събота, 11 април 2015 г.

Разкрития: Министерство на културата финансира новата „книга“ на Валерия Велева

Министерство на културата е финансирало издаването на новата „книга“ на журналистката Валерия Велева , повече известна като Мадам В., както я нарече Ахмед Доган преди години.


Скандалната новина е сред най-обсъжданите теми в социалните мрежи. Публикувам част от коментарите:

Иван Бакалов:

Вежди води в Париж делегация за откриване на изложба и е уредил премиера на книгата на Валерия Велева там. Тя е част от официалната делегация. Премиерата й е финансирана от министерство на културата. Баничарката Валерия Велева ще покори Париж, сигурно френската културна общественост ще се изсипе на премиерата.  Ей за такава култура плаща държавата, тоест Вежди с парите на държавата.

Проф. Велислав Минеков:

Иво Карамански целува страстно Рашидов. Това е вашият министър на културата.

Стоян Тончев:

След като министерството на културата финансира книгата на баничарката Мадам. В. и ще я премиерства в Париж, прокуратурата и ДАНС да финансират книгата „Хвани ме за кобура“ на Веселина Томова и да я представят в Израел.

Томова не търси подкрепа и финансови стимули от държавата! Не ме разбирайте погрешно! Пиша това, защото от къде на къде данъкоплатците ще финансираме книгата на Велева?! Кой определя в тази държава кое е култура и кое има някаква стойност? Вежди ли?! Или Йордан Цонев? Безсрамници!