петък, 9 януари 2015 г.

Няма край! Въоръжени са взели заложници в Монпелие! Обновява се

Неизвестни лица са взели заложници в магазин за бижута, разположен в центъра на френския град Монпелие, предаде РИА Новости, позовавайки се на местни медии.
Предполага се, че престъпниците държат в плен един или двама души. Мястото на инцидента е отцепено от силите на полицията, които предполагат, че целта на нападателите е извършването на грабеж.

Мъжът е нахлул в бижутерийния магазин към 15:00 часа, но притиснат от полицията се барикадирал вътре, като задържал при себе си двама души за заложници. Униформените са евакуирали всички съседни магазини и са отцепили периметъра.
Очевидци съобщават, че към 18:00 часа местно време е имало прекъсване на тока, което е оставило целият квартал на тъмно за доста време.

„Все още нямаме докзателства дали се касае за терористи. Вътре в магазина е доста тихо, никой не се е опитвал да се свърже с нас.” Това е заявил кметът на Монпелие Филип Сурел.
Днес следобед стана ясно, че двама въоръжени мъже са нахлули в бижутерски магазин в центъра на града. След като били притиснати, те успели да вземат двама души за заложници, пише midilibre.fr.



Жителите на Монпелие са в паника, притеснени, че може да се касае за трета акция на терористите. Много от тях са се скупчили около бижутерийния магазин и наблюдават развитието на ситуацията.

Нападението над бижутерски магазин в Монпелие и взимането на заложник са най-обикновен обир, това обявиха  френските медии.