петък, 8 май 2015 г.

Истинската майка на Путин е жива и живее в Грузия

Вера Путина
Владимир Путин е извънбрачно дете. Майка му Вера Путина е на 88 г. и живее в грузинското село Метехи.

Това разкрива в последния си брой влиятелният германски седмичник “Ди Цайт”, чийто издател е бившият канцлер Хелмут Шмидт.

Обширната публикация е под заглавие “Блудният син на Вера Путина”.

Авторът Щефен Доберт, който е известен разследващ журналист, е разговарял с майката Вера, както и с други ключови свидетели от детството на руския президент.

Когато Вера Путина забременява, тя не знае, че любимият й Платон Привалов е женен с деца. Той не желае развод, раздялата е неизбежна, а за аборт е късно. Като извънбрачно дете Владимир носи фамилията на майка си, получава и нейното гражданство - грузинско.

По-късно Вера Путина се омъжва за друг, но той пък не иска сина й Вова, вече почти на 8 години. Дават го на баба му и дядо му по майчина линия. Те му намират приемно семейство, което го отглежда. Осиновителите също са Путини, защото са роднини на дядото Путин.

Новите родители, които руският президент твърди, че са му рождени, са Владимир Спиридонович Путин и Мария Ивановна Путина, вече покойници. Те го записват с нова рождена дата - 7 октомври 1952 г., за да тръгне на училище в първи клас, защото не знае добре руски. Според майка му Вера истинската дата на раждането му е 7 октомври 1950 г.

"Сигурна съм, че Вова е моят син", казва Вера Путина във видео, приложено към публикацията, където тя говори на грузински. Тя пита  риторично: "Коя майка не познава детето си?"

Всеки, опитал се да даде гласност на истинския произход на Владимир Путин, е бил ликвидиран, твърди Щефен Доберт. Сред жертвите са политици, бизнесмени, руският разследващ журналист Артьом Боровик, както и италианският му колега Антонио Русо.


Предлагам  ви публикацията “Блудният син на Вера Путина” с малки съкращения:

Има тайни, за които никой не знае, че са тайни в буквалния смисъл на думата. Има и такива, за които малцина знаят. И накрая – има тайни, каквито отдавна не са тайни, но над тях виси забрана. Такова е детството на Владимир Путин.

Има хора, които са убедени, че руският президент Владимир Путин е прекарал първите 9 години от живота си в семейство, чието съществуване той отрича. И че половината си детство не е бил в Русия, а в Грузия. По-късно, като човек на тайните служби, Путин така е променил биографията си и се е отвърнал от собствената си майка, че да може да си отвори път към властта, а по време на първата си предизборна битка да не се представи пред народа като извънбрачно дете, расло в Грузия.

Ако затаеното е истина, която би излязла по-рано наяве, то това най-вероятно би променило световната история. Може би Владимир Путин никога не би станал президент, войната в Чечня би се развила по друг начин, най-вероятно нямаше да ги има войните в Грузия и Украйна. Не би било  изключено днес Русия и Европейският съюз да са партньори.

Публичните лъжи на Владимир Путин са известни, особено след анексирането на Крим. Но дали руският президент използва такива средства, както в политиката, когато иде реч за рождената му майка, която и днес живее в Грузия?

Така започва диренето на истината чрез разговори със свидетели, на базата на публикации в медиите и снимков материал. Всичко започва преди 15 години.

1. Самолетна катастрофа, Москва, март 2000 г.

Този четвъртък Сия Башаев е на московското летище “Шереметиево”, остават само още 17 дни до президентските избори в Русия. Башаев е чеченец и оглавява руската нефтена фирма “Alliance Group”. До него е руският журналист Артьом Боровик. Той е бил военен репортер по време на войната в Афганистан, написал е няколко книги за руското нашествие, основал е критичните към властта списания за журналистически разследвания “Совершенно секретно” и “Версия”. Току-що в своя публикация е цитирал временния президент: “Има три пътя да се влияе на хората: изнудване, водка и смъртни заплахи.” Привременният президент е Владимир Путин.

Само година по-рано Путин е почти неизвестен. През август 1999 г. застаряващият президент Борис Елцин го назначава за премиер. В навечерието на Нова година Елцин обявява оттеглянето си от властта, Владимир Путин временно поема и президентския пост. Месеци по-рано по заповед на Путин руска войска нахлува в Чечня, устремила се към независимост. Това е началото на втората Чеченска война.

На 26 март Путин за пръв път се кандидатира за президент. Спечели ли изборите, на неговите 47 години той ще е най-младият руски държавен глава след Сталин.

Нефтеният мениджър Башаев и репортерът Боровик са по на 39 години и се познават от години. На този ден двамата възнамеряват да летят до грузинската столица Тбилиси. Башаев е наел самолет от тип “Як-40”. На борда се качват и двамата бодигарда на Башаев. Останалите места са празни. Екипажът е от 4 души, пилотът е опитен. До този момент има 7000 летателни часа. Температурата е около нулата, необичайно топло време за сезона.

Няколко седмици преди полета с Башаев се е свързал чеченец на име Рустам Даудов (името е променено заради сигуростта му, в момента той живее на Запад и е ключов свидетел по биографията на Путин – бел. ред.).

Даудов е на ръководен пост в чеченското дипломатическо представителство в Тбилиси. По телефона той е казал на Башаев, че с Боровик непременно трябва да пристигнат в Тбилиси за личен разговор. Даудов щял да им покаже видео, ще им предаде и копие. Това видео ще предотврати победа на Владимир Путин на президентските избори. Това обаче може да стане, само ако Боровик навреме публикува историята в Русия.

Боровик никога не е разговарял с Даудов. Башаев обаче го знае, запознал ги е общ приятел и го цени като надежден информатор.

В 8,43 ч «Як-40» е готов за старт. Машината поема по пистата, ускорява и се вдига във въздуха. Само на 50 метра височина самолетът се превърта наляво, губи височина, забива се на асфалта и се взривява. Всички на борда загиват. Дни по-късно се оповестява резултатът от експертизата. Техник пропуснал да налее антифриз. Така клапанът на лявото крило само се открехнал и това е предизвикало катастрофата.

Температурата на въдуха в това утро обаче е била около нулата и антифриз дори не е бил необходим.


Бащата на загиналия репортер Боровик е сигурен, че зад трагедията стоят руските тайни служби. Синът му е трябвало да умре заради актуално журналистическо разследване.

Обновена!