петък, 22 май 2015 г.

Ще возят безплатно пияните абитуриенти

Пияните абитуриенти, които са решили да шофират в деня на бала си, ще бъдат возени безплатно на 24 май в столицата.

Инициативата е на Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Целта на кампанията е да спре младежите да се качват зад волана след почерпка в абитуриентската вечер, рискувайки своя живот и този на останалите. 

„Нека през тази година нямаме тъжни поводи и най-лошите новини, които научим, да са свързани с неподходящи официални тоалети, а не със смачкани коли и разплакани майки”, призовават от асоциацията. Всеки, който иска да се възползва от безплатната услуга „Drink and drive”, може да го направи, позвънявайки на телефон 0886 980 660 между 22 часа на 24 май и 4 часа сутринта на 25 май.

След като каже къде е, на мястото ще дойде шофьор, който ще се качи зад волана на колата на абитуриента и ще го откара до дома му, без да му вземе и стотинка. За да не се стига до инциденти, служители на Асоциацията на пострадалите при катастрофи ще дебнат за нарушители на пътя сред празнуващите завършването на средното си образование.

„Вече заснехме абитуриенти, които се возят в колите изправени, рискувайки да се наранят. Затова ги снимахме и ги предадохме на КАТ”, съобщиха от асоциацията. Техен представител дори се е записал като свидетел срещу нарушителите. По този начин от КАТ ще могат да накажат шофьора. „Ще продължаваме да следим за абитуриенти, които не спазват правилата. Същото може да направи всеки гражданин на България. След това само трябва да изпрати снимката или видеото до КАТ чрез сайта на МВР, да посочи имената си и телефонен номер за контакт”, уточни председателят на асоциацията Владимир Тодоров.