четвъртък, 5 март 2015 г.

Румяна Бъчварова: Вучков е използван!

Вучков е използван от хора, които искат неговия пост и искат да притиснат премиера, заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова пред Нова тв.

Спекулативно твърдение е, че Бойко Борисов е избрал Писанчев и Лазаров пред Вучков , защото последователността е различна. Не ставаше въпрос за избор между Вучков и други кадри, посочи Бъчварова и заяви, че всички са били изненади от оставката.  Аз уважавам Вучков, ценя неговите качества и почтеност, но информацията и впечатленията, които имам, не показват, че е имало ситуация на избор, коментира Бъчварова.

Това беше едно ритуално подаване на оставка, да го направи по този начин, в края на заседанието на Министерси съвет и да влезе в стенограмата не бе почтено -  почтеността е да отиде лично при премиера. Борисов не знаеше за тази оставка, контрира твърдението Бъчварова, че премиерът не е бил изненадан от случилото се вчера. 

 Оставката бе изненада за всички, защото бе политически наситен ден. Подадена бе по такъв начин, по който не може да не бъде приета, защото тя бе натиск, сподели Бъчварова.

Според нея премиерът никога не е казал, че няма да освободи Писанчев и Лазаров. Може да стане тази смяна, но не сега. Борисов каза, че ще ги смени, но в най-подходящо време, коментира вицепремиерът.