понеделник, 30 март 2015 г.

Майки ще кърмят в столичен мол!

Майки ще кърмят децата си в столичен мол в понеделник. Масовото кърмене ще започне в
12:30 часа и ще продължи до 15:30 часа. Събитието е организирано във "Фейсбук".

"Нека покажем на обществото, че храненето на детето е един напълно естествен процес и не би трябвало да притеснява никого. Нека покажем, че не е правилно да ни укоряват, гонят и дискриминират, само защото сме решили да задоволим глада на рожбата си",  пишат организаторите.

Фейсбук групата "Да подкрепим кърменето на обществени места" е направена преди няколко дни, като присъствие в социалната мрежа са потвърдили 1300 майки.

Събитието е създадено с цел да подкрепи кърмещите жени. "То не е провокация, нито създадено с цел реклама. Всеки присъстващ е длъжен да спазва нормите на поведение! Всякакви неприлични, недопустими и невъзпитани прояви са напълно забранени!", допълват организаторите на събитието.

Демонстрацията е провокирана от различни статии в интернет пространството, допълват организаторите.

Млада майка разпали дискусия и събра много поддръжници в социалните мрежи с въпроса укоримо ли е кърменето на обществено място. На 23 март стана ясно, че Деница Панайотова ще съди столичен мол, тъй като охранител на един от магазините я помолил да преустанови кърменето на детето си.

Жената кърмела бебето си на пейка в мола, но била поканена да преустанови кърменето под предлог, че причинява неудобство на останалите посетители на центъра.

Деница е подала искова молба и срещу мола, в който се е намирала, и срещу магазина, чийто охранител й е отправил забележка.