вторник, 17 март 2015 г.

Показа ли гръцкият финансов министър среден пръст на Германия? Видео

Отношенията между Гърция и Германия се влошиха още повече, след като по германската обществена телевизия ARD бе излъчен видеоклип от реч на гръцкия финансов министър Янис Варуфакис, в който той показва среден пръст на Германия.

В речта, произнесена през 2013 година сегашният министър на финансите заявява, че Германия сама трябва да види как да си върне парите от кредити, отпуснати на Гърция и показва среден пръст.

Варуфакис се включи на живо в предаването и заяви, че клипът е монтаж. Това обаче бе отречено от оператора, който го е заснел. „Това не може да продължава повече така. Честно казано, достатъчно е“, заяви германският вицеканцлер и министър на икономиката Зигмар Габриел по повод на последните изяви на гръцки министри по адрес на Германия и призова разговорите да приемат отново нормален тон.

„Това е минималното, което може да се очаква, нали? Личните атаки на гръцки министри срещу Германия и германските управляващи трябва да спрат“, заяви Габриел в интервю за вестник „Билд“.

„Аферата със средния пръст“ е само продължение на серия от нападки срещу Германия от страна на гръцки министри. През уикенда военният министър на Гърция Панос Каменос заплаши Германия, че ако не отпусне още кредити на Атина, ще я наводни с бежанци от Близкия Изток.

ВИДЕО