неделя, 22 март 2015 г.

Изборите в Сърница! ДПС-ГЕРБ(РБ)

СН. БГНЕС
Финалът на кампанията в Сърница не се размина с поредните обвинения за раздаване на пари на избирателите. Обивенията са неофициални и не са обявени пред избирателната комисия. Съмненията обаче са, че пари се раздават от жени, чрез ходене на гости, съобщава Нова тв.

Изборният ден и миналата неделя не мина без традиционните съмнения за раздаване по 20 лв. на човек, което за малката община в Родопите, е сериозна сума, торбички с храна и дори раздаване на часовници.

Днес е вторият кръг на местните избори в най-новата община. До балотажа стигнаха кандидатите на ГЕРБ и на ДПС.

Представителят на Движението е Неби Бозов. Той получи 1415 гласа (45,5%) миналата неделя. Мустафа Аликанов от ГЕРБ, който е подкрепен и от Реформаторския блок, взе 944 гласа (30,35%). Избирателната активност на първи тур беше 74,78%.

Тогава от вота отпаднаха Кемал Тинев (Реформаторски блок) и Кемал Байрактаров ("Нова алтернатива"), които получиха съответно 707 гласа ( 22,73%) и 44 гласа или 1,41%.

Прави впечатление, че преди втория тур в Сърница се наблюдава засилване на остротата на тона. Това обаче е отблъснало част от избирателите и се очаква днес активността да е по-слаба от тази преди седмица.

Днешният вот се смята за показателна битка за това, което предстои наесен – местните избори в цялата страна.