вторник, 27 януари 2015 г.

Снежната стихия в Ню Йорк се развихри!

Сн. Reuters
Забрани за пътувания бяха издадени в няколко гъсто населени североизточни щата на САЩ, включително в метрополията Ню Йорк, заради снежните бури и очаквани снеговалежи от 60 до 90 см, предадоха осведомителните агенции. До вчера следобед в Ню Йорк беше натрупал 10 см сняг, който продължи да вали. Повечето училища в града вчера бяха отворени, но днес се очаква децата да си останат у дома.
Някои кампании са дали отпуск за днес на персонала си. Заради бурята театрите по Бродуей бяха затворени и 27 пиеси и мюзикъла не бяха играни.

В Пенсилвания беше измерена снежна покривка с дебелина 20 см. Метеоролози предупреждават, че фронтът върви на североизток и ще засегне и Бостън. Извънредно положение е обявено в Ню Джърси, Кънектикът, Масачусетс и части на щата Ню Йорк. Въведени бяха ограничени на движението на метрото в Ню Йорк, Джърси сити и Бостън. Намален е броят на влаковете "Амтрак" между Вашингтон и Бостън; автобусната компания "Грейхаунд" също съкрати курсовете из североизточните щати. "Делта еърлайнс" отмени вчера около 730 свои полета, а "Юнайтед еърлайнс" обяви, че отменя всички днешни полети от летище "Нюарк" в Ню Джърси, както и от Ню Йорк, Бостън и Филаделфия. Подобни мерки за днес обявиха също "Американ еърлайнс", "Ю Ес еъруейс" и други авиопревозвачи.