неделя, 1 март 2015 г.

Камера заснела убийството на Немцов! Видео

Телевизионният канал ТВЦ показа запис от видеокамера, която е била поставена сравнително близо до мястото, на което бе убит политикът Борис Немцов в центъра на Москва. Каналът показва кадри от външна камера, която е насочена към Големия Москворецки мост. Тя е снимала убийството, макар и качеството на материала да не е много добро.
Според часовника на камерата убийството е станало в 23.30 часа.
Кадрите показват движението на хората и колите по моста по време на убийството. Към 23.37 часа се виждат двама души, които пребягват под моста. Към 23.42 часа идва полиция, а под моста се забелязват отново двама мъже.

Вижда се също така как един от мъжете, който тича по улицата, се качва в бял автомобил, за който се смята, че е ползван от убийците. Встрани се вижда самотна фигура, вероятно на Анна Дурицкая, която изтичала ужасена от мястото на разстрела.

ВИДЕО



Камери са запечатали последните мигове на Борис Немцов. 


Както вече стана ясно, той ги е прекарал с красавицата Анна Дурицкая. Двамата си уговарят среща в "Боско кафе" в централния ГУМ около 22 часа местно време на 27 февруари.

Любовниците влизат в магазина от различни входове и се чуват по телефон, за да могат да се намерят в тълпата.

Първи на мястото на срещата пристига Борис. Той решително влиза в заведението. Неговата любима се появява 5 минути по-късно. Тя спира за малко на вратата, поглеждайки назад, след което прекрачва прага. Вечеряйки и говорейки си, Анна Дурицкая и Борис Немцов прекарват заедно последните час и половина от неговия живот.


Точно когато Немцов и Дурицкая си тръгват, магазинът изпраща последните си посетители. Около 23:25 часа те излизат от него и се насочват към площад "Болотной". Когато стъпват на Каменния мост в центъра на Москва, на Немцов му остват още около 3 минути живот.

ВИДЕО