сряда, 28 януари 2015 г.

Родната полиция ни пази!

Жена от София се оплака, че е зверски пребита от полицай в метрото. Инцидентът се е случил
на метростанция „Надежда” на 18 януари, малко след 21 часа.

Добринка Божилова и приятелят й влезли в метрото. Пред касите станала разправия, пристигнал полицай и им поискал документите. Добринка нямала. Помолена е от униформения, тя и приятелят ѝ отишли в служебната стая. Какво се е случило там обаче, не е съвсем ясно - вътре камери няма.

„Влязохме в стаята доброволно. Полицаят се държеше агресивно, каза на приятеля ми, че мирише неприятно и му сложи белезници. След това започна да ме бие”, разказа по Нова телевизия пострадалата Божилова. Според нея тя не е провокирала с нищо униформения.

Добринка не знае колко е била удряна от униформения, защото още след първото кроше изпаднала в несвяст. „По думите на моя приятел с четири удара лицето ми е било цялото в кръв”, добави жената и заяви, че носът ѝ също е бил счупен. Мъжът също е пострадал. Той е със счупена лява ръка и е в гипс. 

От полицията пък твърдят, че двамата са били пияни.

„Все още изясняваме обстоятелствата. От доклада на служителя, които е бил на смяна, се установява, че лицата са били агресивни и на мъжа са сложени белезници. Това отключва агресията на жената, която се нахвърля върху полицая”, твърди Борислав Муеров, началник на охранителна полиция към СДВР.