четвъртък, 22 януари 2015 г.

Бивш зам.-министър стана стенограф, за да запази ведомствено жилище

Бившият зам.-министър на правосъдието Сабрие Сапунджиева си е намерила работа като съдебен стенограф по заместване в Софийския административен съд, за да запази ведомственото жилище, в което живее от 2002 г.  Сапунджиева е започнала работа там във вторник.

Сапунджиева беше пред изгонване от апартамента, тъй като от август миналата година тя вече не е в правителството и затова ползваше жилището без правно основание. Днес стана ясно, че тя е пуснала молба до министъра на правосъдието Христо Иванов да запази апартамента, докато си намери друга държавна работа и има основание да го обитава. Иванов обаче не е отговорил на молбата й.

В биографията си новата съдебна стенографка освен зам.-министерски пост от квотата на ДПС, има и позиция като заместник-шеф на ЦИК, член на Комисията за конфликт на интереси и секретар на президента.

Неофициалният коментар от Министерството на правосъдието е, че ще трябва да проверят дали новата позиция на Сапунджиева в съдебната система й дава право на ведомствено жилище.