, в която се смяташе, че двамата братя са се барикадирали, но тя се оказала празна.



"Ислямска държава" обяви за герои касапите от Париж


Радиото на групировката „Ислямска държава” възхвали като „герои” извършителите на кръвопролитната атака срещу редакцията на френското сатирично списание „Шарли ебдо”, предават световните агенции.

"Герои-джихадисти убиха 12 журналисти, работили за френското списание „Шарли ебдо” и раниха 10 други, като отмъщение за пророка (Мохамед)”, се казва в прочетено по радио Al Bayan изявление.

Касапите от Париж са в гората

Свидетел разкри, че е видял как братята Куаши - Шериф и Саид, са зарязали колата си на пътя
близо до градчето Лонгпон и са хукнали в гората. Акцията по залавянето на джихадистите касапи, които убиха 12 души в Париж, продължава. Родените в Алжир терористи нахлуха по време на планьорка в редакцията на сатиричното списание "Шарли ебдо" и застреляха 10 души. От куршумите им загинаха и двама полицаи.
Тежка военна техника е заградила района, където се укриват терористите. Спецчастите също са на крак и са по петите на бегълците.

88 хиляди френски полицаи, жандармеристи и военни са се включили в акцията по издирването на двамата братя Шериф и Саид Куаши. Градчето Крепи-ен-Валоа буквално е обсадено.
Полицаи обхождат и съседните райони и проверяват селата къща по къща.


Френските медии разпространиха мнението на експерти по сигурността, според които братята са много опасни, защото нямат какво да губят. Те предупреждават, че Шериф и Саид могат да предприемат самоубийствена акция, при която да загинат още хора.

Обновява се!