петък, 22 май 2015 г.

В "Лудогорец" събират пари за полета на Борисов

Феновете на "Лудогорец", засегнати от журналистическите питания и разследвания за полета на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов до Разград, решиха да... съберат пари за Борисов. За да може спокойно да лети из страната.

Борисов вдигна хеликоптера, за да открие новата трибуна на футболния клуб - "Козмин Моци". Това възмути обществеността и тя зададе въпросите защо до Разград се лети за една частна трибуна, построена с държавни пари и колко е струвал този полет. От Министерския съвет казаха, че е струвал 2900 лева, но от бТВ изчислиха, че е поне 5000 лева. А на финала Борисов, сам обиден, заяви, че МС ще си плати за ползването хеликоптера. Но фенклубът на "Лудогорец" може да го изпревари.

Ето какво пишат от от там:

Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

Измина точно една седмица, откакто започнаха яростните атаки на една определена телевизия срещу Нас- превържениците на Лудогорец. Така и никой не се извини официално от тази телевизия. Да излезе, да бъде мъж и да се извини. Така, както го направи собственикът на Лудогорец. Ние, хората живеещи в малките, провинциални градове, също имаме правото застъпено и в Конституцията на развитие, култура и спорт.

Разбира се, какво по-хубаво от това и Министър-председателят да присъства на един такъв празник, в един такъв град. Много хора от различни градове ни подкрепиха срещу тази телевизия в писмата и призивите, които отправихме. Човешко е да се греши, мъжко е да поискаш извинение.

Ние, превържениците на ПФК Лудогорец, смятаме, че най-нормалното нещо, когато се открива ново, европейско съоръжение в България е да присъстват и всички държавни мъже. Дали това ще се случи в Разград, Русе, Шумен или Търговище значение няма.

Тук също живеят българи, господа журналисти. Аспарухова България започва съществуването си тук, а не пред сградата на БТВ в София. За това по примера на г-н Шарлопов, ние решихме да съберем пари по време на шампионския си мач срещу Берое, за да бъде платен полета до Разград на Министър-председателя. Нека всеки дари колкото може. А ако сумата е по-голяма, ще я предоставим, за да може премиера да посещава и други забравени градове в България, защото животът не е само на жълтите павета.

Скъпи журналисти, древните римляни са казали: linguam compesce virtus non minima est (не е малка добродетел да обуздаеш езика си.)

САМО ЛУДОГОРЕЦ!

С уважение,
НКП Лудогорец Разград