събота, 28 март 2015 г.

Изтече аудиозапис от последната минута на еърбъса А320! Видео


Гаджето на пилота: Лубиц искаше да влезе в историята. През нощта крещеше: "Падаме"


Аудиозапис, за който се твърди, че е от борда на разбилия се в Алпите самолет A320, беше
пуснат от ntv.ru. Записът показва последната минута от живота на 150-те души на борда.
Официално потвърждение за истинността на записа няма. На него обаче се чува шум на двигатели, викове на пътници, чести глухи удари, вероятно от опитите на капитана да се върне в кабината и звук на сигнални системи.
Самолетът на компанията Germanwings, изпълняващ полето Барселона - Дюселдорф, се разби във френските Алпи на 24 март. На борда на A320 са били 150 души. За единствен засега виновник за адската самолетна катастрофа е сочен вторият пилот - 28-годишният Андреас Любиц.

След дешифрирането на записите от първата черна кутия следователите стигнаха до заключението, че той съзнателно е снижил височината на полета, а командирът не е успял да му попречи, тъй като Любиц се е заключил сам в пилотската кабина. Съобщено бе също, че първият пилот се е опитал да разбие вратата с брадва, но не е успял.

Гаджето на пилота: Лубиц искаше да влезе в историята. През нощта крещеше: "Падаме"



Лубиц искаше да влезе в историята с ефектен жест, да смени системата, за да го запомнят, разказва бившата приятелка на пилота, който разби самолета в Алпите.

Когато ми приказваше как иска да бъде запомнен от всички, изобщо не ми минаваше през ума, че може да направи подобно нещо, но сега вече гледам на нещата по друг начин, казва гаджето му в интервю за в. "Билд". Андреас бил затворен и можел да пази тайни. Освен това се будел нощем потен с викове: "Падаме", казва тя.  Момичето непрекъснато си спомня след катастрофата думите му "някой ден ще променя системата, ще направя така, че всички да знаят името ми и да ме запомнят".

Двамата се разделили неотдавна. Андреас правил опити да върне приятелката си и дори й подарил кола. Но тя не склонила да продължи да живее с него.

Разследващите органи в Дюселдорф потвърдиха, че Лубиц е получил медицинска забрана да лети, но е скрил това от началниците си. Бил е определен като "негоден за работа", заявява прокурор Кристоф Кумпа, цитиран от Си Ен Ен.


Доктори от болница в Дюселдорф заявиха, че той е бил при тях няколко пъти през последните дни, но не се е лекувал от депресия, а е бил загрижен за диагнозата на болестта му. Те се позовават на лекарската тайна и не искат да оповестят заболяването му.

ВИДЕО