събота, 28 февруари 2015 г.

Разстреляха опозиционера Борис Немцов в Москва! Обновена

Видният руски опозиционер Борис Немцов бе убит в Москва.


Председателят на опозиционната партия ПАРНАС бил застрелян с 4 куршума на Големия каменен мост, където се разхождал с приятелка украинка. По него стреляли от преминаващ бял автомобил. Изстрелите били 6, но 4 са го улучили. Той починал от раните си.

След убийството властите в Москва започнаха операция "Прихващане".
Немцов бе сред най-заклетите противници на президента Владимир Путин. Той неведнъж бе арестуван за участие в забранени от руските власти протести.

Потребител на социалната мрежа Instagram се оказал на място.
 Малко след публикуването, тази снимка беше свалена от мрежата.
Борис Ефимович Немцов е роден през 1959 г. в Сочи. Влиза в политиката след края на
комунизма. Бил е депутат във Върховния съвет и пълномощен представител на президента Борис Елцин.

По време на августовския пуч срещу Михаил Горбачов през 1991 г. е неизменно до Елцин в Белия дом в Москва. Води преговори с Таманската дивизия и дивизия "Дзержински" на КГБ и и убеждава да заемат страната на властите.

През 1997-1998 г. Немцов е вицепремиер на Русия. Бил е и губернатор на областта с център Нижний Новгород.

Владимир Путин: Това е поръчка

Президентът на Русия Владимир Путин е бил информиран незабавно за убийството на Борис Немцов, предаде РИА Новости. Държавният глава е наредил на ръководителите на Следствената комисия, МВР и Федералната служба за сигурност да създадат следствена група за разследване на убийството на политика и да поемат контрола над хода на следствието, съобщи говорителят на Кремъл Дмиртий Песков.

„Путин е отбелязал, че жестокото убийство има всички признаци на поръчково и носи изключително провокативен характер“, каза Песков.

Президентът е изразил съболезнования на семейството на убития.

Из социалните мрежи плъзнаха версии за убийството. Мнозина смятат, че това е провокация преди готвения опозиционен митинг на 1 март, други откровено призовават да бъде свален Путин. В туитер се прокрадна, че Немцов е готвел доклад за действията на руските въоръжени сили на територията на Украйна.

Немцов в едно от последните си интервюта: Страхувам се, че Путин ще ме убие!


В едно от последните си интервюта Борис Немцов предсказва убийството си. На 10 февруари тази година руският опозиционер казва пред изданието "Собеседник": "Страхувам се, че Путин ще ме убие."
"Винаги, когато говоря с майка ми по телефона, тя казва: "Кога ще се спреш да се караш с Путин? Той ще те убие!". Тя го казва напълно сериозно", споделя тогава Борис Немцов.

Неговият съратник в "Солидарност" Иля Яшин потвърждава, че приятелят му у получавал заплахи в интернет почти непрестанно. "не се страхуваше. Смятам, че убийството е политическо и поръчково. Борис не искаше охрана. Той казваше, че и с охрана да е, решат ли да го убият, ще го убият. В личния си живот той нямаше врагове", споделя Яшин, цитиран от Интерфакс.

Гари Каспаров, друг известен опозиционер, обвини директно Кремъл за убийството. "Съкрушен съм, той беше мой много добър приятел. Уби го властта", каза Каспаров.


Премиерът Дмитрий Медведев отсече, че покушението срещу Немцов трябва да бъде разкрито на всяка цена. Така той потвърди позицията на Путин, че убийството е преднамерено и провокативно.

Украинският модел Анна Дурицкая е тайнствената жена, с която е бил Борис Немцов


в последните си минути. 
Дурицкая е 23-годишна.

Според нейните показания, двамата имали среща в централния ГУМ, къедто вечеряли, а после се отправили към площада "Василевский спуск".




И в момента разпитът на украинския модел продължава, тя е единствената свидетелка на
кървавото покушение.

Съдебните медици са извършили аутопсия

„В резултат на попадение на куршум в тялото, пострадалият е получил счупване на ребро, а куршумът е попаднал в жизнено важни органи и смъртта е настъпила в течение на две минути. Първият куршум е попаднал в шията и е продължил към главата, вторият е счупил два ребра, третият е попаднал в сърцето, четвъртият е засегнал черния дроб и стомаха”, съобщава източник на Life News, който определя като причина за смъртта вътрешен кръвоизлив и разкъсване на главния мозък.


Към момента тялото на политика е доставено в Царицинската морга в Москва, където е извършена аутопсията и скоро още по-точно ще бъде определена причината за смъртта.


Килърите на Борис Немцов са избягали от мястото на инцидента със скорост от 60 км/ч.Разследващите имат кадри на на предполагаемите убийци на Борис Немцов. Автомобил със светъл цвят, в който може да са били килърите, е бил забелязан на мястото на убийството на политика. Според кадрите на видеозаписа убийците не са бързали, за да не привлекат внимание към себе си.
Колата, в която може да са се намирали килърите, се е движила със скорост от порядъка на 60 км/ч.
Според източници от полицията, към момента са установени два автомобила, които се предполага, че са били забелязани на мястото на убийството. Става въпрос за бял "Форд Мондео" и "Киа Рио" също в светъл цвят.
Обновена!