вторник, 6 януари 2015 г.

По пътя на луканката

Абсурд с пратка на „Български пощи" остави българка, живееща в Япония, без подаръци за
празниците, съобщава Нова тв. Оказва се, че тъй желаните от нея луканка и лютеница, заедно с други изненади от родината, не пристигнали при нея, а в Нигерия, благодарение на служители на „Български пощи".

Едуард Вичинян решил да зарадва сестра си и нейното семейство с колет. Отишъл в клон на „Български пощи" и пуснал колет до Япония, който му струвал цели 100 лв.

„Вътре сложих две якенца за малките на сестра ми. Другите неща са съответни неща, които знам, че ги няма в Япония – луканка, лютеница . . . Опитах да питам служителката кога ще пристигне, дали знаят поне приблизително кога горе долу може да пристигне колетът, но казаха, че няма как да ми отговорят на този въпрос", обяснява той.

„Попитах и съответно какво горе долу може да съдържа колетът и на този въпрос не можеха да ми отговорят. Попитах и дали тя трябва да иде да си го вземе или ще й го доставят до вкъщи, но казаха, че на този въпрос не могат да ми отговорят. Общо взето нямаше въпрос, на който можаха да ми отговорят, освен колко струва колетът", продължава мъжът.

На 15 декември колетът заминава за Токио. 10 дни по-късно обаче мъжът решава да провери в системата за проследяване на колети дали всичко е наред с неговата пратка. Тогава остава шокиран, защото вижда, че колетът му не пътува към неговата сестра, а е в Нигерия.

Служител на „Български пощи" обяснил, че няма представа защо пратката му се е озовала там. Така сестрата на Едуард не успяла да вкуси от българските лютеница и луканка. Мъжът може да подаде жалба за случилото се и да чака отговор от „Български пощи".

Днес системата за проследяване на колети показва, че луканката е тръгнала от Нигерия, но за къде още не се знае...