неделя, 25 януари 2015 г.

Вицепрезидентът Попова не е Шарли!

На въпроса дали би казала за себе си „Аз съм Шарли“, вицепрезидентът заяви: „Не. Не бих
казала, защото въпросът е комплексен“. „Мимолетната емоция на световните лидери, /.../ тя е хубава картина като солидарност, обаче аз съм човек и на разума“, обясни тя и добави, че трябва да се стигне по-надълбоко и да се зададе въпроса защо всъщност се стигна до събитията в Париж.
„21 век започна страшно“, коментира тя световните събития. „Отново ще излязат на преден план религиите, националната идентичност и това, че трябва да живеем заедно“, прогнозира тя.
Според нея, световните лидери трябва да се замислят много повече за социалните аспекти на икономическата политика и да покажат повече загриженост за обикновените хора. Попова остро разкритикува поведението на делегатите на Световния икономически форум в Давос, които пристигнали с луксозни автомобили, самолети и демонстрирали висок стандарт. „Боже мой, какво е това чувство за социалност? Има ли свян, има ли срам, има и някаква мярка?“, възкликна тя. Според нея, тези хора „нямат социална чувствителност за това, което се случва долу в низините, какво се случва по света“.