четвъртък, 23 април 2015 г.

Владимир Путин предложи Стивън Сегал за руски пратеник в Америка

Руският президент Владимир Путин втрещи Барак Обама, предлагайки поста „почетен консул” на актьора Стивън Сегал в два от Съединените американски щати

Предложението на руския държавен глава се превърна в ключово събитие, случващо се зад политическите кулиси в момент, в който дипломатическите отношения между двете страни се влошават бързо, пише „Гардиън“. Според BuzzFeed Neew предложението е направено още през 2013-а, когато Путин и Обама се срещат на срещата на Г8 в Северна Ирландия.

Отговорът на американците гласи: “Нашата реакция беше: „Вие се шегувате, нали?”, споделя пред „Гардиън“ неназован представител на щатското правителство.

Дългогодишното приятелство между Путин и Сегал е добре познато. Политикът и актьорът се сприятеляват покрай страстта си към източните бойни изкуства, макар Путин никога открито да не е признавал, че е фен на американския екшън герой.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков споделя, че „не би нарекъл Путин на всяка цена огромен фен на Стивън, но определено е гледал някои от неговите филми.”

От друга страна, Сегал е открит привърженик на Владимир Путин. Наскоро дори изрази съгласието си с действията на Русия за овладяването на кризата в Украйна, определяйки ги „като много отговорни” и описвайки руския президент като „един от най-великите световни лидери”.