четвъртък, 7 май 2015 г.

Хамали влязоха в ТВ 7

Около 15 момчета с анцузи и тениски с надпис "Хамали ООД" влязоха в офиса на TV 7, една част от тях влязоха в сградата на КТБ.
Хамалите влязоха в сградата на TV 7 с двама костюмирани мъже, за които се предполага, че са съдии-изпълнители. Днес изтече едноседмичният срок, в който телевизията трябва да предаде имуществото си на съдия-изпълнител по решение на синдиците на КТБ.

В момента в района на телевизията, както и пред сградата няма нито един полицай. Пред входа на TV 7 ситуация е спокойна, има около 15 граждани, които се събраха в подкрепа на телевизията, както и журналисти от няколко медии.

Фирма пише до Борисов: Имала да взима 288 млн. от ТВ7


Молба от „ТЦ – ИМЕ“ АД до министър – председателя : Дружеството има да събира 288 млн. лева от длъжника „Краун Медиа“ ЕАД, който е едноличния собственик на телевизия „ТВ 7“. Парите са използвани за финансиране на телевизията и са с произход от КТБ.

„ТЦ – ИМЕ“ изпрати писмо до министър – председателя Бойко Борисов, в което посочва, че за периода 2009 – 2014 г. е предоставяло парични заеми на едноличния собственик на „ТВ 7“ – „Краун Медиа“ ЕАД, чиито общ размер към настоящия момент е 288 млн. лева.


Сумата е използвана от „Краун Медиа“ ЕАД за финансиране на дейността на телевизията, като произходът на средствата е от КТБ, чрез кредитиране на „ТЦ – ИМЕ“ или на други дружества, които след това са предоставяли заеми на „ТЦ – ИМЕ“.

Постигнато е споразумение за TV7, телевизията няма да спре излъчване


Частният съдебен изпълнител Неделчо Митев и директорът на TV7 Кирил Благоев са постигнали споразумение. Резултат от преговорите е, че вещи от телевизията ще бъдат иззети, но те ще бъдат такива, които няма да затруднят излъчването на TV7.

Директорът на TV7 обяви, че днес е преведена част от сумата, която телевизията дължи. До края на другата седмицата ще бъдат платени 300 000 лева, а до края на месеца ще бъде заплатена цялата сума, съобщи още Благоев. Той благодари на всички, които са се събрали пред сградата на TV7, като помоли гражданите да се успокоят, защото процедурата върви нормално. Що се отнася до дължимата сума от TV7, частният съдебен изпълнител заяви, че не знае каква е тя и неговото задължение единствено е да изземе това, което са му наредили. Той поясни, че не знае кой как решава колко полицаи ще присъстват на място и единственото му задължение е да подаде заявка.


Някои от гражданите, които се струпаха от сутринта пред сградата на TV7, започнаха да се разотиват.

Обновена!