събота, 7 февруари 2015 г.

Сензация! Опашка за книга

Целия ден жълтите павета бяха окупирани от хиляди чакащи за автограф на премиерата на
книгата "Нещата, на които не ни учат в училище".
Кой всъщност е автор на тази книга и защо предизвиква такъв интерес? В интернет го наричат "царят" на YouTube, Vbox или просто "царят на клиповете". А той всъщност е Емил Конрад - български "влогър". Не, няма грешка в правописа. Блогърът е човек, който пише съдържание в интернет, а влогърът (video blogger - vlogger б.а) снима клип и го публикува. Конрад снима клипчета на различни теми, но днес предизвика небивал интерес с представянето на книгата си "Нещата, на които не ни учат в училище".
През целия ден стотици хора чакаха пред книжарницата в гранд-хотел "България", за да си купях книгата и да получат автограф от тийн идола. В дебютното си заглавие Емил Конрад споделя свои лични размишления и преживявания в типичния си шеговит и прям стил. Историите са 12 на брой заради дванайсетте години, прекарани в училище. Последната, тринайсета, глава е оставена за читателите - всеки сам може да допише книгата.

Емил Конрад започва да снима клипове 2006 г., когато е на 17 години. Първите му видеа са на английски език, по-късно породължава и на български, и всъщност тогава започва да набира популярност в мрежата. Разказва за нещата, които му се случват в реалния живот, по забавен и атрактивен начин. Снима в дома си и сам обработва видеата си. Създава различни персонажи, най-известният от които е Силвето, която изиграва сам. Най-популярните му поредици от видеа са "Истината или се осмеляваш" и „Войната на половете". В профила си в социалните мрежи представя себе си като режисьор.

Понастоящем има над 200 хиляди фена във Facebook, над 133 хиляди абоната в YouTube и над 18 хиляди във VBox7.
ВИДЕО

Къде да живея?