събота, 9 май 2015 г.

Бойко: Данъчните ми броиха и магнолиите

Бойко на новия мост на река Луда Яна
Във връзка с разкритията за имуществото на някои кметове, премиерът Бойко Борисов изтъкна, че всички от ГЕРБ, включително и той, са били щателно проверявани. „Трябват ни добри и работещи кметове, за да могат да усвояват еврофондовете и всичко да отива при хората”, каза той след откриването на новия мост на река Луда Яна.

„Всички кметове на ГЕРБ за тази година и половина минаха такива данъчни ревизии и проверки, включително и аз. У нас са ми броили и магнолиите, и дърветата, и улуците, и дюшемето - най-обикновен теракот, не им се вярваше. 

Така че нашите кметове това го имат - доказали са произхода на средствата си и те са вече с по няколко мандата”, каза още Борисов.

На въпрос готов ли е да изпие още едно кафе с Местан преди местния вот, Борисов коментира, че може да разнообрази с чай, лимонада или водка.

„Крайно време е и политиците, и партиите да могат да признават и положителното, и да отчитат слабостите на своите опоненти. Какъв кандидат за кмет да издигнеш срещу Йорданка Фандъкова в София, срещу Димитър Николов в Бургас, срещу Живко Тодоров в Стара Загора?”, попита Борисов.

Във връзка с пенсионната реформа той заяви: „Подкрепям позицията на вицепремиера Ивайло Калфин, тъй като цялостната пенсионна реформа, която предлага е толкова мека за реалното състояние и демографската криза, която е в България, дори е прекалено малка и мека”.

„Утре правя едно съвещание с двата синдиката, с Ивайло Калфин, Румяна Бъчварова, Владислав Горанов, за да им обясня още веднъж общата ни позиция и със синдикатите да чуя и тяхното мнение. Така че във всички случаи ще подкрепим реформата на Ивайло Калфин”, допълни той.

„Всеки има право да протестира. Протестите срещу ГЕРБ и мен доведоха Орешарски. 10 милиарда е загубата на държавата за година и половина от експеримент „Орешарски”. Да отидат да протестират, повече дълг и повече назад няма къде да върне тази държава. Така, че с цялото ми уважение към тях, обичам ги уважавам ги, но или трябва да реформираме сега, или в следващите години никой няма да получава пенсии. Калфин е направил добра реформа, стоя зад него и правителството ще застане зад него”, заяви премиерът.