четвъртък, 5 март 2015 г.

Бойко Борисов в парламента: Бъчварова ще е вътрешен министър

Премиерът Бойко Борисов пристигна извънредно в Народното събрание днес. Секунди след влизането си в залата той зае позиция на парламентарната трибуна и започна да обяснява мотивите си да приеме оставката на Веселин Вучков, без да се налага да мисли кой знае колко дълго.

Оставката на Веселин Вучков е изключително некоректен акт и към мен, и към правителството. Това заяви премиерът Бойко Борисов от парламентарната трибуна.

„За мен беше крайно изненадващо във време по покана на ДАНС е дошъл директора на ФБР, преди обяда, да се иска неговата оставка. Винаги пред своите колеги и от ГЕРБ, и Реформаторския блок, съм казвал, че премиерът, министрите, носят отговорност за службите и какво правят те. Има прокуратура, която разследва ако някой нарушава закона”, подчерта премиера.
Борисов заяви, че вицепремиера Бъчварова ще стане вътрешен министър.
„Ще предложа за министър човек, който ще гарантира спокойствието. Ще положа огромни усилия милиционерски номера да не минават повече. Дано колегите от БСП, ДПС и „Атака” да ме разберат правилно”, добави той.

Бойко Борисов обяви, че ще поиска оставките на Владимир Писанчев и Светлозар Лазаров при гласуването на оставката на вътрешния министър Веселин Вучков в петък.

Обновена!