събота, 28 февруари 2015 г.

АБВ иска оставката на финансовия министър

АБВ иска оставката на финансовия министър Владислав Горанов, обяви заместник-председателят на партията Румен Петков пред Нова тв. Причината е гласуваният дълг от 16 млрд. лв., който в последния момент се оказал с 2 млрд.лв. по-малко.

"В резултат на много сериозния натиск, който АБВ и нашата парламентарна група оказа върху правителството и министъра на финансите, имаме декларация от трибуната на Народното събрание, че не се говори за 16 млрд. лева, ангажиментът, който финансовият министър пое е, че ще бъдат редуцирани 2 млрд. от тегленето за покриване на кредита. Това е логиката на президента Първанов. Той счита, че това нещо трябваше да бъде скрепено със съответните промени в ратификационния договор, който беше внесен в НС. Не е нормално в продължение на 20 дни да обясняваш на парламентарните политически сили, на обществото, че дългът е този и нито стотинка по-малко", заяви Петков.

Петков коментира и заявеното намерение от страна на Георги Първанов да си подаде оставката, с това, че той бил нужен на партията.