вторник, 20 януари 2015 г.

Бойко Борисов на бизнес срещата с кръга "Капитал"

Противно на подозренията, че евентуалното присъствие на Бойко Борисов на бизнес срещата между правителството и организациите, свързани с кръга "Капитал", ще подкрепи някоя от спорещите икономически страни, премиерът опита да изгради мост между тях. В момента в хотел "Шератон" са семейство Прокопиеви и свързани с тях предприемачи, с малки изключения.
На иначе традиционното събитие демонстративно няма представители на най-големите работодателски организации, начело с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българска стопанска камара (БСК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП) и Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Борисов каза, че не е добре бизнесът да се дели и не прие определението на открилия срещата - съсобственикът на издателската група "Икономедиа" Теодор Захов, че в залата са представители най-светлите и най-чисти фирми в българската икономика. С това той посъветва организаторите да не делят бизнеса, а да се стремят към обединението му.

Припомням, че вчера и първата дама излезе на протест в подкрепа на кръга "Капитал".