събота, 30 май 2015 г.

Подаръкът за Искров е избран!

Скоро Искров ще има възможност да покаже дали това, което е заявявал, е готов да реализира. Това коментира пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов, който ще открие форум на страните, участващи в Международния валутен фонд (МВФ) и представители на Световната банка, на който България е домакин.

"Направете ми подарък за рождения ден - стартирайте процедура за избор на управител на БНБ и в момента, в който ми покажете, че сте готови да изберете управител, аз ще се оттегля", призова управителят на БНБ Иван Искров на 24 март, два дни преди 48-ия му рожден ден.

Горанов, добави, че кандидатурата на Димитър Радев, предложена от ГЕРБ, е най-удачна. 
„Това е кандидатурата, която се вижда най-удачна на ГЕРБ и неслучайно запознахме останалите парламентарни групи с нея. Дали ще има други не мога да знам, тъй като всяка парламентарна група би могла да припознае някой за кандидат. Смятам това, което сме предложили, за изключително добър вариант. За съжаление, скамейката на подходящи за централни банкери не е дълга”, уточни Горанов. Според него Радев ще събере и достатъчно политическа подкрепа. „Не смятам, че има по-подходящ”, посочи той.