четвъртък, 19 март 2015 г.

Искат да убиват Кенеди

Керълайн Кенеди
"Смърт за Кенеди! Ще убием посланичката на САЩ Керълайн Кенеди". Мрачен глас пратил по телефона страшната заплаха, съобщава Си Ен Ен. Дъщерята на убития президент на САЩ Джон Кенеди е посланичка в Токио.

Японските следователи веднага са започнали разследване, но не се съобщават никакви подробности.

"Приемаме всяка заплаха много сериозно. Правим всичко възможно да защитим нашите дипломати. Работим в тясно сътрудничество с властите в Япония", заяви Мари Харв, говорителка на Държавния департамент на САЩ.

Новината за смъртната заплаха срещу Керълайн Кенеди идва само две седмици след както в Сеул американският посланик бе нарязан с бръснач. Той все още се възстановява след операцията, но вероятно ще му остане белег на лицето за цял живот.

В Япония в момента на посещение е първата дама Мишел Обама. Там е и бившият президент демократ Бил Клинтън.

Когато през ноември 1963 г. в Далас бе застрелян Джон Кенеди, дъщеря му Керълайн е била само на три годинки. По-късно бе убит и чичо й Робърт Кенеди, който бе министър на правосъдието и кандидат за президент. Третият от братята Кенеди - Едуард, катастрофира "случайно" и в колата умря любовницата му. Едуард остана сенатор, но никога не посмя да се кандидатира за президент. Синът на Джон Джон Кенеди младши загина в катастрофа със самолета си.

След десетки години сега отново срещу член на клана Кенеди е отправена смъртна заплаха. Каква прокоба тегне над семейство Кенеди, все още никой не е разгадал.