неделя, 10 май 2015 г.

Кристалина Георгиева: Браво на бате Бойко

Преди 6 или 7 години се разбираше, че тук има манастир по праха от колите, които се качваха нагоре. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриване на реставрирания Гигинския манастир „Св.св. безсребреници и чудотворци Козма и Дамян Асийски", за който бяха отпуснати средства в размер на 700 хил. лв.

„Прекрасна църква. Току що я откриваме и ще влезем с владиката да я благословим. Започната е да се прави от 1930 година. Помните преди 6 или 7 години се разбираше, че тук има манастир по праха от колите, които се качваха нагоре. Вижте сега как изглежда, Едно нещо искам само да ви кажа - Христос воскресе!”, каза министър-председателят.

На откриването присъства и вицепрезидентът на Европейската комисия Кристалина Георгиева. "Правителството на Бойко Борисов прави всичко възможно не само да има инфраструктура, но и да има подкрепа за духовността на България", заяви тя.

„Като човек, който отговаря за парите на Европа искам да ви благодаря за това, че направихте отново възможно тези пари да идват в България и да служат на българските хора. Бяха спрени програмите, пари стояха и не работеха за България, но вашето правителство направи всичко възможно доверието на хората да се върне”, обясни Георгиева. „Това, което най-много ме зарадва днес е че видях как това правителство и вие г-н премиер правите всичко възможно не само да има инфраструктура, но и да има подкрепа за духовността на България.

Това, че имаме манастири, училища – за това трябва да върви европейската солидарност”, допълни тя. Имаме 32 млрд лв. за следващите 7 години. В резултат на вашата отлична работа, на вашите министри, вече 10 млрд. са на разположение на България. Браво на бате Бойко”, каза още Кристалина Георгиева.