неделя, 26 април 2015 г.

Сашо от Варна изчезна след земетресението в Непал! Три групи българи има в момента там

Александър

Кристина Димитрова също е обявена за издирване!


Бащата на Александър, който изчезна след земетресението в Непал, опитва отчаяно да намери някаква информация за сина си. Мъжът е потърсил помощ от Външно министерство, но оттам го препратили към нашето посолство в Индия, което отговаря и за българите в Непал.
Там обаче никой не отговорил на телефонните позвънявания. Това споделя самият баща в интернет.

„Не трябва ли Външно министерство и посланиците ни да са загрижени за всеки бедстващ и изчезнал българин в чужбина ?! Бездушни чиновници”, недоволства мъжът.
След земетресението се оказа, че няма никаква координация между дипломатите ни в Индия и външно министерство. Часове след инцидента се оказа, че институциите нямат никаква информация и си прехвърлят задълженията едни на други. 

Три групи българи има в момента в Непал


Три групи наши сънародници са в Непал - страната, която беше ударена от мощно земетресение. Това предаде бТВ.

От медията са се свързали с едната група, която е 12 момчета и едно момиче. Те са се качили до връх Айслънд пик и вече са слезли до гр. Лукла безпроблемно. Всички са добре.

Българите са блокирани и не се знае кога ще намерят полет, за да се приберат.

Няма никакви данни за другите две групи. Предполага се, че едните са в Катманду, други са по алпинистките трасета.

Инструктори планинари казаха пред телевизията, че те са 10-11-и път в Хималаите и са достатъчно опитни. Освен това нашенците били добре снаряжени. Трудно било да се посочи точният брой на нашите сънародници, защото някои са се включили към чуждестранни групи.

Междувременно в интернет се е появила информация, че издирват 25-годишен българин в Непал, с когото близките не могат да се свържат. Според бТВ това може да се обясни и с нарушените комуникации.

Кристина Димитрова е обявена за издирване


Българката Кристина Димитрова също е сред изчезналите след земетресението в Непал. Младата жена е обявена за издирване в платформата Google person finder чрез която и близките на варненеца Александър - първият българин, за когото стана ясно, че е бил в Катманду, също се опитват да го намерят.

В 10,49 часа днес потребител с имената Милко Георгиев е вписал името на Кристина в специалното приложение 2015 Nepal Earthquake в платформата, което е създадено за издирване на изчезнали при земетресението или пък да се дава информация за лица. От поместените данни става ясно, че Кристина е на възраст между 30 и 40 години, живее в Дубай, а последната й локация е Нагаркот, Непал.

Обновена!