четвъртък, 9 април 2015 г.

Има задържан за срутилия се хотел край Варна

Има задържан за срутилия се хотел край Варна. По информация на “По света и у нас”
арестуваният е Георги Георгиев или т. нар. господин Георгиев, за когото оцелелите работници разказват, че им е наредил да разрушават носещи части на сградата.


Строителният контрол забрани всички строителни дейности

След извършена проверка на мястото на хотел „Вероника”, комплекс „Слънчев ден” във Варна от служители на РО НСК Варна, всички строителни и монтажни дейности са прекратени. Съставен е Констативен акт за спиране на изпълнението на строителни и монтажни дейности, съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развити и благоустройство.
Проверката е извършена в присъствието на представител на Община Варна, строителя и строителния надзор. За строежа е издадено разрешение за строеж от главния архитект на община Варна, което е влязло в сила на 20 март. Заверена е и заповедна книга от лицето, упражняващо строителен надзор.


От Началник РО НСК Варна е издадена заповед за незабавно спиране изпълнението на всички видове строителни и монтажни работи и заповед за назначаване на техническа експертна комисия - ТЕК, която ще заседава от 15 април до 30 април.