вторник, 24 февруари 2015 г.

БСП Варна на протест срещу 16-те милиарда

Борислав Гуцанов
Членове и симпатизанти на градската и областната организация на БСП във Варна излизат на протест срещу решението на кабинета „Борисов 2“ за поемане на нов държавен финансов дълг в размер на 16 млрд. лева. Това обяви пред „Фокус” Борислав Гуцанов, лидер на червените във Варна и бивш председател на общинския съвет.

По думите на Гуцанов този заем може да доведе до фалит на държавата и ще обрече на плащане българите за десетки години.  Той припомни, че преди една година, когато правителството на Пламен Орешарски поиска да изтегли 1 млрд. лв., това доведе до недоволство и масови протестни прояви.

Областният лидер на столетницата коментира още, че сега ГЕРБ и Бойко Борисов обясняват, че при сумата от 16 млрд. лв. няма никакъв риск за финансовата стабилност и платежоспособност на държавата. Борислав Гуцанов заяви, че хората ще излязат, за да кажат “стига” на всичко това, което се случва в България.

“Дано всеки от нас осъзнава, колко е важна неговата роля и неговите действия, защото никой друг не може да спре това безумие, което се случва в държавата, освен самите ние”, призова Гуцанов.

Лидерът на БСП изрази увереност, че варненци ще покажат своята позиция.

Протестът ще се проведе от 18 часа пред сградата на Областна администрация – Варна.