неделя, 22 февруари 2015 г.

Видео от терористичния акт в Харков!

Бомба избухна по време на патриотично шествие в източния украински град Харков, който е под контрола на Киев. Двама души загинаха, 10 бяха ранени.
Задържани са заподозрени за експлозията в украинския град Харков. Става въпрос за четирима души, от които е бил конфискуван гранатомет. В града е започнала антитерористична операция и е въведено най-високото ниво на терористична заплаха.

Украинската служба за сигурност заяви, че за днес в Харков са били подготвени няколко терористични акта, предаде РИА Новости, позовавайки се на съветника на директора на Службата за сигурност Маркиян Лубкивский.

Градът се намира на около 200 км от зоната на бойните действия между правителствените сили и сепаратистите, съобщи БТА.

От коментари в социалните мрежи става ясно, че един от загиналите вероятно е Игор Толмачев - един от лидерите на протеста на Майдана в Киев.
Взривът в Харков е заснет от мъж, който случайно се е разхождал по улицата в същото време. Както си личи от камерите, запечатани с помощта на мобилен телефон, няколко десетки участници в проукраинското шествие вървят по улицата. В следващата секунда се чува силен гръм и те в паника се разбягват.
Мъжът, който е заснел видеото, опитал да разбере какво се случва, но чул само стоновете на пострадалите и викове: „Моля ви, някой да намери лекар!”
Експозията е станала в момента на формирането на колоната пред Двореца на спорта, преди да тръгне към площада на коституцията, където трябва да се проведе панахида за загиналите украински воини в източна Украйна.

Видео