понеделник, 25 май 2015 г.

След края на света!

Днес трябваше пак да свърши света.

Само преди няколко дни с  това предположение френския астроном Ерик Жулиен шокира световната общественост, като сериозно се аргументира за предсказанието си.
Според чуждестранния експерт апокалипсисът ще настъпи след падане на кометата Швасман-Вахман в Атлантическия океан. Сблъсъкът ще е толкова чудовищен, че може да предизвика вълни и цунами с височина 200 метра.

Жулиен, който в момента живее в Хавай, е изчислил, че вероятността това да се случи е 95%. Най-засегнато ще е Източното крайбрежие на САЩ. Ще бъдат ударени много градове и селища, а жертвите могат да достигнат около 58 млн. души. В зоната на бедствието ще попаднат със сигурност Маями, Ню Орлиънс, Карибите, бразилски градове, крайбрежието на Венецуела. Вълната ще достигне Ню Йорк и Вашингтон, то там ще е с далеч по-скромна височина – 50 метра.
От сблъсъка ще бъдат засегнати и други части на света. Ще пострадат и крайбрежията на градове в Португалия и Испания, също и Гибралтар. Гигантска вълна ще удари и част от Канада. Предполага се също, че заради цунамито могат да се задействат подводни вулкани. В Африка също могат да се очакват сериозни проблеми, ако се окаже вярно предположението на френския астроном.

Е, не свърши! Продължаваме напред!